Skocz do zawartości

Klenie 2013

Forecast

Rekomendowane odpowiedzi

A jak się nie kupi, to się Pan swoją wiedzą z nami już nie podzieli? Taka transakcja wiązana?

Kiedyś pisałem o sposobie prowadzenia moich boleniówek.Spadła tu na mnie straszliwa krytyka.Mimo że podpierałem swoją wiedzę aktualnymi zdjęciami.Więc dlaczego za darmo mam być krytykowany. ;) A jak będą koledzy normalnie pisać bez prób naśmiewania to wiedzą chętnie się podzielę :)

A ja bym kupił jednego woblera - niska cena za wiedzę. 10 ciu takich jak ja i łowisko zalatwione. Naprawdę niska cena...

Doliczając do tego zezwolenie na zabranie X ilości ryb, to już mamy pełny obraz naszej gospodarki ryb...wróć, wędkarskiej.. ;)

Nikt się nie śmieje. Chodzi bardziej o marketingowe przesłanie "kup, to Ci powiem"...

Skoro lepiej być krytykowanym, za pieniądze..To może do Sejmu by tak wystartować? :D

Z tym sejmem :D .Polazłem dziś  na Bzurę i lipa dwa klonki jeden 37 a drugi wstyd pisaćpost-49603-0-57719400-1382894840_thumb.jpg,poszedłem za zakręcik dalej i jazia złowiłem.Ale to do innego działu.

Dziś korzystając z ćwiczeń ppoż. na budowie udałem się na Wisłę na dosłownie 2h. Efekty mnie przerosły, w temacie 4 klenie powyżej 40 cm, kilka mniejszych i jeden spad - kleń na jakiego czeka się całe życie :( Oceniam na mocną 60-kę. Na szczęście to nie były jedyne rybki i humor poprawiły mi sandacze i sumek (niewielki bo 70 cm ok ale zakończenie sezonu super). Fotek nie dam, ci co mieli zobaczyć widzieli a innym miejsca nie zdradzę :P

• 2 tygodnie później...

Dziś zakończyłem sezon kleniowy, niestety o kiju  :) Największy kleń z tego sezonu miał 54cm, złowiony został w marcu. Ogólnie krucho było z kleniami w tym roku..

Piękna klucha - GRATY :o  Co do zakończenia sezonu kleniowego to jedni kończą a ja w przyszłym tygodniu mam zamiar drugą jego część zacząć  :D

Dzisiejszy dzień spędziłem na Ropie wraz z młodszym kolegą Słąwkiem. Klenie brały niczym w lipcu a mamy przecież koniec listopada! Reagowały jedynie na chrabąszcza XXL prowadzonego wyłącznie po powierzchni wody króciutkimi podszarpnięciami szczytówki tak aby wobek tylko oczkował na wodzie. Wobka prowadzonego klasycznie nawet nie chciały tknąć!!! W efekcie udało mi sie złowić 14 kleni z czego większość w okolicach 30cm, trzy około 35 oraz dwa największe 40 oraz 43cm  ;) 

a3o1.jpg

dvpv.jpg

ywey.jpg

cgs9.jpg

Sławek na koniec również złowił jedną kluseczkę z 4ką z przodu  ;)

vsdp.jpg

• Like 8