Skocz do zawartości

Pstrąg, kleń - wybór blanku

majtreja

Rekomendowane odpowiedzi

Ja bym na tak długim dystansie szukał coś szybkiego w zacięciu i zastanowił się nad plecionką plus żyłka/ fluoro na przypon. Lub jeśli możesz brodzić to rozważył łowienie z wody i łowienie na krótszych dystansach bardziej dokładnie prowadząc. Ale nie znam rzeki, wiem ze u mnie przy pstrągach łowienie na dużym dystansie jest często nieskuteczne z uwagi na problemy z zacięciem, ale tez mniej łowię na dużych rzekach pstrągowych. Na kleniach się nie znam...

Ja bym na tak długim dystansie szukał coś szybkiego w zacięciu i zastanowił się nad plecionką plus żyłka/ fluoro na przypon. Lub jeśli możesz brodzić to rozważył łowienie z wody i łowienie na krótszych dystansach bardziej dokładnie prowadząc. Ale nie znam rzeki, wiem ze u mnie przy pstrągach łowienie na dużym dystansie jest często nieskuteczne z uwagi na problemy z zacięciem, ale tez mniej łowię na dużych rzekach pstrągowych. Na kleniach się nie znam...

NO TOŻ WŁAŚNIE NAPISAŁEM DŁUGA SZYBKA,CIĘTA.PLECIONKA NA KLENIA W WODZIE JAK ŁZA? :rolleyes:

Panowie proszę się nie drapać.

Co do wędki miałem kiedyś fajnego CTS'a 2.9 do 14 gr, i latało z niego od 2gr znakomicie, cięty był także.

Może jeszcze gdzieś się  ostały...

Dzieki.Ale w 1000zł się chyba nie zmieszcze.

Edytowane przez gerro28

Myślę ,że podpasował by Kraag SKXF 9611-2N lub dłuższy 10011-2N, opisane jako Xfast ale..

Mam o oczko mocniejszego(16 funtów)w długości 9,6 i służy mi jako uniwersał na średnie i większe ryby(szczupak, sandacz, boleń). Jako przyłów trafiał się okoń którego branie mimo niewielkich rozmiarów dobrze było czuć na wędce. Wiem,że jeden właśnie 9611 został wykonany właśnie pod kątem jazi i kleni na duże rzeki i właściciel sobie chwali.

Edytowane przez Andru77