Popeye Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 Serdecznie wszystkich witam, może zacznę od przedstawienia się: Bartosz. Moja przygoda z dłubaniem zaczęła się w sezonie 2012. Wiele potu i czasem krwi przelałem aby zrozumieć tajniki tej że szlachetnej dziedziny, a z pewnością jeszcze wiele przede mną. Pierwsze woblery leżą głęboko ukryte, ucze się z każdym nowym wobkiem I jeszcze jedno w co powątpiewałem... uzależniłem się od dłubania. Poniżej kilka wobków, niestety jeszcze nie są tak ładne jak kolegów ale cały czas dążę do polepszenia warsztatu pracy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilerpulawy Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 Witam ten pierwszy i czwarty po prostu miodzio bardzo mi się podobają :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 20 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 (edytowane) nowa seria, jeszcze nie ostygła-nie wyczyszczone, jeden ze sterem na sucho. Testy w wannie wypadają pozytywnie zobaczy się jak będzie nad wodą Liczę na waszą pomoc jak radzicie sobie z lakierem?, używam domaluxa. Jak puszki nie otworze przez kilka dni to później jest problem z podważeniem denka. Rozlałem 100 ml do słoiczka, denko szczelne po 4 dniach zrobiła się galareta. Tego wobaska okleiłem zwykłym papierem, jednak efekt nie specjalnie mnie zadawala. Brakuje jednak tego połysku na papierze, jest już pomysł, wyzdrowieję będe próbować. I co najgorsze kolor się skończył Edytowane 20 Stycznia 2013 przez Popeye Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 pierwszy od góry wygląda jak skórka uuuups ale fajno wyszedł oczywiście od góry tych trzech ostatnich pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezessa Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Fajne woblerki , z czego są zrobione ? malowałeś areografem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 24 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 (edytowane) Dzieki.Woblerki na zdjeciach sa z balsy. Wszystko maluje puszkami. Może z czasem jakieś aero zakupie Edytowane 24 Stycznia 2013 przez Popeye Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezessa Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 (edytowane) Ja też po mału zaczynam robic wobki . Ale jakoś słabo mi to idzie. Nie piszemy post pod postem tylko edytujemy poprzedni wpis . Pozdrawiam . Edytowane 25 Lutego 2014 przez prezessa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 26 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 W wolnej chwili powstał wieloryb, dwa wielorybki i jedna uklejeczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 A jak wagowo one wychodzą -uklejka może błysnąć zależy od pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 26 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 Uklejka 10g, wielorybki 6g natomiast wieloryb 9g. Co do uklejki, przy wolnym prowadzeniu lusterkuje przy szybszym przechodzi w mocne lusterkowanie i dostaje lekkiej pracy na boki. W najbliższym czasie kilka nowych uklejek o tym ksztalcie jak i inne zamierzam wykonać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 No to w miarę jezeli pracuje w wolnym prowadzeniu to już jest coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 2 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 (edytowane) Cos tam nowego powstało, trzy sztuki czekają na dalsze malowanie bo nie podobają mi się Dwie oklejanki na zwyklym papierze Edytowane 24 Lipca 2013 przez Popeye Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkamojehobby Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Ja tam się nie znam ale te 2 pierwsze mi się strasznie nie podobają tak jakby po praniu były Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 2 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Można powiedzieć że są jak by po praniu papier nasiąka lakierem, to czego innego się spodziewać? nie jest to kalkomania a wydruki do szczegółowych nie należały. Mama nadzieję że rybką się spodobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkamojehobby Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 (edytowane) Nie wiem czego się spodziewać bo już pisałem że się nie znam i nie oklejałem papierem ale zauważyłem tu coś dziwnego na tym forum że wszyscy którzy nie słodzą są uważani za jakichś dziwnych. A ja mam to gdzieś i jak mi się coś nie podoba to mi się nie podoba i tyle a nawet jak mi się podoba to nie znaczy że to jest dobre Edytowane 2 Lutego 2013 przez Wędkamojehobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 2 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 nie oczekuje słodzenia, nie uważam że moje woblery są przepiękne bo bardzo dużo jeszcze im do tego do tego brakuje Po co słodzić udawać że komuś coś się podoba nie o to w tym chodzi, ale wole konstruktywną krytykę. Pozdrawiam i tyle w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 9 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 Trochę już czasu minęło od ostatnich moich prac, jeszcze dochodzi czas w którym odpocząłem sobie od strugania ale teraz od półtora miesiąca znowu ogień, już nie jestem tak w gorącej wodzie kąpany jak z wcześniejszymi wobaskami Dużo przemyśleń, dokładność, ogólnie myślę, że lepiej. Od półtora miesiąca dłubie uklejkę 8cm; 14-15g. Kupe odpadów, różne korpusy, kombinacja z ołowiem, oczkiem. Drewno lipe i balse próbowałem i wybór padł na ... Kształt jeszcze nie finalny, "malowanie" tak samo. Dążę do perfekcji testy cały czas trwają, pomysłów wiele. Jeszcze żeby każdy wobek chodził tak jak autor miał to na myśli... Teraz wystrugałem nowe kształty, o sylwetce bardziej agresywnej na ogonie P.S. Wędkamojehobby, faktycznie te oklejane papierem gniotowato wyglądają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 11 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 11 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 Fajne te bezsterki, ciekawi mnie jaką mają pracę Nie widzę oczka do zapięcia agrafki, jest ono gdzie indziej umiejscowione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 11 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 Dzieki. Za jakis czas wrzuce filmik, lusterkuja. Kurde, faktycznie nie maja oczka ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 11 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 Dzieki. Za jakis czas wrzuce filmik, lusterkuja. Kurde, faktycznie nie maja oczka ;-) Ale Ty tak na poważnie z tym oczkiem czy ja ślepy jestem i jaja sobie ze mnie robisz hehe Wstaw filmik, sam robię takie dziobaki dlatego jestem ciekaw ich pracy, moje też lusterkują nawet od wolniejszego prowadzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 11 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 jaja sobie robie ;p maja oczka ale to juz dla siebie zostawiam. Widzialem Twoje wobaski, moje rowniez przy leniwym prowadzeniu pracuja. Na przyszly tydzien cos wrzuce bo teraz brak czasu. Pracuje jeszcze nad mniejsza wersja 5-6 cm ale musze znalezc ten punkt g -gramy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 11 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 No ja myślę, ze to jaja jakieś No to mnie zaintrygowałeś z tym oczkiem, ciekawe. Ja teraz wykańczam małą serię 5-5,5cm konstrukcja po testach pozytywnych Faktycznie z tym punktem "g" miałem mały problem na początku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 11 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 co do oczka kilka opcji próbowałem i tylko przy jednym ustawieniu była praca która mi odpowiadała. Ja jeszcze mniejsze mam przed sobą, kwestia tylko wyważenia i będą eleganckie. No i kilka innych projektów leży ale jakoś nie mogę się za nie zabrać. Jeszcze sliderki czekają na wykończenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 15 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2013 (edytowane) Z dzisiejszego godzinnego rannego wypadu. Kurde zaliczam dzisiaj ścinkę swojego kilera Edytowane 15 Lipca 2013 przez Popeye 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi