ch4ron Opublikowano 12 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 Panowie potrzebuje nabyć drogą kupna kołowrotek do uniwersalnego kijka rzecznego(kleń/jaź/okoń/czasem boleń), mogę wygospodarować 400zł na ten sprzęt. Jako, że wiedza moja na temat sprzętu jest znikoma, a doświadczenie jeszcze mniejsze zwracam się z prośbą o pomoc w wyborze. Z góry dziękuję za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 12 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 (edytowane) Hej jesli ma byc nowka to pewnie cos ze stajni Ryobi (zauber,excia,applause) spro ( red,blue,black arc) penn (sargus,battle) z shimano jak i daiwa to jesli chodzi o cos do 400 zl to ludzie raczej odradzaja.Jesli zaufasz (komercyjnym??) testom to poczytaj na fishing-testy albo rapa-testy. Pzdr Edytowane 12 Stycznia 2013 przez grunwald1980 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 12 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 Spro red arc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POLONIAb Opublikowano 12 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 Jak wyżej - szczerze polecam. Troszkę cięższe niż norma dla wielkości ale wiernie służą. A i kolorek taki, że w chaszczach nie zagubisz :-). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 12 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 bierz Team Dragon FD930iz, jest na forum w dobrej cenie: http://jerkbait.pl/topic/20457-stcroix-avid-ko%C5%82owrotki-wielka-wyprzeda%C5%BC-sprz%C4%99tu-spinningowego/#entry1194160 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.synowiec-83 Opublikowano 12 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 (edytowane) Spro Red Arc Mam dwa modele, po ponad roku użytkowania, żadnych stuków, puków...Za tą cenę to naprawdę rozsądny zakup. Pozdrawiam! Edytowane 12 Stycznia 2013 przez Kmicic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ch4ron Opublikowano 12 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 Do tej pory myślałem nad Shimano Exage 3000 w wersji Matchowej, z dwoma rączkami, tylnim hamulcem i płytką szpulą, ale jak zacząłem czytać opinie, to się zniechęciłem. Jaka firma zajmuje się rozprowadzaniem Spro na terenie Polski. Są łatwo dostępne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 12 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 allegro i rzadzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mikolaj Opublikowano 12 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 W zasadzie w tej kategori cenowej trudno polecać coś poza klonami ryobi, no chyba, że coś z penna. Ale polecałbym jednak redarca lub zaubera (brzydszy). Dragona nie. Nieco gorszy nawój plecionki, co szczególnie czuć na mało lotnych przynętach a hamulce w szpulach lubi trafić szlag. Gdy porównuję reda z równolegle używanym przez kolegę dragonem to mam wrażenie, że po dwóch latach red znacznie lepiej się trzyma. To może być kwestia egzemplarza. Z drugiej jednak strony, gdy firma na swój 'flagowy' egzemplarz wybiera model uproszczony to chyba i gdzie indziej też tnie koszty, co na jakość wpływa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotreq Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 Ja w tym przedziale mogę polecić Ryobi Arcticę, 2 lata nim łowię, przekręciłem kilkaset godzin i praktycznie pod moje łowienie (obrotówki max 3, wobki do 7cm, średni uciąg rzeki, rozmiar 1000) maszynka pracuje dosyć płynnie, luzy minimalne od nowości, zaskakująca trwała obudowa i równy nawój, to są jego główne zalety, jestem z niego bardzo zadowolony, jeszcze mnie nie zawiódł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ch4ron Opublikowano 13 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 Widzę, że zdecydowanie większość proponuje Spro Red Arc, będę musiał się przymierzyć do tego kręcioła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monster Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 Do tej pory myślałem nad Shimano Exage 3000 w wersji Matchowej, z dwoma rączkami, tylnim hamulcem i płytką szpulą, ale jak zacząłem czytać opinie, to się zniechęciłem. Jaka firma zajmuje się rozprowadzaniem Spro na terenie Polski. Są łatwo dostępne?Firma "Expert" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 14 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 Mefisto ma Emblema 2000 za fajne pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 14 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 Na forum ostatnio były Zaubery w dobrej cenie. Jak dla mnie to kręcioł nr 1 - za takie pieniądze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 14 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 Mefisto ma Emblema 2000 za fajne pieniądze.Racja. Jak w dobrym stanie to posłuży jeszcze lata. Tylko nie wiem czy szpulka nie za mała i średnica rantu nie jest za mała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 15 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Średnica 42mm wchodzi 100 metrów żyłki 0,28.Nie taka znowu mała, ja tam bym kupił, taki kołowrotek nawet używany lepiej pracuje niż nie jeden nowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FidoAngel Opublikowano 15 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 (edytowane) Z tym emblemem to zapewne ten ból, że jedną szpulę ma a dokupienie następnej i nastepnej to spory wydatek. To naprawdę dobry i uwaga: trwały kołowrotek ale trzeba doliczyc troszke do tej ceny aby komfortowo, na rzekę , na rybki się wybrać. Edytowane 15 Stycznia 2013 przez FidoAngel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Na forum ostatnio były Zaubery w dobrej cenie. Jak dla mnie to kręcioł nr 1 - za takie pieniądzeMnie tylko przerażają opisy ze np zatrzymuje się podczas deszczu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Endryou Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 http://jerkbait.pl/topic/20833-okuma-raw-ii-40/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makowecki Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Ja na bolki mam Spro Red Arc 1400, teraz na jazio-klenie kupiłem Spro Blue Arc 9300 to chyba najlepsze kołowrotki w tym przedziale cenowym w stosunku jakości do ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aTomek Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 ...na jazio-klenie kupiłem Spro Blue Arc 9300 to chyba najlepsze kołowrotki w tym przedziale cenowym w stosunku jakości do ceny Według mojej wiedzy Spro Blue Arc 9300, to to samo, co Team Dragon FD930iZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ch4ron Opublikowano 16 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Wiem, że zawracam głowę ale chodzi mi o kołowrotek nowy. Wszystkim za podpowiedzi bardzo dziękuję. Mam jeszcze jedno pytanie, a jeżeli dodałbym kryteria: tylny hamulec i żyłki 0,14-0,18? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 (edytowane) No to w tym budżecie i przy tych parametrach jakie podałeś to celuj w używke jakiegoś czarnuszka lub stradica gtm.Czasami trafiają sie w stanie dziewiczym.ktore przeżyją niejedną nową konstrukcje. Edytowane 16 Stycznia 2013 przez Karol Krause Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert 7791 Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Mam spro i myślałem, że jak kupię battla na nowy sezon na Odrze to sprawa kołowrotka będzie zamknięta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 Uważaj na brody!!!!. Albo od razu napełnij szpulę do połowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi