Skocz do zawartości

Jaki kijek z japońskich firm do jerków ?

Iceman

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

nazywam sie Łukasz Nowak i mieszkam w Zielonej Górze. Od dawna czytam forum i ciagle przymierzam sie do zakupu zestawu do castingu. Zdecydowałem ze kupie cos z japońskich cudeniek a na początek potrzebuje kijek do Sliderów, Fatso i Jacka. Najlepiej jakby kijkiem dało sie tez wygodnie machnac mniejszym Sliderem 7cm. Prosze o rady:)Obecnie sam wypatrzyłem sobie kijaszek F6-72DG Destruction 72H (Medium Fast, 3/8-3.1/4 oz., 12-30 lbs. Megabassa. Moze jakies inne propozycje bo ten jest troche za długi i kłopotliwy bedzie w transporcie. Wolałbym cos do 1,9m. Dziwi mnie tez tak duzy przedział wyrzutowy kijka. Duzy przedział kojarzy mi sie z wolną akcją czy tak bedzie w istocie? Jak dobrze licze kij ma wyrzut od około 10 do 90gram. Fajnie jakby cena miescila sie w 400USD. Odnosnie multika to zastanawiam sie nad Okuma VS albo Abu Revo STX-L. Multik jako pierwszy raczej z tych srednich. Jak sie wciagne pomyslimy co dalej. Narazie chciałbym kupic dobry kijek aby sie zachecic :D

Pozdrawiam

Lukasz :D zaczynasz od najwyzszego pulapu , jest tu kilku japonczykow ...trzeba chwile poczekac . Daiwa stworzyla wedki na muskie . Jest seria na duze wirowy i jest seria na jerki ... z tym ze raczej nie na Sliderka 7 :lol: . Do tych wedzisk sa dwa piekne multiplikatory ; Seria Luna [ rowniez na lewe raczkie ] okolo 250$ oraz seria Millionaire CV Z [ na lewa raczkie ] tez okolo 250$ . Mozna z tej oferty skompletowac zestaw na srednio-olbrzymie szczupaki . Ja goraco mysle o jednym z tych multikow . Wedek mam dosc ...na dzis B)

Cześć Iceman,

Miło powitać następną osobę z Zielonej Góry. Witaj na forum!

Prześledź ten wątek: http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=1892&amp ;prevloaded=1&&start=0 znajdziesz tam wszystko czego szukasz. Wiele osób skorzystało i ... niech może sami powiedzą :D

pozdrawiam

Remek

Kurcze kijek fajny ale sporo drozszy od tych, które ja podałem to po pierwsze a po drugie 210cm :/ musze popatrzec jak to sie bedzie w aucie miesciło.

Ja to przewożę w samochodzie. Proponuję umów się z Kuzynem on ma taką wędkę. zobaczysz czy taki klimat Tobie odpowiada.

Pozdrawiam

Remek

witam!

na pewno mephisto to swietna wedka, ale w moim przypadku jest jednak troche za dluga - mam 180cm wzrostu i tym kijem jerkuje mi sie troche nie bardzo, wiec z zalem ale chyba sie jej pozbede. przed zakupem sugeruje wiec kilka rzutow w celu sprawdzenie jak sie tym lowi bo nie wszytko zloto co sie swieci... :lol:

pozdrawiam!