wobler1 Opublikowano 13 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2013 Inaczej czlowiek patrzy jak sam przylozil narybek pstraga z Osrodka Zarybieniowego i wpuszczal do rzeczki i inaczej patrza osoby ,ktore tylko jezdza lowic ryby.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ictus Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 (edytowane) @Kuba napisal: "O jednym zapominasz. Kogo to obchodzi? " Myslalem ze kolegow z jerkbaita "Czy jak przyjedziesz na stację benzynową i zamiast kasy będziesz człowiekowi podobne opowieści robił, to zatankuje ci auto za darmo?" Nie wiem gdzie wyczytales ze uwazam ze ma byc za darmo. Nie uwazam tak. Placenie jest w porzadku i place. Jestem sklonny placic za dobre lowiska duze pieniadze (vide Slovenia). "Dla mnie to jest szukanie wygodnych wymówek dla braku chęci do działania. " Jestes niesprawiedliwy. Poprosze o troche empatii. "Bo zawsze wygra supermarket, kino, siedzenie na kanapie i "weekend muszę poświęcić rodzinie". " W kinie nie bylem od ponad roku, mimo ze bardzo je lubie. Jesli nie potrafisz zrozumiec ze mozna nie miec czasu to trudno, moge ci tylko pozazdroscic. Mysle ze znajda sie tacy dla ktorych problem braku czasu jest znany z autopsji. Nie widze tez powodu zeby nie poswiecac czasu dla rodziny. Dla mnie to wazne, dla Ciebie moze mniej. Wolalbym byc nad woda z wedka czy bez, ale jest cos takiego jak odpowiedzialnosc. Nie chce zeby moje dziecko wychowywal obcy facet. W miare moich mozliwosci - dzialam. Dlatego podoba mi sie inicjatywa @hlehle. Jestem tez gotowy tez placic aby woda byla bardziej rybna. Czasu niestety nie rozmnoze. Nie chce tez zeby ktos odbieral mi prawo do wedkowania bo mam mniej czasu. "Jak wytłumaczysz ludziom, ze mają na Ciebie zagłosować, wybrać do władz skoro oferujesz im np 10x podniesienie opłat, wprowadzenie zakazu zabierania ryb i limitu wejść nad wodę?" Nie jest konieczne zwiekszenie skladek 10x. Gdyby je zwiekszyc nawet dwukrotnie i zebrany fundusz przeznaczyc na ochrone i zarybienia lub budowanie tarlisk to mielibysmy eldorado. "Każdego zobowiązać, by tylko dwa razy w roku był na patrolu i masz już więcej niż jedną osobę dziennie nad wodą. " Odwroce kota ogonem. Myslisz ze ta propozycja jest realna??? Bardziej niz zwiekszenie skladek? Co twoim zdaniem beda robic na patrolu zmuszeni do niego wedkarze? Mi wyobraznia podpowiada wiele Podsumowujac. Latwiej wprowadzic okres NK niz ten okres skrocic. To tak apropos realnych pomyslow. Edytowane 22 Stycznia 2013 przez ictus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kuba Standera Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 IctusNajłatwiej, to popisać sobie nawzajem na forach.Żeby z tego coś realnego wyszło, to niestety nie słyszałem...Stąd inicjatywy obiecujące efekty bez zaangażowania... no powiedzmy że mam sceptyczne podejście. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ictus Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Rozne inicjatywy padaja, to naturalna kolej rzeczy. Bez podejmowania prob na pewno lepiej nie bedzie. W koncu sie uda Trzymam za to kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kuba Standera Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Ictus, bez złośliwości, bo nie chce byś odniósł wrażenie, ze mam jakieś wąty.Ale trzymanie kciuków pomaga tyle co modlitwa o deszcz.Tam gdzie sa ryby to głównie dzięki realnym działaniom, nie trzymaniu kciuków 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hlehle Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Tu się zgadzam z Kubą. Wiedziałem, że ludzie są zapracowani itd. ale liczyłem na to, że jednak uda się całkiem pokaźnej grupie się zebrać, a nie tylko pisać na forach.Kiepsko to w praktyce wygląda.Jednak liczę na to, że jeszcze się to zmieni. Część ludzi dojrzeje do tego, może zmiana pokoleniowa, może ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 ictus Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Rhyacophila Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Po mojemu,Jesteśmy wystarczająco zamożni aby nabyć dobry sprzęt, wiedzę jak go skutecznie używać, informacje, mobilność itd, a zarazem zbyt ubodzy aby efektywnie gospodarzyć na łowiskach!A może to nie o pieniądze chodzi lecz o naszą ułomność w organizowaniu się??? A może o ułomność naszej "organizacji", która raczej do biednych nie należy...? (Budżet grubo ponad 100 000 000...! nie stać nas na strażnika, renaturyzację, lobbing, etc..) A może o jedno i drugie.Musimy się reformować albo poszukać alternatyw dla Związku. Albo z przymkniętymi oczyma uklepywać system, podejmując romantyczny trud społecznika, wylewając żale na forach od czasu do czasu... O reformy trudno, to już wiemy... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 skalka Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 Był taki gość Konfucjusz, który powiedział "Człowiek szlachetny wymaga od siebie, a prostak od innych" Pozdrawiam 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Zielony Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Skalka kapitalna puenta.Zresztą cała powyższa dyskusja była jedną z lepszych jakie w tym temacie czytałem na forum a nawet na forach. Myślę, że będzie można do tej tematyki powracać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 AJRON44 Opublikowano 10 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2018 Witam wszystkich ja troszkę z innej beczkiAle mam prośbę do łowców pstragow w okolicy Gdańska czy jest ktoś chętny się podzielić nadmiarem.na jakieś fajne rzeki z kropkami ewentualnie z chęcią bym się z kimś umówił na jakiś wypad bo pewnie tam gdzieś będę A w ciemno to bywa różnie jak ostatnio byłem na pomorskich rzekach to pani w związku wysłała mnie na dobry odcinek tylko powiedziała że to no kill ja mówię niema problemu bo i tak nie biorę tych ryb chcę połować ryby brały ale jakiesz było moje zdziwienie gdy pod koniec odcinka zobaczyłam czerwoną tablicę z napisem DOPROWADZALNIL myślałam że się zapadne pod ziemie spierdzielałem jak zajac więc wole takiej sytuacji uniknąć teraz ale i nie chce sie słuchać po jałowe wodzie sorki że tu napisałem Ale nie chce zaczynać tematu A tu ludzie są którzy może się czymś podzielą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 AJRON44 Opublikowano 10 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2018 Witam wszystkich ja troszkę z innej beczkiAle mam prośbę do łowców pstragow w okolicy Gdańska czy jest ktoś chętny się podzielić nadmiarem.na jakieś fajne rzeki z kropkami ewentualnie z chęcią bym się z kimś umówił na jakiś wypad bo pewnie tam gdzieś będę A w ciemno to bywa różnie jak ostatnio byłem na pomorskich rzekach to pani w związku wysłała mnie na dobry odcinek tylko powiedziała że to no kill ja mówię niema problemu bo i tak nie biorę tych ryb chcę połować ryby brały ale jakiesz było moje zdziwienie gdy pod koniec odcinka zobaczyłam czerwoną tablicę z napisem DOPROWADZALNIL myślałam że się zapadne pod ziemie spierdzielałem jak zajac więc wole takiej sytuacji uniknąć teraz ale i nie chce sie słuchać po jałowe wodzie sorki że tu napisałem Ale nie chce zaczynać tematu A tu ludzie są którzy może się czymś podzielą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 AJRON44 Opublikowano 10 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2018 Witam wszystkich ja troszkę z innej beczki Ale mam prośbę do łowców pstragow w okolicy Gdańska czy jest ktoś chętny się podzielić namiarem na jakieś fajne rzeki z kropkami ewentualnie z chęcią bym się z kimś umówił na jakiś wypad bo pewnie tam gdzieś będę A w ciemno to bywa różnie jak ostatnio byłem na pomorskich rzekach to pani w związku wysłała mnie na dobry odcinek tylko powiedziała że to no kill ja mówię niema problemu bo i tak nie biorę tych ryb chcę połowić ryby brały ale jakiesz było moje zdziwienie gdy pod koniec odcinka zobaczyłam czerwoną tablicę z napisem DOPROWADZALNIL myślałam że się zapadne pod ziemie spierdzielałem jak zajac więc wole takiej sytuacji uniknąć teraz ale i nie chce sie złachać po jałowe wodzie sorki że tu napisałem Ale nie chce zaczynać tematu A tu ludzie są którzy może się czymś podzielą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hi tower Opublikowano 11 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 Witam wszystkich ja troszkę z innej beczki Ale mam prośbę do łowców pstragow w okolicy Gdańska czy jest ktoś chętny się podzielić namiarem na jakieś fajne rzeki z kropkami (...) Zacznij od informatora wód P&L okręgu Gdańskiego... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
wobler1
Inaczej czlowiek patrzy jak sam przylozil narybek pstraga z Osrodka Zarybieniowego i wpuszczal do rzeczki i inaczej patrza osoby ,ktore tylko jezdza lowic ryby.Pozdrawiam
Top użytkownicy dla tego pytania
26
15
14
12
Popularne dni
15 Sty
36
18 Sty
20
16 Sty
18
17 Sty
16
Top użytkownicy dla tego pytania
Kuba Standera 26 odpowiedzi
hlehle 15 odpowiedzi
Jerzy Kowalski 14 odpowiedzi
Krisu23 12 odpowiedzi
Popularne dni
15 Sty 2013
36 odpowiedzi
18 Sty 2013
20 odpowiedzi
16 Sty 2013
18 odpowiedzi
17 Sty 2013
16 odpowiedzi
Popularne posty
patu
No znam takich etycznych wędkarzy starej daty, zaczynających sezon na przełomie marca i kwietnia...chodzacych z chlebakami wypełnionymi tlusciutkimi pstrągami..oczywiście ilość sztuk limitowana RAPR:S
Gość ffffffffffffffffffffffffff
Czyli teraz kropek WSZĘDZIE jest w kiepskim stanie i łowienie go mija się z celem? i jak twierdzi kolega Hlehle są to zwyczajne,zużyte kondony? Ciekawe podejście do tematu tu macie,same uogólnienia tu
Zielony
A ja się z kolegą Iktusem nie zgodzę. Po pierwsze wydłużanie okresów ochronnych ma sens i nawet nie powinno się tego tłumaczyć. W przypadku pstrągów to na moich łowiskach często obserwowałem trące się
Opublikowane grafiki
138 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi