rognis_oko Opublikowano 16 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 Kto pierwszy zgadnie co DOKŁADNIE przedstawia zdjęcie, dostanie ode mnie 2 łowne wobki na klenia i jazia. Czekam na odpowiedzi. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rognis_oko Opublikowano 17 Lipca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2007 Widzę, że zabawa się podobała. Cieszę się. Myślę, że mogę uznać odpowiedź kolegi Salmo_Salar .Tak, to owady, bodajże jakieś jętki, siedzą, na jakiejś folii. Zdjęcie jakby zrobione kamerą termowizyjną, nie znam się. Full tego lata i siedzi.Pozdr.Salmo Na zdjęciu są widoczne latające letnie jętki białe, które wykluwają się tylko raz w roku i tylko jednej nocy nad rzeką Bug.W niedzielę w nocy mieliśmy okazję zobaczyć całą ogromną hordę tych owadów. Było ich setki tysięcy. Na zdjęciu jest także widoczna duża folia, oświetlona lampami samochodowymi. W ten sposób burzańscy wędkarze łapią jętkę, aby później łowić na nią sumy! @Salmo_Salar, zapraszam na prv w celu ustalenia szczegółów odbioru nagrody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 benito Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2007 Byłem blisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 LASSOjbait Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2007 ...Bylem straszliwie daleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 @slider@ Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2007 Gratulacje Salmo_Salar PozdrawiamSlider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Seeb Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2007 @Rognis Czy to te jętki co to koleś zbierał do pudełeczka? Pozdr.Seba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jerzy Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2007 a ja myślałem, że to aramidowe włókna DNA w blanku kija Megabass, widzianego pod powiększeniem 100.000 X pod mikroskopem elektronowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 17 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2007 a ja myślałem, że to aramidowe włókna DNA w blanku kija Megabass, widzianego pod powiększeniem 100.000 X pod mikroskopem elektronowym. Jurku, byłeś blisko PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rognis_oko Opublikowano 18 Lipca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2007 @RognisCzy to te jętki co to koleś zbierał do pudełeczka?Pozdr.Seba Tak Seba. To dokładnie te jętki, tylko już w ostatniej fazie rozwoju. Po wyfrunięciu z wody, zapładniają się i kilka godzin później umierają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pafek Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2007 łał piękne zjawisko, to tak jakby być podczas rozkwitu kwiatu paproci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Salmo_Salar Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2007 Tak, to owady, bodajże jakieś jętki, siedzą, na jakiejś folii. Zdjęcie jakby zrobione kamerą termowizyjną, nie znam się. Full tego lata i siedzi.Pozdr.Salmo Na zdjęciu są widoczne latające letnie jętki białe, które wykluwają się tylko raz w roku i tylko jednej nocy nad rzeką Bug.W niedzielę w nocy mieliśmy okazję zobaczyć całą ogromną hordę tych owadów. Było ich setki tysięcy. Na zdjęciu jest także widoczna duża folia, oświetlona lampami samochodowymi. W ten sposób burzańscy wędkarze łapią jętkę, aby później łowić na nią sumy! @Salmo_Salar, zapraszam na prv w celu ustalenia szczegółów odbioru nagrody Ja tylko dla jaj tak napisałem, myślałem, że uznacie inną odpowiedź Pozdr. Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Yeah Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2007 a ja sie znowu spóźniłem :/ a bylem blisko, nie wiedzialem tylko co to jest ten prysznic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Singor_ths Opublikowano 19 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2007 niesamowity widok... I bardzo ciekawa historia tej metody łowienia, którą opowiedzieli nam poławiacze Jętek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kuba Standera Opublikowano 21 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2007 Łowią na dapping?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość Opublikowano 24 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2007 Nad Narwią leciała w tamtym tygodniu. Metoda: zbiera się jętkę na białe płachty, ugniata w worku aż robi się ciastowata masa, lepi się z tego kule wielkości mandarynki, oplatamy nicią i wsadzamy do zamrażalki. Nad wodą przebijamy hakiem 3/0-6/0 i zakładamy na gruntówkę.Z dapingiem to nie ma nic wspólnego . Na Mask się nie sprawdzi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
rognis_oko
Kto pierwszy zgadnie co DOKŁADNIE przedstawia zdjęcie, dostanie ode mnie 2 łowne wobki na klenia i jazia.
Czekam na odpowiedzi. Powodzenia!
39 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi