Skocz do zawartości

Klenie 2013

Forecast

Rekomendowane odpowiedzi

Dzieki wielkie panowie.Tomy z wielka przyjemnoscia, tylko ze w przyszlym roku bede prawdopodobnie w Niemczech, tam bede probowal sie glownie skupic na boleniach i sandaczach, chyba ze znajde takie klenie jak te, ale jak to zwykle bywa duze zmiany w zyciu moga wplynac na to ze nie bedzie tyle czasu aby siedziec nad woda.Czas pokaze co da los :)

Filmiki wrzucam, zwroccie uwage na to jak duzy klen bierze, nie ma tu mowy o mocnym uderzeniu, nawet nie wiedzialem ze mam rybe.Kamerke wczesniej mialem w fajnym miejscu, nie wiem co mnie pokusilo aby ja przestawic,szkoda bo ryba zachowywala sie pieknie.

• Like 2

Piękny wałek! :o Jaki w karku szeroki,masakra.Dzięki za filmik,nieźle dawał na poczatku :) Może załatw sobie cos takiego do kręcenia:

http://allegro.pl/elastyczny-bialy-statyw-flexi-gorillapod-gwarancja-i3473797582.html

Ja kręciłem zwykłą małpką,statywem hand made ze sztycy podpórki pod wędkę :D

Graty kabana

Dzieki wielkie panowie.Tomy z wielka przyjemnoscia, tylko ze w przyszlym roku bede prawdopodobnie w Niemczech, tam bede probowal sie glownie skupic na boleniach i sandaczach, chyba ze znajde takie klenie jak te...

Jak będziesz łowił tam gdzie zamierzasz to będziesz tez takie klenie łowił ;)

Edytowane przez Rheinangler
  • Like 1

Gratki grunwald , klucho bomba B)  Kuźwa na wiosne przyszłego roku powinienem jechać koło rury ;)  Można u hansa dniówkę wykupić ? Hotelików to tam jest , ale nigdy nie łowiłem w dojczlandi to nie wiem jakie są zasady . Jakby były dniówki to bardzo mnie to interesuje . Dymać ponad 2K km z takim przystankiem jedno lub dwudniowym to nie byłoby takie męczące :D

@Greed111 dzieki wielkie, w tym przypadku to klenie czatuja mnie :)

@Gugcio wydaje mi sie ze to ja sie wiele naucze od was.

Arek jak sie zadomowie i skompletuje sprzet to koniecznie udamy sie na brzany, wlasnie skonczylem przegladac watek z 2012r, ta rzeczka to Lippe?Fajny klimat, uwielbiam brodzic.

@Matt z checia bym sie spotkal, mam nadzieje ze plany wypala i polowimy kiedys w milym towarzystwie.

Pzdr wszytskich.

@Greed111 dzieki wielkie, w tym przypadku to klenie czatuja mnie :)

@Gugcio wydaje mi sie ze to ja sie wiele naucze od was.

Arek jak sie zadomowie i skompletuje sprzet to koniecznie udamy sie na brzany, wlasnie skonczylem przegladac watek z 2012r, ta rzeczka to Lippe?Fajny klimat, uwielbiam brodzic.

@Matt z checia bym sie spotkal, mam nadzieje ze plany wypala i polowimy kiedys w milym towarzystwie.

Pzdr wszytskich.

gopro wezme to nauczysz sie operatorem być ;) 

• Like 1

Ładne kleksy Seba - gratulacje! Ja wczoraj też kleksy męczyłem na Odrze ale 40 cm nie przekroczyłem ( bo spiąłem największego kabana w sezonie :( )

Ilościowo było dobrze za to - 14 kleni we dwóch i 2 ładne jazie - wszystko na smużaki (największy na mrówę). Pozdrawiam

P.S. to w pysku nie wygląda na mrówę...

Edytowane przez Monk

Czysta woda, białe muszle na dnie, głębokość 30 cm a szerokość może 2-3 m ?, po co mi aparat na taką wodę...po pierwszych dwóch kleniach pobiegłem do auta, będę tam trenował bo pływają niewidoczne klenie w odpowiednich rozmiarach ale jeszcze muszę się więcej upokorzyć przed nimi CDN...

1011650_727819350567381_818210922_n.jpg

1234729_727819303900719_192471270_n.jpg

• Like 8

Wczoraj mialem ladnego prosiaka, grubas straszny, nastawiony wyzwalacz 2 sek do foty a tu pach zatanczyl i wpadl do wody, za to dzisiaj juz sie nie dalem :) swinka pod 60cm zapieta za skorke, mysle zrobie fote zanim sie zepnie, dalem rade, jednak nurt silny woda gleboka ciezko podebrac, dal popalic jednym slowem.Drugi zazarl tak ze ledwo kotwiczke bylo widac, nawet od strony skrzeli sie nie dalo, jednak caly i zdrowy wrocil do wody :) pzdr

post-50872-0-58964600-1377819025_thumb.jpg

post-50872-0-53676200-1377819027_thumb.jpg

post-50872-0-37591600-1377819029_thumb.jpg

post-50872-0-46600700-1377819031_thumb.jpg

post-50872-0-59653000-1377819033_thumb.jpg

Edytowane przez grunwald1980
  • Like 2