Skocz do zawartości

Klenie 2013

Forecast

Rekomendowane odpowiedzi

Upalny mrówkojadek

attachicon.gif201307273010.jpg

a tu ujęcie tej samej rybki dla kolegów którzy nie lubią paluchów wpychanych w obiektyw aparatu  B)

attachicon.gif201307273011.jpg

Dalej odsunąć łap już nie dałem rady ;)

Pzdr.

Przestań Adam.Fotki są super.Ryba ma być wyeksponowana i tyle.

Wy chłopacy to ładnie poszaleliście z klonami. Ja troche spóźniony z sezonem na cefalusy ale coś tam sie udało uraczyć. Klonek złapany na jumpera9 ze stajni Tomy'ego - mega kaban to nie był, ale miche ucieszył :) Uderzył zaraz po wyjściu na powierzchnie z kamiennego dołka

v2zf.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Maek te Twoje ryby to są szalone.Muszę się w końcu do Ciebie wybrać.:)

Wczorajszym popołudniem wraz z kolegą wybraliśmy w poszukiwaniu kleni. Po gwałtownym ochłodzeniu oraz deszczach klenie niezbyt były skore do współpracy. Mimo to kilka wymiarowych sztuk udało mi się przechytrzyć  ;)  Dwa największe, mimo iż były nieco chude, miały jednak tą czwóreczkę z przodu  B) W ramach przyłowów na smużaczki oczywiście meldowały się jak zawsze jelce, ukleje a nawet płotka z kiełbiem! Jednym słowem spacerek na plus!

obef.jpg

idpj.jpg

mf2.JPG

4lvh.jpg
  • Like 5

Dzieki panowie, wieczorkiem musialem sie udac w to miejsce, nie bylo ich tam pewnie zbyt wiele osob sie krecilo, natomiast w nurcie na plytkiej wodzie zobaczylem ciemna plame, rzut i wachlarzem poprowadzilem obok plamy, jest ruch ale czy uderzy??Uderzyl, byl tak silny skubaniec ze w pewnym momencie nie moglem go ruszyc, kark mial tak potezny ze nie moglem go objac.Mierzenie i szybka fotka, ktorej jakosc jest do bani.60cm cieszy miche :) pzdr

post-50872-0-61693700-1375476393_thumb.jpg

• Like 2

Piękna ryba, gratulacje.

Aż żal, że spaprałeś fotkę.

Fotki staram sie robic jak najszybciej, tymbardziej przy wysokiej temp nie mam czasu na ogladanie i ustawianie sie, szkoda ryby, nawet ostatnio zrezygnowalem z focen ryb gdy jestem w trudniejszym terenie i trzeba z ryba latac w miejsce gdzie mozna dobrze ustawic aparat.

Fotki staram sie robic jak najszybciej, tymbardziej przy wysokiej temp nie mam czasu na ogladanie i ustawianie sie, szkoda ryby, nawet ostatnio zrezygnowalem z focen ryb gdy jestem w trudniejszym terenie i trzeba z ryba latac w miejsce gdzie mozna dobrze ustawic aparat.

Albo zrobić zdjęcie ryby w wodzie, na trawie i takie tam.

Uniknie się amputacji palców, zrobienia z siebie coś na modłę Minotaura, no i nerwów mniej.

W końcu i ja mogę dorzucić jakieś foto :) królowa rzek dziś była łaskawa i to bardzo :) Pierwszy w tym roku kleks i od razu PB równiutkie 50cm i bardzo grubiutki.

Ryba cieszy ogromnie bo nie dość, że PB to złowiona z premedytacją i na własnej roboty wobaska :) Miejsce bytowania klasyczne dosyć przelew tuż za końcem główki, woda około 1-1,5 m głębokości. Wobek zebrany z powierzchni po ledwie 1-2 ruchach korbki. Sprzęt to kilka dni temu zakupiony na forum Guangwei 270 2-10g Team Daiwa i PP 6lb na końcu wobek dług około 3cm

post-52205-0-16772700-1375515495_thumb.jpg

post-52205-0-70237600-1375515574_thumb.jpg

• Like 4