Skocz do zawartości

Klenie 2013

Forecast

Rekomendowane odpowiedzi

W tamtym roku trafiłem bardzo fajnego kleksa w Wisełce. Na żywo prezentował się ogromnie, na zdjęciach ... 

Oczywiście to też kwestia pory roku - zimowa spasiona ryba czy też przedtarłowa na fotce wygląda potężniej. 

Mimo wszystko myślę, że receptą nie jest wepchnięcie ryby w obiektyw, aczkolwiek wiele osób daje się na taki trik nabierać :)

W końcu wytęsknione mrówkowe rybki z krajowej rzeczki.

attachicon.gif201307232996.jpg

attachicon.gif201307233005.jpg

kijek matchówka 420cm żyła 18,mrówka Tomka z Bielska Podl.

Pzdr.

tak czy siak należą się łowcy słowa uznania co niniejszym czynie... :) gratulacje

Łowiłem bolki  i wydawało mi się że to kleń choć miałem watpliwości, jakiś nietypowy ten boleń, mało wydłużony i pomarańczowe płetwy ma, wydawalo mi się że powinny być srebrne. Cóż człowiek uczy się na błędach, troche wstydu sie najadłem hehe Tyle lat się wędkuje a człowiek nadal potrafi się pomylić  :ph34r:

Edytowane przez lirycznynarkoman

gucio ja tylko żartowałem z tą hybrydą,tak dla rozluźnienia :) :D pzdr

a w tym wypadku bardziej mi pasuje określenie mimezja a mimikra to raczej owadów się tyczy,ale to tylko moje zdanie.. ;) pzdr

Edytowane przez krystiano1981r

Nie hybryda tylko boleniki z małej rzeki wykazują mimikrę aby nie były mylone z ukleją, części z nich pozwala ona przetrwać wśród kleni o czym świadczy obecność sztuki złowione przez narkomana.

Takiej odpowiedzi oczekiwałem  :) Dziękówka.  Wiedziałem że coś tym "kleniem" nie tak  :lol:  Następnym razem będe ostrożniejszy w osądach  ;)

Gratulacje 

andego i PAMPUCH71-piękne klenie

Dzisiaj przed wieczorkiem wyszedł na rafę cos przekąsić,taki oto klex :)

Złowiony na swojego-cieszyX2 :DSzczególnie,że PB podbite ;)

wmy1.jpg

al7j.jpg

Odpłynął chyżo...

tg2g.jpg

Edytowane przez wildriver
  • Like 9