Skocz do zawartości

Spinningowe pudło wędkarskie / skrzynka / torba na przynęty - typy i propozycje

pafcio0

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
  • 3 lata później...

Witam!

Poszukuję dobrego i pojemnego pudła na spinningowe przynęty i akcesoria.

W tym celu używałem wcześniej torby wędkarskiej, ale niestety podczas złej pogody (deszczu) przemakało i kończyło się na tym iż co wyjazd trzeba ją suszyć itd.

Myślałem o czymś w stylu Plano 1374 lub podobnymi.

post-51548-0-54711200-1358448895_thumb.jpg

Czy macie jakieś doświadczenia, sugestie, przekonania do jakiś konkretnych modeli, w które warto zainwestować?

Czekam na propozycje i pomoc.

Pozdrawiam

Przemek :)

jeśli ktoś szuka czegoś na jerki i woblery to z pewnością

będzie brał pod uwagę takie coś (cena około 100zł)

- wymiary 51 x 30 x 26 cm

- bardzo pojemne

- wygodne

- i nie przemaka :D

post-50670-0-24025200-1358455291_thumb.jpg

natomiast gum i innych mniejszych przynęt w to już się nie zapakuje

Edytowane przez @Wojti

natomiast gum i innych mniejszych przynęt w to już się nie zapakuje

Chyba że na kilogramy :D

Fajne, w znaczeniu wygodne są tego typu skrzynki. Ja lubię mieć jednak wszystko bardziej uporządkowane... Nic to, jak nie znajdę odpowiednio dużych pudeł, to wejdę w taki temat.

Pozdrawiam

Edytowane przez Dienekes

Ja? Głównie na pokład łodzi zabierać, choć biegi dookoła jeziora ze znacznym, nieporęcznym obciążeniem powoli stają się moim hobby :lol:

Tak poważnie odpowiadając, bardziej interesują mnie płaskie pudła z odpowiednio pojemnymi przegrodami.

tak, przeoczylem twoj drugi post w tym watku, sorry :)

takie pudla sa OK na lodke, nie przemakaja jak torby i nie sa zbytnio uciazliwe w transporcie, dobre sa w zasadzie wszystkie flambeau i plano (te firmy po czesci przerobilem), z tym, ze one/takie nadaja sie do przynet malych i srednich, typu woblery i gumy, jezeli natomiast bedziesz chcial lowic na cos w normalnym rozmiarze szczupakowym (15-18 cm) lub spore obrotowki, to takie systemy nie nadaja sie do przynet tej wielkosci lub tego typu, w takim przpadku lepiej sprawdzaja sie sytemy do pionowego przechowywania wabikow, cos jak pudlo zaproponowane przez kolege wojti lub godski, z takich produktow preferuje systemy rozemeijer

Witam!

Poszukuję dobrego i pojemnego pudła na spinningowe przynęty i akcesoria.

W tym celu używałem wcześniej torby wędkarskiej, ale niestety podczas złej pogody (deszczu) przemakało i kończyło się na tym iż co wyjazd trzeba ją suszyć itd.

Myślałem o czymś w stylu Plano 1374 lub podobnymi.

attachicon.gif1374.jpg

Czy macie jakieś doświadczenia, sugestie, przekonania do jakiś konkretnych modeli, w które warto zainwestować?

Czekam na propozycje i pomoc.

Pozdrawiam

Przemek :)

Przemek ,też szukam z powodów tych samych.Na łodzi torba nie zdaje egzaminu ,wszystko zgnojone.Tam gdzie jeździmy,coś takiego powinno zdać egzamin,przynajmiej ja sobie upatrzyłem :) 

http://allegro.pl/skrzynka-plastikowa-wedkarska-panaro-501-i2948953766.html

A jeszcze jakby dokupić ze 3 same pudełka i montować wymiennie ,to będzie cacy.