Skocz do zawartości

woblery Popeye

Popeye

Rekomendowane odpowiedzi

• 5 tygodni później...

Nowy temat boleniowy, narazie w fazie testów, 3 wagi do obadania i kwestia steru. Maksymalnie 14g przy 7cm. No i pierwsze zabawy z kalka, podkład perłowy ale planuje dodać jeszcze srebra troszkę. Jeszcze dwie warstwy lakieru i beda testy 

DSCF2016.JPG

• Like 2

• 2 tygodnie później...

nowy temat boleniowy dopracowany. Wyszło 12g - 7.5cm, mały opór czyli to co lubię. Z tego miejsca chciałbym bardzo  podziękować koledze @robimax za pomoc w temacie kalkomanii. 

DSCF2072.JPG

Edytowane przez Popeye
  • Like 7

Po perle poszedl delikatny srebrny, chociaz slabo go widac. Grzbiety po nalozeniu kalki i lakieru robie oklejajac grzbiet tasma papierowa i wychodza rowno i elegancko. @ Robimax malo czasu narazie zeby wszystko ogarnac, mialem tylko problem z punktami ksero i wydrukiem :)

• 4 tygodnie później...

Czasu coraz mniej, a co wolne to lepiej spędzać go nad wodą. Bolenie w tym roku schodzą na drug plan, aczkolwiek powstała jeszcze jedna konstrukcja 7.5cm odchudzona, spłaszczona. 

Powstaje moja pierwsza wahadłówka, którą odczuwam na kciuku ;) 12cm, 2mm przy 40g, pod jedne łowisko, w zamyśle przy szybszym wybraniu linki ma odjechać ale to sie dopiero okaże nad wodą. No i co tu dużo mówić jest brzydka :D 

A i nad wodą znalazłem takiego Popeya  B)

DSCF2152.JPG

DSCF2155.JPG

DSCF2090.JPG

• Like 5

Panie Papaj żeśmy już zdań trochę zamienili a Ty się nie pochwaliles że robisz fajne woby, elegancka robota podeślij info na priv z cenami plus minus jeśli coś tam puszczasz do ludzi ;) ja na wobki nie łowie ale kilku znajomych szuka czegoś sumowo - szczupakowego ;)

Edytowane przez Qowax001
  • Like 1

• 2 tygodnie później...

Zawsze podobały mi się trociowe kawosze Sambora, także postanowiłem trochę powariować i poszukać czegoś innego w kuchni. Standardowo, kawa, papryka wymieszana z sosem pomidorowym :D, Curry i to wszystko wymieszane z brokatem. Wobki 8cm, tonące. Jeszcze jedna warstwa lakieru, stery i nad wode poustawiać

DSCF2178.JPG

DSCF2183.JPG

• Like 3