Skocz do zawartości

Na co łowi się w rosji

MATT1989

Rekomendowane odpowiedzi

Widziałem już szczupaki złowione na marchewkę, dildo, kapsle od piwa no ale na aparat jeszcze nie. Kurde i po co wymyślać takie ładne i nowoczesne przynęty. Widocznie jak w wodzie są duże pajki i są głodne przywalą we wszystko. Trzeba dodać do "dziwne konstrukcje przynęt"  :lol:

(Mniej)klasyczne wahadło, ot co...

A tak poważnie, przebieg klipu mnie nie przekonuję (choć wiem, że esox potrafi przywalić w wiele rzeczy niejadalnych) - branie można było załatwić montażem. "Jest!" i brak ciągłości - bęc - inny kadr. Cuchnie podczepieniem, choć truno wykluczyć branie szczypaka w podobnej sytuacji.

W większośc? Jeszcze tak. To, że na jerkbait.pl większość osób podpisuje się pod zasadą Złówi i Wypuść nie zmieni oblicza polskiego wędkarstwa i jego odbioru poza granicami Polski. Ba, nasi rodacy zapracowali na taki wizerunek nie tylko na swojej ziemi, ale i na gościnnych występach :angry:

W większośc? Jeszcze tak. To, że na jerkbait.pl większość osób podpisuje się pod zasadą Złówi i Wypuść nie zmieni oblicza polskiego wędkarstwa i jego odbioru poza granicami Polski. Ba, nasi rodacy zapracowali na taki wizerunek nie tylko na swojej ziemi, ale i na gościnnych występach :angry:

nie chodzi tu nawet o c&r, chodzi o etyke wedkarska, zachowanie nad woda, przestrzeganie regulaminu itd itp, ale nie wszyscy tacy sa, jak to mówią 

'nie wszystko złoto co się świeci'

Dla mnie Złów i Wypuść to dużo więcej niż wrzucenie ryby spowrotem do wody ;) Stąd takie, a nie inne sformułowanie, ale wiem o czym piszesz i do tego właśnie piłem. Zgadzam się też z tezą, że nie każdy polski wędkarz to cham i prostak, jednak tych nie brakuje i to wciaż wystarcza do podtrzymania negatywnego wizerunku. Istotnie, ofiarami generalizowania i stereotypów często, masowo wręcz, padają ludzie zacni. Tego jednak nie zmienimy.

Wystarczy jeden epizod, by zszargać opinię, ale trzeba całej powieści, by odzyskać dobre imię ;)

Słusznie zwróciłeś uwagę na uproszczenie z mojej strony - miałem na myśli osoby czynnie tworzące tę społeczność a nie przeważające liczebnie zastępy duchów. Bazowałem przy tym na kilkuletniej lekturze ich wypowiedzi. Wszak wszystko sprowadza się do wiary w deklarację użytkowników. Bez znaczenia jest tu forma ich składania. Ręczyć mogę li tylko za siebie ^_^

Edytowane przez Dienekes