Skocz do zawartości

Klenie 2013

Forecast

Rekomendowane odpowiedzi

Pływający Siek 4.5cm i wobler Slawka Dymkowskiego ze zdjecia powyzej. Łowisko to płytka rynna o dużym uciagu graniczaca z jednej strony z czymś na kształt cofki.

Mata to dobry wynalazek - rybki nie panieruja sie niepotrzebnie na kamieniach, w patykach czy blocie, a ponadto (i w tym przewaga maty nad wilgotnym workiem) jak nic sie nie dzieje, zawsze mozna rozlozyc mate nad brzegiem rzeki, usiasc, zapalic papieroska i popodziwiac przyrode ;)

Edytowane przez madmatt

• 2 tygodnie później...

Podczas pstragowych podchodow, jakis czas temu trafilem takiego oto klenia.

Rozmiarowo jakies 40+.

Natomiast pletwy mial ...osobiscie takiego jeszcze nie spotkalem :)

Ktos z wiedza ichtiologiczna moze znac przyczyny takiego popisu natury ?

Ryba zlapana w Hiszpanii. Wobler 6 cm prowadzony rownym tempem z pradem rzeki. Wedka sc v 12 lb, Daiwa HC2500RH, plecionka + przypon z FC.

klenik%2520pletwal.JPG

Edytowane przez Guzu
  • Like 1

GRATY dla tych co połowili !!! Kurcze, ja jeszcze będe musiał niestety na kolejne kleksy jeszcze troszkę poczekać  :(  Ale gdy tylko nadejdą święta to ja wyruszę w poszukiwaniu ...  :D

W zimie będziesz łapał? Ja byłem dzisiaj i ostatnio nad wodą piękna pogoda i na tym skończę... Ryb nie widać, do przynęt nie wychodzą. Tak się napalałem na moją pierwszą jesień, tak wszyscy ją zachwalali że przed zimą ryby biorą lepiej. Powiedz szczerze nie potrafię sobie poradzić  z jesienią frustracja załamka i wielkie wkurw..

A najlepsze to jest że byłem wczoraj na rybach obiecałem sobie że koniec w tym sezonie już mam dość a dzisiaj nie zdążyłem zjeść obiadu a już byłem znowu na rybach.

Jak łowić tą porą roku gdzie szukać ryb. Zna ktoś jakieś dobre poradniki?

Fajny filmik ale nie za bardzo mi pomógł. Zna ktoś może jakieś filmy albo artykuły na temat łowienia jesienią?

Nie będę sie osobiście wypowiadal w tym konkretnym temacie bo przyznam szczerze że jesienią niestety ale kleni nie było mi dane jak dotąd połowić :(  Ale są tacy co mają spore doświadczenie w połowach kleni właśnie o tej porze roku http://www.naklenie.pl/index.php/technika-polowu/175-klen-jesienia

W zimie będziesz łapał? Ja byłem dzisiaj i ostatnio nad wodą piękna pogoda i na tym skończę... Ryb nie widać, do przynęt nie wychodzą. Tak się napalałem na moją pierwszą jesień, tak wszyscy ją zachwalali że przed zimą ryby biorą lepiej. Powiedz szczerze nie potrafię sobie poradzić  z jesienią frustracja załamka i wielkie wkurw..

A najlepsze to jest że byłem wczoraj na rybach obiecałem sobie że koniec w tym sezonie już mam dość a dzisiaj nie zdążyłem zjeść obiadu a już byłem znowu na rybach.

Jak łowić tą porą roku gdzie szukać ryb. Zna ktoś jakieś dobre poradniki?

Jak kupisz od mojej Pani wobki bonito kleń 3.5cm to napiszę Tobie jak łowić klenie o tej porze roku i gdzie ich szukać.Dzisiejsze dwa klonki,trzecimi spadłpost-49603-0-18570000-1382815995_thumb.jpgpost-49603-0-22392700-1382816069_thumb.jpg

• Like 1

Jacek ,spadł Ci bo chciałeś mi go wyjąć spod nóg to kara musi być,he he he he.

Faktem jest że tylko na tego 3,5cm brały ,żeby było śmieszniej to Jacek dwa klonki ,a ja trzy klonki ,dwa bolonki jaziorka i okonka.Wszystko na tego samego wobka,a trochę pozmieniałem przynęt i nic.Może taki dzień ,a może nie.

Jacek ,spadł Ci bo chciałeś mi go wyjąć spod nóg to kara musi być,he he he he.

Faktem jest że tylko na tego 3,5cm brały ,żeby było śmieszniej to Jacek dwa klonki ,a ja trzy klonki ,dwa bolonki jaziorka i okonka.Wszystko na tego samego wobka,a trochę pozmieniałem przynęt i nic.Może taki dzień ,a może nie.

Jutro nadrobię.Palnę klenia na medal ;)

Daj Ci  Boże ,a mi nie odbieraj,he he.

Następnym razem wkleję się między te ostatnie drzewa,tam na bank stoi jakiś kloc i zabiorę wodery z samochodu.

Może te większe bolki tam przyjdą ,albo te wielkie kluchy.Tak czy inaczej ta miejscówa ma potencjał.

Łapaj może coś cykniesz ciekawego.

A bym zapomniał..., mnie zrób te 3,5 cm w tym malowanku co gadaliśmy i kilka tych mniejszych .

Jak kupisz od mojej Pani wobki bonito kleń 3.5cm to napiszę Tobie jak łowić klenie o tej porze roku i gdzie ich szukać.

A jak się nie kupi, to się Pan swoją wiedzą z nami już nie podzieli? Taka transakcja wiązana?

• Like 2