hlehle Opublikowano 24 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 W tamtym roku trafiłem bardzo fajnego kleksa w Wisełce. Na żywo prezentował się ogromnie, na zdjęciach ... Oczywiście to też kwestia pory roku - zimowa spasiona ryba czy też przedtarłowa na fotce wygląda potężniej. Mimo wszystko myślę, że receptą nie jest wepchnięcie ryby w obiektyw, aczkolwiek wiele osób daje się na taki trik nabierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 24 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 W końcu wytęsknione mrówkowe rybki z krajowej rzeczki.201307232996.jpg201307233005.jpg kijek matchówka 420cm żyła 18,mrówka Tomka z Bielska Podl. Pzdr.tak czy siak należą się łowcy słowa uznania co niniejszym czynie... gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lester Opublikowano 24 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 Wujek, dziękuję za słowa uznania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gruzin Opublikowano 24 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 Faktycznie, ciężko klenia ładnie zfocić. A u Pampucha widać, że ryba 'dwuręczna', więc minimum między 40 a 50 centów. Gratulacje fajnych klusek i przyjemnych dla oka fot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wujek Opublikowano 24 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 Cała sztuka polega na tym żeby rybę wyeksponować ale nie wpychać jej w obiektyw bo wygląda to śmiesznie z wielkimi paluchami i wbrew pozorom nie oddaje to wielkości ryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lirycznynarkoman Opublikowano 24 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 (edytowane) miałem takie wątpliwości Ale wydawało mi się że bolek nie ma pomarańczowych płetw Edytowane 24 Lipca 2013 przez lirycznynarkoman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lester Opublikowano 24 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 Oj narkoman, nie ten wątek i nie ta ryba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 24 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 Hehehehe to boleń 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 24 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 no bolki jak "byk".... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POLONIAb Opublikowano 24 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 Oj a może nie rozpoznał. Zwyczajnie :-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lirycznynarkoman Opublikowano 24 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 (edytowane) Łowiłem bolki i wydawało mi się że to kleń choć miałem watpliwości, jakiś nietypowy ten boleń, mało wydłużony i pomarańczowe płetwy ma, wydawalo mi się że powinny być srebrne. Cóż człowiek uczy się na błędach, troche wstydu sie najadłem hehe Tyle lat się wędkuje a człowiek nadal potrafi się pomylić Edytowane 24 Lipca 2013 przez lirycznynarkoman Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 24 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 hybryda pewnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 24 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 Nie hybryda tylko boleniki z małej rzeki wykazują mimikrę aby nie były mylone z ukleją, części z nich pozwala ona przetrwać wśród kleni o czym świadczy obecność sztuki złowione przez narkomana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 24 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 (edytowane) gucio ja tylko żartowałem z tą hybrydą,tak dla rozluźnienia pzdra w tym wypadku bardziej mi pasuje określenie mimezja a mimikra to raczej owadów się tyczy,ale to tylko moje zdanie.. pzdr Edytowane 24 Lipca 2013 przez krystiano1981r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 24 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 Terminu mimikra używamy nie tylko w odniesieniu do owadów ale także innych zwierząt, także ryb. Ja nie żartowałem tylko chciałem wyjaśnić koledze dlaczego boleń miał specyficzne ubarwienie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 24 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 zgadza się... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lirycznynarkoman Opublikowano 24 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 Nie hybryda tylko boleniki z małej rzeki wykazują mimikrę aby nie były mylone z ukleją, części z nich pozwala ona przetrwać wśród kleni o czym świadczy obecność sztuki złowione przez narkomana. Takiej odpowiedzi oczekiwałem Dziękówka. Wiedziałem że coś tym "kleniem" nie tak Następnym razem będe ostrożniejszy w osądach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 24 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 (edytowane) Gratulacje andego i PAMPUCH71-piękne klenie Dzisiaj przed wieczorkiem wyszedł na rafę cos przekąsić,taki oto klex Złowiony na swojego-cieszyX2 :DSzczególnie,że PB podbite Odpłynął chyżo... Edytowane 24 Lipca 2013 przez wildriver 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 24 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 @wildriver - piękny klon,ile powyżej pięciu dych miał?Chwal się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krystiano1981r Opublikowano 24 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 tak,petarda niezła... gratulacje... pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 24 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 @wildriver - piękny klon,ile powyżej pięciu dych miał?Chwal się Ile dajesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lester Opublikowano 24 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 Ja daję 51cm.Trafiłem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 24 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2013 Ja daję 51cm.Trafiłem?Ma się to oko snajpera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marianosum Opublikowano 25 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 Gratulacje andego i PAMPUCH71-piękne klenie Dzisiaj przed wieczorkiem wyszedł na rafę cos przekąsić,taki oto klex Złowiony na swojego-cieszyX2 :DSzczególnie,że PB podbite Odpłynął chyżo... Ładny ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tofik Opublikowano 25 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2013 Ile dajesz? Szczerze ,to w myślach miałem co najmniej 55cm Co nie zmienia faktu że nawet 51cm to już fajna rybka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi