Popeye Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Co prawda to tylko wanna, ale już mi się podoba. Mam nadzieję, że wąsom również a jak nie to szczupak na pewno nie pogardzi. Jeszcze testy w rzece i skrobanko...https://www.youtube.com/watch?v=d28o9WqOKuc&feature=youtu.be Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashhh Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 (edytowane) Co prawda to tylko wanna, ale już mi się podoba. Mam nadzieję, że wąsom również a jak nie to szczupak na pewno nie pogardzi. Jeszcze testy w rzece i skrobanko...https://www.youtube.com/watch?v=d28o9WqOKuc&feature=youtu.bepraca moim zdaniem cacy ja też w tym roku zrobiłem kilka baryłek ale tonących na jeziorowe wąsy ..... ale coś słabo ze mną współpracują Edytowane 5 Sierpnia 2014 przez adashhh 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 (edytowane) grunt to się nie poddawać, ale ... łatwo się mówi stąd nazw filmiku, wobka... maybe tomorrow Edytowane 5 Sierpnia 2014 przez Popeye 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Pierwsza kijanka na maybe tomorrow zaliczona wyszło 25g 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MKor Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Piękny ogródek, kiedy znowu robisz grilla?? A tak serio, jedwabiste krówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Trzeba zebrac ekipe i pogrilowac poki jeszcze jest troche ciepla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Bardzo udany projekt ... Gratuluję. Dodatkowo fajne malowanie. Jest git 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 6 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 a co mi tam... odgrzeje tego kotleta dłubać nie dłubie ale w tym sezonie padł sumik na maybe tomorrow. Fotka podkradziona koledze @Chojny83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 15 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 Come back... 35 korpusików czeka na obrobienie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 19 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 między skrobaniem... powstaną wahadłóweczki pod pajka na płytką wodę. Póki co wycięte profile z miedzianej blachy 0.5mm. Za ten projekt zabierałem się od dłuższego czasu, ale zawsze było jakieś ale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 22 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 Krótko mówiąc wizualnie spierdo... ten temat. Początkowa zabawa z cyną przyniosła strasznie mizerne efekty. Dopiero pasta była w stanie pokryć cała wahadłówkę. Klepanie miedzi... jedynie jako dodatek. Mniejsza w walory estetyczne... mają łowić.. na czysto, bez kotwicy 8g 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 22 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 Oj tam, oj tam, Bartoszu.Chodzenie to taka prosta sprawa (chyba że człek się napije ), a więc chodzenie to prosta sprawa, a człowiek się jej uczy cały rok. Pierwsze blaszki (woblery, koguty) nie muszą iść na wystawę. Wiedza i praktyka, odrobina talentu i dokładności, a okaże się, że można i dobrze, i pięknie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 22 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 Dzięki Janusz za dobre słowa muszę zgłębić warsztat metalurgiczny bo w tym temacie jestem lewy a informacji na necie też nie za wiele. A z czasem będzie lepiej A póki co dokańczam drugą serie woblerków, po świętach wrzucę fotki pierwszej serii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 23 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2014 (edytowane) 3.5cm i 3-3.5g aż tak dokładnej wagi nie posiadam 20 szt zasiliło pudełko Edytowane 23 Grudnia 2014 przez Popeye 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 27 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 ... i po świętach. Czas na kolejną partie a wraz z nią pierwsza impregnacja caponem. Wersja SDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iras1975 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Kiedyś robiłem podobne wahadła pociągane cyną. Siadały na nie głębinowe garby i multum szczupaków.. łowiłem nimi z przerwami w zwijaniu - taki wahadłowy "opading" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 27 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 leciutki lusterkujący opading tez to lubie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 3 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Nowa partia, łącznie 12 szt zasila pudełeczko. Oj zamiata ogonem parametry cm i g takie same jak poprzednie 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proraf Opublikowano 3 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 No śliczne te wobaski, az jestem ciekawy ich pracy. Będą latały z Twojego kijka. Typowe pociski dalekiego zasięgu na Odrzańskie klenio-jazie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 3 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2015 Wkrotce Rafal sie przekonamy. Okon i bolen tez nimi nie pogardzi. Takie uniwersalki. Kolejna partia cos mniejszego,ale poki co testy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 5 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 No i w końcu wyłoniony finalny prototyp. Z pracy jestem mega zadowolony. 3cm, szerokości 0.5cm a to wszystko póki co 2g 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fin333 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 No no, to już jest poważne dziwadło Oglądałem kiedyś pewien program w TV, gdzie wędkarz po zakończeniu połowów przyrządzał z wyholowanej ryby paluszki rybne. Sypnął wtedy śmiesznym tekstem, patrząc na swoje niekształtne filety: "Jak oni to robią, że te paluszki w sklepach są takie kwadratowe? W życiu nie widziałem takiej ryby!".Przypuszczam, że z kolei rybki nie widziały nigdy woblera bardziej (troszkę) przypominającego paluszka rybnego niż coś żyjącego w wodzie. Obyś na niego kosił ile wlezie! Mając na uwadze wszelkie wierne imitacje i real fish, tworzone z pietyzmem we wszystkich wątkach, będzie po prostu zabawniej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu442 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zaskoczony jestem tym prototypem Fajna sprawa, oby był bardzo łowny Naprawdę ciekawie wygląda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 5 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 hehehe trochę trzeba wprowadzić udziwnień. Skąd taki kształt ? a no zostało dość sporo skrawków po wobkach 3.5cm a szkoda takie kawałki wyrzucić. Oglądałem, kombinowałem w różnych pozycjach. W głowie myślałem co tu przyciąć... no i efekt wyszedł taki jak widać Aż sam się doczekać nie mogę finalnego efektu. Powstanie nie symetryczna piramidka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Wygląda prawie jak "jaziobójca" nieodżałowanego Jacka Jóźwiaka, tylko tamte steru nie miały, no i jajca były w środku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi