wildriver Opublikowano 2 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2013 undreFotka jak zwykle mnie zauroczyła-klimat zdjecia czuć przez monitor Pogratulować fly-kleksa taki klusek na muszke już ładnie hasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macieqbw Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 wczorajszy,wieczorny z małej rzeczki,cieszy bo pierwszy w tym roku . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 (edytowane) Długo mój nowy rekord (50,5cm) się nie utrzymał....Dziś zameldował się piękny zdrowiutki klenik 53cm. także coraz bliżej 60 Myślę że mógł mieć dobre 2kg. Edytowane 3 Maja 2013 przez obcy91 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Marek zdrowo mi ciśnienie podnosisz pogoda widzę tez dopisuje u mnie 3 dzień pada Gratki PB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 U mnie kropiło, teraz burze na około i leje. Jeśli jeszcze słońce jakimś cudem wyjdzie, ruszam za bolkiem jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lester Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Macieqbw graty, jak się sprawdził kijek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hobbyspin78 Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 (edytowane) przy pstrągowaniu na mojego tegorocznego faworyta woba Irka Gębskiego z Lędyczka Edytowane 3 Maja 2013 przez hobbyspin78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gugcio Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Aj aj Pieknie lowicie Chlopaki, Kluski jak malowane. Mi klenie w tym roku nie dopisaly, jeden jak narazie taki wzgledny ale jutro miejmy nadzieje se odbije. zdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 Kleń 55cm złowiony przez Kolegę na wspólnym wypadzie... Przynętą był Pampuch od Tomy...pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 Uważajcie tylko, żeby Was - przy wyjmowaniu z wody - nie zapłodniły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 nie ma takiej obawy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawrad Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Witam47cm z Warty.Amator chrabąszcza majowego JAcka Z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rogaty666 Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Śliczna ryba. Gratuluje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wsw1515 Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 Ja dziś pojechałem po burzy nad odrę w poszukiwania klenia.Jak wysiadłem z samochodu to myślałem że od razu zawijam się na chatę tylu komarów to dawno nie widziałem.Na szczęście znalazłem w bagażniku jakąś starą wiatrówkę,gdyby nie to na pewno bym się zmył (tysiące komarów) i tak mówiłem sobie że max 30 min i do domu.Tak dłonie atakowały i wkurwiały że mega.Ale jak zobaczyłem co się dzieje na wodzie to postanowiłem się trochę pomęczyć.Tak żerujących ryb to ja dawno nie widziałem,a nawet chyba nigdy.Na odcinku max 100m,klenie i bolenie tak szalały że hoho byłem w szoku było chyba ich kilkanaście.Raz ataki przy brzegu raz dalej następnie w jednym momencie z 5 ataków naraz w innych miejscach,normalnie nieraz tak wychodziły pod sam brzeg że je całe było widać,wielkie kleniuchy i spore bolenie wydaje mi się że wydziałem nawet brzane przy rafie tak przewaliła się że widziałem złotawy mocno odcień i ogon mi pasował do brzany.I tak non stop przez 1,5h no kurde szczena mi opadła widząc to wszystko a trochę przebywam nad rzeką.A najlepsze jest w tym to że nic nie złapałem Próbowałem od smużaków po chempiony,bullety,jakieś bonito po bardziej boleniowe przynęty i nic,skradałem się kucałem,byłem cicho itd. A tu lipa a i tak było warto by nigdy wcześniej takiego czegoś nie widziałem.Jutro jadę w to samo miejsce też pod wieczór ale z czymś na komary i z nadzieją że którąś z tych rybek da się skusić. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 A to czasem ni tarło klenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wsw1515 Opublikowano 9 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2013 hm no nie wiem może,ale chyba nie,widziałem normalnie ataki na drobnice itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruzin Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 Bolki atakowały ukleje, a klenie się bzykały. Nic dziwnego, że nie gryzły. Na fajne widowisko trafiłeś, ale lepiej im teraz nie przeszkadzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 (edytowane) Bolki atakowały ukleje, a klenie się bzykały. Nic dziwnego, że nie gryzły. Na fajne widowisko trafiłeś, ale lepiej im teraz nie przeszkadzać.Przeszkadzał, więc będzie hybryda. Dajcie tym kleniom sie wytrzeć.Powinni to prawnie uregulować. Edytowane 10 Maja 2013 przez krzychun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin.f Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 Czekałem na to 3 lata ale się doczekałem... nowy rekord Od 1 maja wynosi 57cm, stary pobity o 3cm. Coraz bliżej magicznej 60 A wygląda to tak: I powrót do Sanu Ogólnie klenie dobrze brały tylko na początku długiego weekendu, można było złowić dużo dużych kleni nawet w pół godziny. Później zaczęła się pielgrzymka spinningistów na moje miejscówki i te klenie które mnie interesują najbardziej ( 50+) nie chciały nawet skubnąć.Mniejsze dalej atakowały woblery ale już nie tak intensywnie. Tutaj kuzyn i 45cm: W tym tygodniu już było dużo lepiej, klenie trochę odpoczęły po najeździe na długi weekend i zaczęły dobrze gryźć. Złowiłem jeszcze jednego dużego klenia, ale nie mam ani zdjęcia ani dokładnej miary bo wyszedłem na wodę tylko z wędką i małym pudełkiem w kieszeni Oceniam go na ok. 55, 56 cm ( mierzone na palce i po wędce ) Sprzętowo:G.Loomis GL2 STR1082s 6-10lb; 1/4-1/2 ozShimano Super 1500 gt-rcŻyłka 0,18 albo 0,20 nie pamiętam dokładnie Przynęty:przy dużej wodzie bezkonkurencyjna była mała żabka Rebel ( na to padł rekord ) , później robal Rebel i inne przynętyw tym tygodniu, na dużo niższej wodzie najlepsze były imitacje chrabąszcza majowego np. Salmo tiny BC. Na niego złowiłem tego klenia na ok 55,56cm Trochę się rozpisałem i wyszło mi takie podsumowanie prawie dwóch tygodni spędzonych w Bieszczadach Pozdrawiam,Marcin 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 Gratulacje. Piękny kleksior. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg78 Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 Na początku Marcin Graty - super kleks Mój dzisiejszy wypad na kleniuchy zaowocował kilkoma sztukami w tym jednym 44 cmTestowałem kilka nowych wobków ,ale brały tylko na jednego ....kubaS 1 w malowaniu osy rządził Kuba więlkie dzięki - wobki pracują super , w nurcie rewelacja , lotność rewelacja - Gratuluję talentu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 Panowie gratuluje, kleks 57cm miodzio sliczny.Wymiaru mojego nie podam bo sie wstydze Przyneta Kbs1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gobio Gobio Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 A więc kleniozaury żyją!?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 (edytowane) Woda wysoka kawa z mlekiem odpuscilem lowienie na jakis czas, bylem ostatnio kilka dni temu i mialem pieknego klenia, nie zmiescil sie do podbieraka, dzisiaj rekonesans godzinny po pracy, udalo sie pstryknac fotke Edytowane 10 Maja 2013 przez grunwald1980 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Punkfish Opublikowano 10 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2013 Czekałem na to 3 lata ale się doczekałem... nowy rekord Od 1 maja wynosi 57cm, stary pobity o 3cm. Coraz bliżej magicznej 60 A wygląda to tak:kl1.jpg kl2.jpg I powrót do Sanupb57.jpg Ogólnie klenie dobrze brały tylko na początku długiego weekendu, można było złowić dużo dużych kleni nawet w pół godziny. Później zaczęła się pielgrzymka spinningistów na moje miejscówki i te klenie które mnie interesują najbardziej ( 50+) nie chciały nawet skubnąć.Mniejsze dalej atakowały woblery ale już nie tak intensywnie. Tutaj kuzyn i 45cm:mac45.jpg W tym tygodniu już było dużo lepiej, klenie trochę odpoczęły po najeździe na długi weekend i zaczęły dobrze gryźć. Złowiłem jeszcze jednego dużego klenia, ale nie mam ani zdjęcia ani dokładnej miary bo wyszedłem na wodę tylko z wędką i małym pudełkiem w kieszeni Oceniam go na ok. 55, 56 cm ( mierzone na palce i po wędce ) Sprzętowo:G.Loomis GL2 STR1082s 6-10lb; 1/4-1/2 ozShimano Super 1500 gt-rcŻyłka 0,18 albo 0,20 nie pamiętam dokładnie Przynęty:przy dużej wodzie bezkonkurencyjna była mała żabka Rebel ( na to padł rekord ) , później robal Rebel i inne przynętyw tym tygodniu, na dużo niższej wodzie najlepsze były imitacje chrabąszcza majowego np. Salmo tiny BC. Na niego złowiłem tego klenia na ok 55,56cm Trochę się rozpisałem i wyszło mi takie podsumowanie prawie dwóch tygodni spędzonych w Bieszczadach Pozdrawiam,Marcin Na górnym widzę, że nadal coś pływa ciszy oczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi