5384 Opublikowano 12 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 Hej Jak w temacie szukam opinii na temat jakiegoś kręcioła pod bolka.Myślałem o stradicu ale sam już nie wiem....Poproszę o opinię boleniarzy którzy sprawdzili swoje maszynki w boju A i jeszcze jaka wielkość ma być 2500, 3000 czy może 4000? Z góry dziękiPozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czoper Opublikowano 12 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 Wiesz jaki?? To ten który od Ciebie odkupiłem nie tak dawno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 12 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 A na bolka to jakiś inny niz na pozostałe ryby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 12 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 Jak siemanko, to 4000, a jak dziwka to 3000... Mniejszymi, szczególnie shimankami, to sobie nadgarstek zatrzesz... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czoper Opublikowano 12 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 Oczywiście musi być poprostu wyjątkowy..np. tp4000H Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 12 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 Oczywiście musi być poprostu wyjątkowy..np. tp4000H Wydarłeś od kolegi a teraz z niego łacha drzesz .Tak jak Mr. Zorro pisze siema 4000 a dziwa 3000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czoper Opublikowano 12 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 (edytowane) Wydarłeś od kolegi a teraz z niego łacha drzesz . a co mi tam niech wie co stracił Edytowane 12 Stycznia 2013 przez Czoper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Forecast Opublikowano 12 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 stradic 4000 FH tylko wymień tulejke na łożysko i wystarczy w zupełności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 12 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 Ja z zauberem 4000 ganiałem wszystkie bolki w sezonie 2008-2010 i było dobrze, To tak żeby koledze urozmaicić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 12 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 (edytowane) Zauber 4000 to zacny kołowrotek.Ja dwa ostatnie lato połowiłem na Stradic 4000FB.Zaleta to wysokie przełożenie,jak napisał Zorro dba o nadgarstki.Wada to wysokie przełożenie ,boli przedramię. Tak na poważnie to do boleniowania jest O.K.Tyle że mój jest Malezja i jego trwalość mnie niezadowalała,dlatego przyszły sezon będzie należał do Turka 3000. Edytowane 12 Stycznia 2013 przez pisarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gustaw06 Opublikowano 12 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2013 (edytowane) . Edytowane 8 Listopada 2013 przez gustaw06 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 Stradica można łatwo zajechać przy ciężkim łowieniu. Ja tak załatwiłem 4000FC uklejami RH12. Teraz mam TP4000Mg i dopóki się nie rozleci nie wymienię na nic innego, a to prędko nie nastąpi. Kręciłem ostatnio nową stellą i nie widzę znaczących różnic w porównaniu z moim TP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patronservice Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 Ja łowię Stellą 4000 SFE, dopiero po jednym sezonie ale jak dotychczas bez zarzutów.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajtelek2 Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 Jeśli maszyna nie będzie mocno tyrana cieżkimi przynętami i niezbyt często używana ,a ma być zakup ekonomiczny to polecam Shimano Stradic 3000 GTM.Zadbany parę sezonów obleci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5384 Opublikowano 13 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 (edytowane) Witajcie Tak jak pisał kolega Czoper miałem, chyba najlepszą maszynę pod bolka ( TP 4000H) ale nie przewidziałem że mi się przyda. Po prostu wolałem latać na ryby ze stelką. W piwnicy nastrugałem boleniowych wobków i terach "Hiuston mamy problem" .Z racji tego że chciałbym coś szybkiego czyli: 5,7 do 6,2 to pomyślałem o stradicu no i cena przystępna Nie ukrywam że na bolki to wyskoczę okazjonalnie w tym sezonie mam jeszcze trochę czasu coś pomyślę i jak namierzę to podpytam Dzięki za pomoc Edytowane 13 Stycznia 2013 przez 5384 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 A batle 4000 by nie było ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 (edytowane) Stradica można łatwo zajechać przy ciężkim łowieniu. Ja tak załatwiłem 4000FC uklejami RH12. Teraz mam TP4000Mg i dopóki się nie rozleci nie wymienię na nic innego, a to prędko nie nastąpi. Kręciłem ostatnio nową stellą i nie widzę znaczących różnic w porównaniu z moim TP.Widzisz Krisu Ty łowisz RH12,ktoś inny wobkami do 12 gram Pod ciężkie łowienie mogę od siebie polecić TP4000FA,pod lżejsze Stradica 4000FJ(sezon przekręcił,łatwo nie miał:-) Który rocznik masz Mg? Edytowane 13 Stycznia 2013 przez wildriver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 najlepiej taki, co dobrze do kija pasuje, hamulec ma sprawny i linke dobrze przy wyrzucie oddaje, powiedzialbym prawie, czyli tak samo jak zawsze przy okazji zapytam, gdzie/czy jest roznica w wielkosci (poza pojemnoscia szpuli) pomiedzy shimano TP 3000 i TP 4000 model '05 powiedzmy, lub TP 4000 MG a TP 3000S MG '06? bo jakos sie dopatrzec nie moge ... a juz prawie wytrzeszczu oczu dostalem? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackabyss Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 Witajcie Tak jak pisał kolega Czoper miałem, chyba najlepszą maszynę pod bolka ( TP 4000H) ale nie przewidziałem że mi się przyda...Chyba to taaka ryba jesli nie bedzie problemem dla Ciebie waga to polecam TP sw4000/5000HG z 02r. zobaczysz jaka jest roznica w pracy tych kolowrotkow. Ktos juz wczesniej proponowal TP sw. tylko nie okreslil z ktorego roku.Bierz tego z 2002r. po pierwsze kreci przyjemniej od tego nowego i jest srednio dwa razy tanszy.Niedawno kupilem tournamenta-Z 4000 iT z mysla o hardcorowym polowie do rzecznej orki. Sprzet piekielnie mocny, ale niestety jesli idzie o kulture pracy to do TP sw4000HG 02r. mu troche brakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 Wildriver nie wiem, kupiłem go od Patu. Musiałbym chyba na pudełku sprawdzić. Podoba mi się to, ze jest bardzo lekki. Razem z moim cts12lb cały sprzęt to piórko a moc okrutna. Stradic fajna rzecz ale raczej do lżejszych przynęt. Wabiki takie jak RH12 błyskawicznie weryfikują wytrzymałość młynka. Stradiki nawet w rozmiarze 4000 się do nich nie nadają za duże przeciążenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 najlepiej taki, co dobrze do kija pasuje, hamulec m asprawny i linke dobrze przy wyrzucie oddaje, powiedzialbym prawie, czyli tak samo jak zawsze przy okazji zapytam, gdzie/czy jest roznica w wielkosci (poza pojemnoscia szpuli) pomiedzy shimano TP 3000 i TP 4000 model '05 powiedzmy, lub TP 4000 MG a TP 3000S MG '06? bo jakos sie dopatrzec nie moge ... a juz prawie wytrzeszczu oczu dostalem? Piotr oszczedzaj oczy! to nie zeby - dwa razy nie rosna! Roznia sie szerokoscia szpuli. Reszta jest taka sama. Rotor jest taki sam. Po prostu jak zalozona jest szpula 3000 to odstep miedzy nia a bokami rotora jest wiekszy, niz wowczas gdy jest to szpulka 4K. Warto pamietac ze piszemy o 3000 a nie o C3000 ... Pozdrawiam Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RoZia Opublikowano 14 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 WitamJacek {to do JAZ-a} , jak Ty to robisz , że już dziesiąty sezon łowisz bolki na Stelkę 2500FA ?Nieważne czy letnie , jesienne czy też zimowe , jest i efekt i przyjemność i łapka się nie męczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 14 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 Wildriver nie wiem, kupiłem go od Patu. Musiałbym chyba na pudełku sprawdzić. Podoba mi się to, ze jest bardzo lekki. Razem z moim cts12lb cały sprzęt to piórko a moc okrutna. Stradic fajna rzecz ale raczej do lżejszych przynęt. Wabiki takie jak RH12 błyskawicznie weryfikują wytrzymałość młynka. Stradiki nawet w rozmiarze 4000 się do nich nie nadają za duże przeciążenia.Stradica używam do klasycznych wobków boleniowych,do ok.9cm dł.TP mam do orki '03http://www.daily-fishing.ru/snasti/reels/shimano_03_twin_power_mg/Czy ten '06?http://www.daily-fishing.ru/snasti/reels/shimano_06_twin_power_mg/ Pamiętam,że Patu łowił tym z 2006 na pewno i chwalił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 15 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Ten z drugiego linku, cały srebrny z korbą wkręcaną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J A Z Opublikowano 15 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 WitamJacek {to do JAZ-a} , jak Ty to robisz , że już dziesiąty sezon łowisz bolki na Stelkę 2500FA ?Nieważne czy letnie , jesienne czy też zimowe , jest i efekt i przyjemność i łapka się nie męczy. No ja nie mogę wypowiedzieć się w tym temacie, bo jeszcze za używanie kołowrotka w rozmiarze 2500 pod bolka dostanę "bana" .Przeczytałem wątek od początku i widzę, że poniżej 4000 nie można schodzić, no i ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi