WOBI Opublikowano 27 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 Dobre ,kleń jest zbyt smaczny i za wolno rośnie żeby w PL dożyć sześćdziesiątki.... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 27 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 Pewnie sa jakies pojedyncze sztuki, tu gdzie lowie jest ich duzo i nie sa tak smaczne jak te polskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek_7 Opublikowano 27 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 @grunwald1980, dokładnie śledziłem Twoje poczynania i dokładnie wiem, jakie ryby łowiłeś w tym sezonie - gratuluję! Mój post był w formie żartu i małej prowokacji @pitt`a, ale się nie udało Absolutnie nie wątpię w tak duże ryby, po prostu fajnie by było non stop oglądać je na zdjęciach! Pozdrawiam! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBI Opublikowano 27 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 Pewnie sa jakies pojedyncze sztuki, tu gdzie lowie jest ich duzo i nie sa tak smaczne jak te polskie Nie prowokuj bo nasi smakosze przyjadą i Ci zjedzą te klexy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 27 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 Przeoczyles.Legendy legendami ale sa tacy co lowia i sie chwala (ja ) i tacy co lowia i sie chwalic nie musza Zalaczam 62,61.60.60.60 No to sypnąłeś kabanami, piękne ryby !! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slavobeer Opublikowano 27 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 @grunwald1980, dokładnie śledziłem Twoje poczynania i dokładnie wiem, jakie ryby łowiłeś w tym sezonie - gratuluję! Mój post był w formie żartu i małej prowokacji @pitt`a, ale się nie udało Absolutnie nie wątpię w tak duże ryby, po prostu fajnie by było non stop oglądać je na zdjęciach! Pozdrawiam! Ale ja postuluję o nowy wątek dla "obcokrajowców" co by nam tu naszej polskiej średniej nie psuli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 27 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 U nas też takie są Panowie pod zaporą Solina 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 27 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 U nas też takie są Panowie pod zaporą Solina Tam rzuciłbyś smużaka i omyłkowo zamiast chleba karp na 10kg mógłby go zassać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 27 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 a wtedy to tylko linka stalowa żeby go wyciągnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apioo Opublikowano 27 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 Tomasz co Ty.... dobra "czternastka" i można drzeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 27 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 pisząc 14 masz na myśli linke 14-splotową chyba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 27 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 Oczywiscie ze sa, jednak w Polsce jest wieksza presja, wedkarstwo bardziej rozwiniete, biedni i glodni ludzie ( nie glodni emocji ) i z czasem stada zanikaja.Wiem jedno, gdyby w Poslce byla podobna sytuacja co tutaj to przy umiejetnosciach niektorych forumowiczow nie mialbym co pokazywac ( o ryby mi chodzi ).Jednak patrzac w inna strone znam kilku wedkarzy, ktorzy np sumow, sandaczy czy szczupakow nie lowia a raczej nie moga zlowic (chodzi mi o systematyczne lowienie w okolicach Paryza) i podrozuja na rozne lowiska w tym nawet zagraniczne.Fakt jest taki ze ryby sa jednak aby rozpracowac lowisko nie wystarczy wyjsc raz nad wode rzucic i wyciagac rekordowe ryby.Tutaj mimo iz jest wiecej ryb rowniez nalezy je wypracowac (chociazby dlatego ze maja zarcia w brud).Chodzilem za grubsza ryba okolo 2 miesiecy, prawie codziennie z miernymi efektami (tak samo bylo tu na poczatku z kleniami zanim zaczalem je systematycznie lowic) prawie sie poddalem, jednak obiecalem sobie przed koncem sezonu wytargac metrowego sandacza badz szczupaka i udalo sie po wielkich trudach i dlugich godzinach przedzierania sie przez dzikie brzegi.Tak czy inaczej mieszkajac tu i poznawajac wode po kilku sezonach zna sie kazdy dolek, rafke i rynne, wiadomo gdzie szukac ryby i jakie maja pory zerowania (klenie wiadomo 24h/d ) i dopiero zaczac je lowic.Tak czy inaczej sezon kleniowy uwazam za az nazbyt udany i wszytskim szczerze zycze aby chociaz raz w zyciu mial taki sezon ze swoja ryba nr 1.Pozdrawiam i efektow wedkarskich w 2014 zycze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 W duecie z synem zrobiliśmy ostatni w tym roku wypad na zimowego klenia. Planując dzisiejszy wyjazd, wybór padł na rzekę Ślężę. Oczywiście wybraliśmy spory, bo ponad 2 km odcinek na którym jak nam od dawna wiadome - zimują w głębokich rynnach piękne klenie Wspaniały poranek, zima, a pogoda wiosenna, + 7,5 stop. a w południe było równe 10 stopni na plusie ! Każdy z nas przy każdym wyrzucie wobków liczył, że właśnie teraz, już dopisze mu szczęście, czując to wspaniałe branie ! Jednak nic z tego, nie pomogły zmiany woblerów od większych do małych, pływających, tonących, wybór zmiennych akcji przynęty, kolorystyki. Po prostu, było tak jakby nie było ryb, Nic, zero brań ! Zachwyceni wspaniałą pogodą, podziwiając przy okazji wielką pracę bobrów, bo dobrały się do dwóch wielkich drzew o średnicy pienia około 50 cm., do połowy już je obgryzły, szykując wzmocnienie żeremii. Jak upadając drzewa wpadną do wody, to dopiero na wiosnę zrobi się super miejscówka ! Bez sukcesów w dniu dzisiejszym, ale zadowoleni z wyprawy powróciliśmy do domu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwedkuje Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Czasami bywa i tak. Ostatnio włóczę się za kleniami i jaziami na przyujściowych odcinkach rzek. Od wiosny do jesieni można tam połowić ale teraz pustka. Takich dni nie zaliczam jednak do nieudanych. Można jeszcze lepiej nauczyć się czytać rzekę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielik Opublikowano 29 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2013 tu tez sie pochwale a co nie mierzony ale fajny na garbuska tonacego kolor okonka branko mocne ale rybka dosc dretwa chyba to ostatnia w tym sezonie wiec tymbardziej zasluguje na umieszczenie pozdro 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilos Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2013 Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi