Skocz do zawartości
  • 0

jIErkbait - pierwszy pozakrajowy zlot castingowy

Ramay

Pytanie

Witam serdecznie.

Pomysł zlotu pojawił się jako podwątek w Tanich liniach i Irlandii autorstwa Tpe1. Ponieważ słowo staje się powoli ciałem, zakładam osobny wątek, poświęcony wyłącznie temu wydarzeniu :mellow:

Zlot ten odbędzie się w dniach 4-6 sierpnia tego roku nad jeziorem Lough Ree w środkowej Irlandii. Temat zlotu:

Jerkowanie za pstrągiem i szczupakiem

Lista chętnych na dziś:

-standerus

-ramay

-tomaszek

-slider + tata

-roch

-peresada

-LASSOjbajt

-tpe1

I z ostatniej chwili:

cena wynajmu łodzi to 45euro za dzień, czyli 15e na osobę. W tym paliwo i kamizelki

Jeśli jeszcze jacyś chętni, to proszę o kontakt, musimy zabukować noclegi

• Odpowiedzi 71
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Opublikowane grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Cena za pokój 32euro/os/noc w tym śniadanie, jest możliwość dopłacenia i posiadania obiadu (możemy też sobie zrobić ognisko na którejś z wysp i usmażyć jedzenie - miejscowi tak robią za każdym razem).

Muszę pilnie wiedzieć kto kiedy i na ile nocy - jako że z soboty na niedzielę jest 5 miejsc (ale ktoś może zatrzymać się u mnie więc się zmieścimy), z niedzieli na poniedziałek trochę więcej.

W tą niedzielę po południu byliśmy z Ramayem na małym rekonesansie - ryby są, jeden szczupak ok 80 spięty ale łowiliśmy tam bardzo krótko. Znaleźliśmy miejsce gdzie będzie można popróbować jerkowania za pstrągami - może coś się uda złapać??

Mój numer to 0851332743, jakby ktokolwiek chciał jakieś info to proszę się nie krępować.

Koniecznie należy zabrać dobre ciuchy od deszczu, przypony na szczupaka, jak najwięcej przynęt w kolorze zbliżonym do salmowskiego hot percha - zielony grzbiet, stonowane żółte boki i pomarańczowy brzuszek - ten kolor robi duże spustoszenie w brązowawej torfowej wodzie. Będzie możliwość pożyczenia jakiegoś sprzętu (powerna jerkówka z multiplikatorem i kij spinningowy (3m/90g) z kołowrotkiem, mam też muchówki jakby kto reflektował za pstrągiem na jeziorze pośmigać).

W razie potrzeby w mieście jest dość dobrze zaopatrzony sklep wędkarski - mają dużo salmiaków, ze sprzętem castingowym znacznie gorzej.

Będziemy łowić w zatoce Inny, na samej rzece Inny oraz wokół okolicznych wysp rozrzuconych u wejścia do zatoki. Sama zatoka mocno zarośnięte, z szerokimi trzcinowiskami, średnio ok 2-3metrów głębokości. Wokół wysp kamieniście, od dwóch do bywa kilkunastu metrów głębokości.

post-236-1348913524,8335_thumb.jpg

post-236-1348913524,9356_thumb.jpg

• 0

Moja obecnosc jest tak jakby 50% ze przyjade na zlocik. Ale jakbym sie zjawil to tylko na jeden dzionek(bez nocki).

I co do sprzetu zabieranego na zielona wyspe mowiac szczerze Jest ubogi :( jakiś teleskop i bluearc9200, 80% gumy(z przyczyn braku miejsce w bagażu )

Ale ale sa jeszcze sklepy na miejscu :mellow:

Pozdrawiam

Slider

• 0

Jestem na bank - od początku do końca - taką mam moc, taką potęgę!

Aha - jeszcze jedno. Proponował bym sobie odpuścić kucharzenie w plenerze. Pamiętam ostatnio i powiem że to zdecydowanie najsłabszy pukt programu, chodzi o stratę czasu. My to łowić mamy a tu wiecie - zbieranie chrustu, palenie ogniska - takie sprawy - słabo, słabo <_<

Kanapka w pudełko wędkarskie i podczas kolejnego napłynięcia czy zmiany miejsca szybkie posilenie się. Optymalizacja czasu - no wiecie

• 0

Jestem na bank - od początku do końca - taką mam moc, taką potęgę!

Aha - jeszcze jedno. Proponował bym sobie odpuścić kucharzenie w plenerze. Pamiętam ostatnio i powiem że to zdecydowanie najsłabszy pukt programu, chodzi o stratę czasu. My to łowić mamy a tu wiecie - zbieranie chrustu, palenie ogniska - takie sprawy - słabo, słabo <_<

Kanapka w pudełko wędkarskie i podczas kolejnego napłynięcia czy zmiany miejsca szybkie posilenie się. Optymalizacja czasu - no wiecie

no to widzę nie ma miętkiej gry, Tomaszek jak chcesz możesz przyjechać już w piątek, tylko pamiętaj żeby zabrać tpe1 <_<

• 0

no tu nie ma miękkiej gry że zacytuję klasyka :lol:

Tak, Tomka poprostu trzeba porwać - i pod bronią przywieźć - co to ma znaczyć, żeby tak się migać :o :angry:

Co do piątku to ja tak właśnie myślałem (po cichu) ale cena za nocleg wydaje mi się trochę przesadzona - weźcie no jakiś discount wytargujcie, tyle chłopa na raz - napewno się uda.

• 0

Aaaa na Lough Ree to jestem na 100%, bliziutko mam, ktos mnie zawiezie. Tylko jak tam raz lapalem to mialem mnostwo bran, ale pistolecikow (z brzegu).

Mam pytanie - poniewaz nie za bardzo lubie plywac za szczupakiem - znacie rzeczke pstragowa w bliskiej okolicy? Raczej bym porzucal niz pociagal :mellow: Czy jeszcze ktos by wolal krzaczory?

Pozdrawiam i do weekendu.

EDIT: Jeszcze jedno - mam licencje na Lower Shannon i River Mulcair, to chyba nie wystarczy - jak jest z papierami?

• 0

ok czyli wygląda na to że slider+ojciec nie potrzebują spania,

co z Rochem i Tpe??

Tomaszek, Lassojbajt i Peresada na 100% jak rozumiem.

Nie wiem na ile da się coś podziałać w sprawie obniżenia ceny za nocleg - akurat ci ludzię są dosyć cięci na drobniaki :mellow:

Ale jeśli by były jedynie 2-3os to można by było coś wymyślić tutaj w mieście.

Wiem że nudne ale prosiłbym o określenie komu ile noclegów klepać - nadciąga długi weekend i możemy mieć problem.

Jeśli chodzi o łowienie po za jeziorem - taki jest plan na poniedziałek, sobota-niedziela pływamy??

• 0

Cześć,

W następnym roku, jeśli jeszcze będziecie chcieli zorganizować taki zlot, przyjadę z wizytacją. Liczę wtedy na pomoc :D Teraz mogę Wam tylko podziękować za taką inicjatywę. Dzięki! Liczę na obszerną relację :D z irlandzkim klimatem w tle.

Pozdrawiam

Remek

• 0

hm, dowiedziałem się właśnie, że tpe1 nie da rady. W związku z tym stan na dziś:

-standerus

-ramay

-tomaszek

-slider + tata

-roch

-peresada

-LASSOjbajt

w tym, slider i tata na jeden dzień bez noclegu. Pozostaje czterech gości z noclegiem, co prawdopodobnie będzie można zorganizować u nas. Musicie mieć jednak własne śpiwory. :mellow:

Zaoszczędzone e można będzie wydać na nowe przynęty, wizytę w najstarszym irlandzkim pubie(tak, tu w Athlone), lub lak tam komu pasuje.

Tak czy inaczej, widzimy się za 2 tygodnie B)