Skocz do zawartości

woblery Popeye

Popeye

Rekomendowane odpowiedzi

Co prawda to tylko wanna, ale już mi się podoba. Mam nadzieję, że wąsom również a jak nie to szczupak na pewno nie pogardzi. Jeszcze testy w rzece i skrobanko...

https://www.youtube.com/watch?v=d28o9WqOKuc&feature=youtu.be

Co prawda to tylko wanna, ale już mi się podoba. Mam nadzieję, że wąsom również a jak nie to szczupak na pewno nie pogardzi. Jeszcze testy w rzece i skrobanko...

https://www.youtube.com/watch?v=d28o9WqOKuc&feature=youtu.be

praca moim zdaniem cacy :D  ja też w tym roku zrobiłem kilka baryłek ale tonących na jeziorowe  wąsy ..... ale coś słabo ze mną współpracują  :rolleyes:

Edytowane przez adashhh
  • Like 1

• 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...

między skrobaniem... powstaną wahadłóweczki pod pajka na płytką wodę. Póki co wycięte profile z miedzianej blachy 0.5mm. Za ten projekt zabierałem się od dłuższego czasu, ale zawsze było jakieś ale... 

DSC_0061.JPG

Krótko mówiąc wizualnie spierdo... ten temat. Początkowa zabawa z cyną przyniosła strasznie mizerne efekty. Dopiero pasta była w stanie pokryć cała wahadłówkę. Klepanie miedzi... jedynie jako dodatek. Mniejsza w walory estetyczne... mają łowić.. na czysto, bez kotwicy 8g

DSC_0164.JPG

• Like 1

Oj tam, oj tam, Bartoszu.

Chodzenie to taka prosta sprawa (chyba że człek się napije ;)), a więc chodzenie to prosta sprawa, a człowiek się jej uczy cały rok. Pierwsze blaszki (woblery, koguty) nie muszą iść na wystawę. Wiedza i praktyka, odrobina talentu i dokładności, a okaże się, że można i dobrze, i pięknie... B)

Dzięki Janusz za dobre słowa  :good: muszę zgłębić warsztat metalurgiczny bo w tym temacie jestem lewy a informacji na necie też nie za wiele. A z czasem będzie lepiej :) A póki co dokańczam drugą serie woblerków, po świętach wrzucę fotki pierwszej serii.  

No no, to już jest poważne dziwadło ;)

Oglądałem kiedyś pewien program w TV, gdzie wędkarz po zakończeniu połowów przyrządzał z wyholowanej ryby paluszki rybne. Sypnął wtedy śmiesznym tekstem, patrząc na swoje niekształtne filety: "Jak oni to robią, że te paluszki w sklepach są takie kwadratowe? W życiu nie widziałem takiej ryby!".

Przypuszczam, że z kolei rybki nie widziały nigdy woblera bardziej (troszkę) przypominającego paluszka rybnego niż coś żyjącego w wodzie. :D

Obyś na niego kosił ile wlezie! Mając na uwadze wszelkie wierne imitacje i real fish, tworzone z pietyzmem we wszystkich wątkach, będzie po prostu zabawniej :lol:

• Like 1

hehehe trochę trzeba wprowadzić udziwnień. Skąd taki kształt ? a no zostało dość sporo skrawków po wobkach 3.5cm a szkoda takie kawałki wyrzucić. Oglądałem, kombinowałem w różnych pozycjach. W głowie myślałem co tu przyciąć... no i efekt wyszedł taki jak widać :) 

Aż sam się doczekać nie mogę finalnego efektu. Powstanie nie symetryczna piramidka  B)