_ronin Opublikowano 14 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 Gdzieś posiałem bloczki hamulca magnetycznego do Curado 51E7.Zostały mi tylko dwa, a resztę gdzieś wcięło Może ktoś ma na zbyciu i chce odsprzedać lub wie gdzie takie kupic?Może są jakiś inne zamienniki?Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 14 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 Raczej nie do kupienia osobno, najprościej wytoczyć nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_ronin Opublikowano 14 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 No dobra, ale gdzie i z czego je zrobić?Ja kompletnie nie mam pojęcia. Długość bloczka: 4mmŚrednica bloczka: 3,5mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 14 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 Wydaje mi się że każdy sprawny tokarz wykona takie bloczki bez problemu, wystarczy zanieść jeden na wzór i niech zrobi komplet na wszystkie otwory z magnesu neodymowego tak aby uniknąć ewentualnych róznic z aktualnymi bloczkami tutaj masz śr. 4mm wystarczy lekko stoczyć i przyciąć na długość. http://allegro.pl/4x20-magnes-neodymowy-magnesy-neodymowe-1-20zl-i2929012380.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_ronin Opublikowano 14 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 Wielkie dzieki !Już zamówiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 14 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 Wydaje mi się że każdy sprawny tokarz wykona takie bloczki bez problemu, wystarczy zanieść jeden na wzór i niech zrobi komplet na wszystkie otwory z magnesu neodymowego tak aby uniknąć ewentualnych róznic z aktualnymi bloczkami tutaj masz śr. 4mm wystarczy lekko stoczyć i przyciąć na długość. http://allegro.pl/4x20-magnes-neodymowy-magnesy-neodymowe-1-20zl-i2929012380.html Nie trzeba toczyć wystarczy poszukać na ebayu allegro wiem że są w takim rozmiarze lub 4x3mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 14 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 (edytowane) Musiałyby być idealnie 4x3,5 inaczej mogą podczas hamowania wyskakiwać i przyklejać się do szpulki a wtedy ... klękajcie narody @_ronin potrzebujesz co najmniej kilka takich 20 milimetrowych ponieważ z jednego się nie da zrobić, po obcięciu jednego lub 2 będzie koniec materiału którego pozostała część będzie musiała siedzieć w szczękach tokarki. Edytowane 14 Stycznia 2013 przez Sławek.Sobolewski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_ronin Opublikowano 14 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 Domowiłem jeszcze 4x4 koszt jedynie 4pln może będą pasować i nie trzeba będzie toczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piatras Opublikowano 15 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 (edytowane) Dodam do wszystkiego ze niedasie tam nic obrobicz ni dorobicz. Neodymowy magnez to balwan z spec. proszku zalany w chromowe powloka. Bez powloki razwalasie znow na proszek Kiedysz pobralem takie tabletki z roznych chinskych magn.zabawek. Mozna teraz i kupicz -> http://www.lemona.lt/index.php?page=item&i_id=163427 Edytowane 15 Stycznia 2013 przez piatras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_ronin Opublikowano 15 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Jak, któreś nie będą pasowały to zamówię u Mefisto - 10pln -1szt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peresada Opublikowano 15 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 wszelkie możliwe magnesy produkowane przez avail można nabyć poprzez stronę japantackle.com.swego czasu kupowłaem w ten sposób. płaciłem bodajże dolara za sztukę.pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-PYTOON- Opublikowano 15 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Podepnę się pod temat. Czy ma znaczenie w sile hamowania ustawienie biegunów magnesów, szczególnie sąsiadujących? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_ronin Opublikowano 16 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Gdyby ktoś poszukiwał takich bloczków to idealnie pasują 4x4 – właśnie sprawdziłem. Można kupić 10szt za 4pln na allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piatras Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 (edytowane) ...Czy ma znaczenie...? A jakze, to podstawa princypu. Jezeli ustawicz ++/-- to prawie = +/- ale nigdy jak +/-/+/- Edytowane 16 Stycznia 2013 przez piatras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-PYTOON- Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 Reasumując- żeby uzyskać największa silę hamowania ustawiam obok siebie magnesy +-+-? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piatras Opublikowano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2013 (edytowane) No tak, jasne. A wariant ++-- muszi byc gdiesz pomedzy +-+- i +- ( o jaka matematyka ) Na swojim Core101 užywam tylko +-+ (a moze -+- ) Edytowane 16 Stycznia 2013 przez piatras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi