Skocz do zawartości

Klenie 2013

Forecast

Rekomendowane odpowiedzi

Dzieki Panowie :)

Kamil ma racje- nagminnie zapominam spakować miarki idać na ryby.Szkoda,w  osttanim czasie  nawet nie raz mogłaby być użyta... ;)

Szacowanie przeze mnie wielkość klenia (zwłaszcza nocą) mogła (i pewnie byłaby ) mocno nieprecyzyjna. "6" z przodu raczej nie było ,ale wcześniejszy PB (48cm) pobite :)

Edytowane przez Bluzer

Dzieki Panowie :)

Kamil ma racje- nagminnie zapominam spakować miarki idać na ryby.Szkoda,w  osttanim czasie  nawet nie raz mogłaby być użyta... ;)

Szacowanie przeze mnie wielkość klenia (zwłaszcza nocą) mogła (i pewnie byłaby ) mocno nieprecyzyjna. "6" z przodu raczej nie było ,ale wcześniejszy PB (48cm) pobite :)

I to chyba grubo pobite.Gratulacje.

Przy ostatnim pstrągowaniu trafił mi się taki przyjemny zamierzony przyłów :) Pstrągi przestały brać,miałem się zaraz zwijać,to sobie myślę:A pójdę sobie złowić jakiegoś fotogenicznego klenika.Jak pomyślałem tak zrobiłem.Przypiąłem do agrafki swojego kilera i po chwili na kiju zameldował się taki tam waleczny kleń.Co prawda kolos to to nie był,ale za to nadrobił walecznością.

post-46066-0-24946000-1374429264_thumb.jpg

• Like 1

Widawa powyżej wrocla ruszyla się, chociaż jeszcze ciut podwyższona. Klenie ładnie smużaki zbierają, ale ostrożnie, wczoraj jeden 52cm, dzisiaj tylko 45cm. Co teraz nad widawą na komary się sprawdza, bo ultrathonem co 10min trzeba się pryskać bo nie działa  :(

W końcu wytęsknione mrówkowe rybki z krajowej rzeczki.

attachicon.gif201307232996.jpg

attachicon.gif201307233005.jpg

kijek matchówka 420cm żyła 18,mrówka Tomka z Bielska Podl.

Pzdr.

To zdjęcie było robione w studiu Dżordża Lukasa?

I tak przy okazji, to niedługo obok pytań o kołowrotki równie popularne będzie pytanie czy aby obiektywy 16mm nie będzie za wąski do portretów z rybami?

Edytowane przez krzychun
  • Like 1

Kol. Pampuch71, ile ma ten kleniuch? Zdjęcie tak niefortunne, że może mieć tak samo 35 jak i 55cm. 

Nie obrażaj fotografa ,jest krótkowidzem i trza przysuwać rybki na odległość metra żeby zauważył cokolwiek  w obiektywie komórki :D

co do kleników ,jesli chodzi Tobie o górne zdjęcie to 50 +, dolne 40+ 

post-48492-0-66572500-1374660770_thumb.jpg post-48492-0-69774100-1374660793_thumb.jpg

Pzdr.