skiner Opublikowano 18 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 ..... upatrzyłem sobie Plano 7771 ,drogie ale...... a można do niego dokupić dodatkowe szuflady?moim zdaniem to ważna cecha przy zakupie towaru nie za małe pieniądze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 18 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 Polecam skrzynkę Trapera:http://www.zakupywedkarskie.pl/Skrzynka_wedkarska_______________________________590x290x370mm_4600.html Sam używam rok i jestem zadowolony. Jest to klon Flambeau 8050 czy Cormoran Kdon 1007. Teraz widzę, że nawet Cormorana idzie trafić w podobnej cenie, kiedyś Traper wychodził taniej. Nie miałem bezpośredniego kontaktu z Cormoranem, ale z Flambeau tak. Nie zauważyłem różnic w wykonaniu, choć może są. Jednak w cenie Flambeau można kupić dwa Cormorany albo Trapery:) Można dokupić szuflady, ale nie od Trapera tylko od Cormorana. Są i płytkie i głębokie. Dla mnie ważne w skrzynce było aby miała zaczepy z boku np na rozwieracz czy szczypce. W tej cenie to jedna z większych skrzynek. Wolałem jedną skrzynkę z 3 szerokimi pudełkami niż machać 10 ale małymi. Wiem, że są też pudełeczka, które by pasowały w przegródki do środka skrzynki. Nie wiem które, mi to nie było potrzebne. Wywaliłem też te zaczepy do streamerów i mam szybkie dojście do wnętrza skrzynki. Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 18 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 W moim przypadku z wszelkimi pudłami a la marketowe cuś tam dałem sobie spokój, jak mocniej popadało to i tak wylewałem wodę ze środka, torby też się nie sprawdzały. IMO jak na łódź to warto zainwestować w porządną skrzynkę, miejsca na tyle że zmieszczą się gumy maści wszelakiej, główki jigowe, woblery (byle nie za długie) błystki itd. Do skrzynki można włożyć mniejsze predysponowane pudełka o określonym rozmiarze i pasują jak ulał, w nich trzymamy mniejsze woby, koguty itd, ponadto dalej miejsca na tyle że zmieściły się dwa kołowrotki + szpule i jeszcze jakaś wędkarska popelina. Nie mam dokładnie takiego samego ale w podobny deseń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 (edytowane) Ja poszedłem w stronę pudła Plano 737 a to ze względu na to .ze ma 3 spore,wysuwane szuflady zamiast pudełek ,które zazwyczaj trzeba wyjąć żeby je otworzyć.W 737 wystarczy je tylko wysunąć i wszystkie przynęty od razu pod ręką.Oczywiście poddałem je drobnemu tuningowi ze względu na to ,że jest to teraz jedyne pudło , które wożę ze sobą za granicę jak i na wszystkie spiningowe wypady.Dodałem kilka opcji tak by wszystko pomieścić w jednej "paczce" i tak by wszystko zawsze można było łatwo wyjąć i schować.Tak , by nie walały się pod nogami żadne graty np: podczas łowienia z łódki. Tak skrzynka wyglądała przed kupnem :http://www.gotyatackle.com/store/product.asp?ID=1799Taka sama skrzynka , lecz pod marka Penn (i tańsza).http://www.great-lakes.org/graphics-2/Plano-737-029.jpg A tak wygląda moja , po lekkim tuningu. Zamontowałem pas , chociaż rozważam jeszcze dodanie szelek od jakiegoś starego plecaka. Dodałem 4 uchwyty na wędki,które ułatwiają bezpieczne stawianie nieużywanych aktualnie kijków podczas łowienia.Nie trzeba szukać drzewka by je oprzeć ani kłaśc na trawie.Przydają się też podczas łowienia na łódce.Podwieszam na nich tez termos.Do mniejszej klapki przymocowałem lampkę na magnesie i 4 pianki do szybkiego wbijania przynęt , bez potrzeby chowania ich w skrzynce,tak by zawsze były pod ręką . Z tyłu skrzynki ,elastycznymi taśmami przypiąłem torbę z 2 skrzynkami na rzadziej używane przynęty.Mieszczę tam też jeszcze prowiant na wycieczki. Na drugim boku skrzynki miejsce na szczypce do wyciągania przynęt , cęgi do odcinania kotwic ,rozkładany uchwyt na napoje i kilka wieszaczków. Lampką można oświetlić sobie łowisko , albo przestrzeń na łodzi. Można ją też odczepić (magnes) i podwiesić nad skrzynką na specjalnym do tego haczyku , tak by podświetlić zawartość pudełka. Górna komora skrzynki. Szufladki. Edytowane 20 Stycznia 2013 przez makamba 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Ja poszedłem w stronę pudła Plano 737 a to ze względu na to .ze ma 3 spore,wysuwane szuflady zamiast pudełek ,które zazwyczaj trzeba wyjąć żeby je otworzyć. W 737 wystarczy je tylko wysunąć i wszystkie przynęty od razu pod ręką. Oczywiście poddałem je drobnemu tuningowi ze względu na to ,że jest to teraz jedyne pudło , które wożę ze sobą za granicę jak i na wszystkie spiningowe wypady. Dodałem kilka opcji tak by wszystko pomieścić w jednej "paczce" i tak by wszystko zawsze można było łatwo wyjąć i schować. Tak , by nie walały się pod nogami żadne graty np: podczas łowienia z łódki. Tak skrzynka wyglądała przed kupnem : http://www.gotyatackle.com/store/product.asp?ID=1799 Taka sama skrzynka , lecz pod marka Penn (i tańsza). http://www.great-lakes.org/graphics-2/Plano-737-029.jpg A tak wygląda moja , po lekkim tuningu. Zamontowałem pas , chociaż rozważam jeszcze dodanie szelek od jakiegoś starego plecaka. Dodałem 4 uchwyty na wędki,które ułatwiają bezpieczne stawianie nieużywanych aktualnie kijków podczas .łowienia. Nie trzeba szukać drzewka by je oprzeć ani kłaśc na trawie. Przydają się też podczas łowienia na łódce. Podwieszam na nich tez termos. Do mniejszej klapki przymocowałem lampkę na magnesie i 4 pianki do szybkiego wbijania przynęt , bez potrzeby chowania ich w skrzynce,tak by zawsze były pod ręką . Z tyłu skrzynki ,elastycznymi taśmami przypiąłem torbę z 2 skrzynkami na rzadziej używane przynęty. Mieszczę tam też jeszcze prowiant na wycieczki. Na drugim boku skrzynki miejsce na szczypce do wyciągania przynęt , cęgi do odcinania kotwic ,rozkładany uchwyt na napoje i kilka wieszaczków. Lampką można oświetlić sobie łowisko , albo przestrzeń na łodzi. Można ją też odczepić (magnes) i podwiesić nad skrzynką na specjalnym do tego haczyku , tak by podświetlić zawartość pudełka. Górna komora skrzynki. Szufladki. Mc' giver z Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 (edytowane) McGiver to by wystrugał taką skrzynkę z twardej skórki , odgryzionej z własnej pięty. Edytowane 20 Stycznia 2013 przez makamba 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 McGiver to by wystrugał taką skrzynkę z twardej skórki , odgryzionej z własnej pięty. Jeszcze pas do jej przenoszenia z wyprutej żyły by zrobił :lol: . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majster Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Tomaszu eS, zlituj się nad czytelnikami i nie cytuj gigantycznych postów ze zdjęciami! Bez obrazy, ale naprawdę rozwala to tematy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 (edytowane) Tak jest proszę Pana.... Edytowane 20 Stycznia 2013 przez Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majster Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Tak jest proszę Pana.... Nie lubię zwracać uwagi, ale jednak utrudnia to trochę lekturę... Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Cała przyjemność po mojej stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puszek7 Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Ponowie wybór mój padł naPLANO 7771-00. Pudło jest super. Całkiem spore 77cm długości ! 4 pudełka z przodu jedno w środku stojaczek na streammery (chodź mało pożyteczny w moim wypadku). Wejdzie termos komplet przeciwdeszczowy i wiele innych pierdółek. Materiały jak to w Plano. Bardzo solidne i mam nadzieje, że zawiasy wytrzymają równie długo ... Widziałem, że kolega we wcześniejszych postach posiada takie pudło. Może powie jak sprawuje się to po dłuższym użytkowaniu. u mnie póki co czeka na sezon http://www.normark.pl/pl/products/?category=16&f_promo=0&max=12&page=1&id=214 Może i nie jest to najtańsze rozwiązanie ale mam nadzieje że trwałe i solidne.PozdrawiamPrzemek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 (edytowane) Ja wybrałem wieksze: http://www.normark.pl/pl/products/?category=16&f_promo=0&max=12&page=2&id=954 Już wiele Ma większą pojemność. Poza tym jest krótsze i wyższe. Czasem na łódce miejsca nie za dużo.I u mnie zdecydowanie szuflady rządzą pudłami. Więcej mieszczą i wygodniejszy dostęp Edytowane 25 Stycznia 2013 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Też jestem za szufladami zamiast pudełek.Zwłaszcza gdy używa się ich w zimie.Paluchy zmarznięte,a pudełko trzeba otworzyć co przy większych mrozach może skończyć się złamaniem zatrzasku pudełka.czas wyjęcia i schowania przynęty też lepszy.Od razu zaznaczę ,ze nic z tych szuflad nie wypada.Raz, ku ogólnej uciesze łowiącej konkurencji fiknąłem koziołka na oblodzonym filarze mostu.Skrzynka spadła na beton nogami do góry.Kilka zadrapań i to wszystko.Żadnych pęknięć i wysypujących się przynęt.Gorzej było z moim zmiażdżonym , zmarzniętym palcem i z kołowrotkami trzymanymi w tym czasie w drugiej ręce z trzema wędkami. Wyhamowałem na lodzie łapiąc się betonu zębami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert67 Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Będzie mu już trzeci może czwarty sezon? Przeszedłem z nim na ramieniu…sporo kilometrów. Kiedy jeszcze nie miało to pudło paska była w nim na stałe składana rękojeść.Po jakimś "nurkowaniu w krzaczorach" nieodnaleziona.Nie pamiętam ceny, ale skoro kupiłem musiało być tanie. Zresztą Lidl nie należy do grupy sklepów "Celeb Boutique" .Można było bardziej udoskonalić wzorem Bartkowego Plano, ale na razie takiej potrzeby nie było.Solidne? Hm…poza kilkoma nieprzewidzianymi upadkami nie rzucałem nim specjalnie .Nie pękło, nie dokształciło się pod wpływem działania lipcowego słońca.Nie starcza już wprawdzie na obecne łowienie (brak miejsca na duże 15 cm woblery), ale zawsze jest w podróżach wędkarskich nieodzowne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 @makamba te uchwyty na wędki fajny pomysł, co do szczypiec to bałbym się tak nosić w obawie przed ich wypadnięciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 (edytowane) Szczypce siedzą ciasno i w razie czego mogę je zawsze podpiać. Kieszonki na szczypce zrobione z koszyczków zanętowych,przykręconych do skrzynki. Edytowane 25 Stycznia 2013 przez makamba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Jedyny minus przy szufladach to to, ża czasem haczyk/kotwiczka może się ustawić nieodpowiednio i ciężko otworzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert67 Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Jedyny minus przy szufladach to to, ża czasem haczyk/kotwiczka może się ustawić nieodpowiednio i ciężko otworzyć. Niestety . A w tedy trzęsienie ziemi nie pomaga na uwolnienie tej...jedynej skutecznej przynęty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 (edytowane) Ja mam pudełka, mimo że myślałem o szufladach. Jednak pudełka można dokupić i wymieniać w całości gdy się jedzie gdzie indziej i na inne przynęty będzie łapać. Poza tym w pudełkach dużo swobodniej można przegródki regulować. Na łodzi częst skrzynię ustawię dalej a pudełko do siebie przy siedzeniu. Kwestia gustu:) Edytowane 25 Stycznia 2013 przez Marcyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Jedyny minus przy szufladach to to, ża czasem haczyk/kotwiczka może się ustawić nieodpowiednio i ciężko otworzyć.Z kotwiczkami mi się nie zdarzyło.Z gumami za to czasem się szufladka blokuje jak się za dużo upcha , ale odrobina siły i otwarte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 Ponowie wybór mój padł naPLANO 7771-00. Pudło jest super. Całkiem spore 77cm długości ! 4 pudełka z przodu jedno w środku stojaczek na streammery (chodź mało pożyteczny w moim wypadku). Wejdzie termos komplet przeciwdeszczowy i wiele innych pierdółek. Materiały jak to w Plano. Bardzo solidne i mam nadzieje, że zawiasy wytrzymają równie długo ... Widziałem, że kolega we wcześniejszych postach posiada takie pudło. Może powie jak sprawuje się to po dłuższym użytkowaniu. u mnie póki co czeka na sezon http://www.normark.pl/pl/products/?category=16&f_promo=0&max=12&page=1&id=214 Może i nie jest to najtańsze rozwiązanie ale mam nadzieje że trwałe i solidne. PozdrawiamPrzemek poszukaj promocji w Decathlonie lub jakimś innym tego typu sklepie bo kolega kupował rok temu dokładnie takie pudło i zapłacił chyba coś koło 200 lub mniej.Samo pudło jest ok całkiem dużeco do opinii czy szuflady czy pudełka ja wybrał bym z pudełkami bo dokupuję sobie dodatkowe i masz łatwą segregację i jak nie potrzebujesz np gum 3 cm to zastępujesz je pudełkiem z obrotówkami lub wymieniasz na pudło jeszcze z czymś innym i cześć a szuflad nie podmieni się na inne przez co albo konieczność robienia przymusowego remanentu przed rybami lub wydatek na kilka skrzyń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 (edytowane) 77 cm, to jak garaż na "malucha". Ogromne. Ale jak łódka duża, to nie zatopi Zdaje się, że u @spigota takie widziałemPS.Pomyłka, to było coś takiego: Edytowane 26 Stycznia 2013 przez popper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek1 Opublikowano 26 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 Pudełko 7771-00 nie ma 77cm tylko 54cm błąd z wymiarem powtarza się w większości polskich sklepów internetowych ktoś źle przeliczył cale na centymetry a reszta powieliła ten błąd.Przed zakupem radzę sprawdzić w jakiej konfiguracji występuje pudełko ponieważ jest kilka zestawów pudełek do pudła 7771,ja przed zakupem w sklepie konsultowałem sprawę tel.ponieważ sklep miał najbogatszą ofertę a po przysłaniu okazało się że przysłali opcję bez 2 pudełek mimo wielu rozmów tel do dzisiaj nie dosłali brakujących pudełek.Pudełko użytkuję od około 8 miesięcy jak do tej pory nić się nie urwało żadna zawiasa nie pękła ogólnie jestem bardzo zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi