Skocz do zawartości

Spinningowe pudło wędkarskie / skrzynka / torba na przynęty - typy i propozycje

pafcio0

Rekomendowane odpowiedzi

77 cm, to jak garaż na "malucha". Ogromne.  Ale jak łódka duża, to nie zatopi  ;)

Zdaje się, że u @spigota takie widziałem

PS.

Pomyłka, to było coś takiego:

Meiho Versus VS8050 http://www.fishingtackle24.de/product_info.php?pName=WFTMEIHOVERSUSVS8050(542x30x397cm)

Ja wybrałem wieksze:

http://www.normark.pl/pl/products/?category=16&f_promo=0&max=12&page=2&id=954

attachicon.gif758-005.jpg

Już wiele 

Ma większą pojemność. Poza tym jest krótsze i wyższe. Czasem na łódce miejsca nie za dużo.

I u mnie zdecydowanie szuflady rządzą pudłami. Więcej mieszczą i wygodniejszy dostęp

Czyli to powyżej jest duuużo większe.

Pudełko 7771-00 nie ma 77cm tylko 54cm błąd z wymiarem powtarza się w większości polskich sklepów internetowych ktoś źle przeliczył cale na centymetry a reszta powieliła ten błąd.Przed zakupem radzę sprawdzić w jakiej konfiguracji występuje pudełko ponieważ jest kilka zestawów pudełek do pudła 7771,ja przed zakupem w sklepie konsultowałem sprawę tel.ponieważ sklep miał najbogatszą ofertę a po przysłaniu okazało się że przysłali opcję bez 2 pudełek mimo wielu rozmów tel do dzisiaj nie dosłali brakujących pudełek.Pudełko użytkuję od około 8 miesięcy jak do tej pory nić się nie urwało żadna zawiasa nie pękła ogólnie jestem bardzo zadowolony.

Dokładnie tak z wymiarami wyszła lekka pomyłka. Ma ona 54 cm długośći. Ale jej rozstawienie jak i przegródki regulowane. 4 duże pudła +1 małe  daje naprawdę spore możliwości. A do Dużej komory po prawej strony wejdą 3 mniejsze pudełka różnych firm.  Póki co wizualnie jak i pojemnościową jestem bardzo zadowolony. Wszystkie moje "niezbędne graty" bezproblemową się tam zmieściły. Także jak dla mnie jest naprawdę OK.  Ja celowo nie otrzymałem 2 pudełek, które były w komplecie. Przez co znajomy załatwił mi naprawdę fajną cenę. A tak jak mówię te fabryczne 2 pudła PLANO zastąpiłem innymi mniej firmowymi a równie mocnymi pudełkami.

Pozdrawiam

Przemek

• 1 miesiąc temu...

Urozmaicając sobie wiosenne wieczory ( aktualnie za oknem -6) różnymi planami wędkarskimi, złapałem się na tym że nie mam porządnej torby.

Potrzebuję torby w miarę w rozsądnych rozmiarach w której miałbym ze 3 duże pudła z przynętami  + akcesoria..Torba ma mieć zastosowanie na łodzi.

Myślałem o torbie firmy Dragon z komorą termoizolacyjną.

Czy ktoś z kolegów ma taką torbę i może podzielić się opinią ?

Zachęcam też do podzielnia się własnymi przemyśleniami ,pomysłami, patentami  etc...

pozdrawiam

Olek

Edytowane przez olek520

Używam ogromnej torby podróżnej, mieszczą się w niej dwa pudła z woblerami, kurtka jakiś swetr, kanapki, napoje na cały letni dzień. Wszystko poukładane w tylko mi znanym porządku i co z tego jak zacznie padać czy np; w jesienny dżdżysty dzień wszystko jest mokre lub wilgotne, a cała torba zabłocona.

Wystarczy tylko z samochodu przenieść np: pojemnik na kółkach 

http://www.sklepy24.pl/sklep/mm2s_pl/produkt/pojemnik-na-zabawki-chomik-duzy/685 lub coś podobnego, chyba się zdecyduje na takie rozwiązanie ... ;)

Ps. w biedronce jest o połowe tańszy.

Edytowane przez Mirek*
  • Like 1

Ja używam skrzynki na narzędzia. Wykonana z bardzo solidnego plastiku, można śmiało na niej usiąść. Tak jak kolega @godski napisał, że to powinno być coś nieprzemakalnego.

O tu jest bardzo podobna do tej, której ja używam. Najczęściej używane gumy i główki mam w tych dwóch pudełeczkach od góry, świetna rzecz.

http://allegro.pl/skrzynka-skrzynia-narzedziowa-viper-n22a-czarna-i3051688302.html

• Like 1

Ja mogę śmiało polecić http://allegro.pl/torba-na-przynety-z-4-pudelkami-team-cormoran-i3094358435.html . Dobrze wykonana, u mnie po 2 sezonach praktycznie nie widać śladów użytkowania. Zawsze jak padał deszcz to staram się ją chować pod ławkę lub czymś przykrywać, i chociaż nie raz była cała mokra to nigdy nie miałem w środku nic mokrego.

A jak to jest z tymi nieprzemakalnymi torbami wędkarskimi ? Są takowe ? Jest waszym zdaniem coś godnego polecenia? Bo pudełka można zawsze wyjąć z torby i nic im się nie stanie w deszczu, ale fajnie jest mieć suchy aparat i np kanapki ;) Z własnego doświadczenia używam dużej torby z serii team dragon ale głównie tylko do transportu pudeł (z castroramy) które na łódce wyciągam. Jednak chciałbym coś znaleźć w miarę sensownego, na plus/minus 2 - 3 pudełka czy aparat , jakis prowiant czy bluze . 

Ja mam torbę z Anacondy, jest solidnie wykonana ( co jak co ale karpiarze maja solidnie wykonane takie rzeczy). Mieszczę w niej 4 duże pudła na przynęty oraz echo razem z pokrowcem. Do bocznych kieszeni wchodzi dużo pobocznego asortymentu.

Jednakże jest to dla mnie za dużo i poszukuję optymalnego rozwiązania.

Ta torba z dragona zwróciła moją uwagę ponieważ posiada  schowek  termoizolacyjny.Czy ktoś z użytkowników może coś powiedzieć czy to zdaje egzamin?

Po co sie upieracie przy torbach na łódź???? Plastikowy zamykany pojemnik lepszy i tańszy. Wszystko suchutkie. Jak tylko wypożyczacie łódke tak jak ja to drewniane czasem przeciekają. I torba zawsze przemoknie. Później suszyć trzeba. A z noszeniem nie ma kłopotu bo zazwyczaj samochodem dojedziemy na tyle blisko, żeby nie tłuc sie piechotą kilometrami po leśnych ścieżkach z silnikiem, aku 100Ah, 4 wędkami i 10 kilogramami przynęt.

Torby juz przechodziłem. Tylko później trzeba długo suszyć a czasem  w domkach nie ma na to za bardzo warunków.

Z toreb na łódkę sprawdza mi sie tylko worek rowerowy z plandeki uszyty. W zimniejszych porach roku zapasową odzież tam trzymam. Ale termos , kanapki, dokumenty i browarki już w plastiku.

A może to ja robię żle??? To proszę rzeczowymi argumentami mnie przekonać.

Generalnie jesienią zabieram: kuferek, worek z plandeki i skrzynię z przynętami. Taką z szufladami. Zazwyczaj sam wędkuję , więc miejsca zawsze jest dość. Jak trzeba ograniczyć zabierana ilość towaru, to rezygnuję z worka. 

Edytowane przez godski

Mam torbę i kuferek, stosuję zamiennie. Czasami trzeba kawałek dojść i torbę można założyć na ramię, mając wolne ręce.

Po wyjęciu z torby pudełek z przynętami, termosu, browarka, torba zajmuje mało miejsca na łódce i nie przeszkadza, kufer objętości nie zmiena:)

Przechodząc wiele razy po łódce, aby np wyjąć kotwice mnie on przeszkadza, dodatkowo hałasując.

Zalety pojemnika plastikowego były już wymieniane

Jestem zdania jak kolega Godski, torby na łodzi u mnie się nie sprawdzały.W końcu i tak wszystko przemakało i murszało,zamki stawały się nie do użytku,narzedzia ,noże itp.rdzewiały .Dobra duża wędkarska skrzynia na przynęty ,lub jak już kolega wspomniał plastikowy pojemnik w którym zmieszczą się pudła z przynętami,żarcie i dodatkowy siuch.

Przychylam się do stosowania pudła na łodzi.Sam takowe stosuję nie ma żadnego kłopotu przy deszczu,brak bałaganu na łodzi itp. Szwagier który ze mną jeździ na ryby na łódź ma torbę wędkarską,jak zaczyna wyciągać te poszczególne pudełeczka to ...Jedyny problem to głośność pudła przy przesuwaniu po dnie łodzi ale wystarczą podkładki filcowe przyklejone do dna i po kłopocie.Resztę gratów mam w małym plecaku i już.

A mi się kurde strasznie tą skrzynka podoba-praktyka i nie przemakalność  sama w sobie- tylko cena :( ale za dobrą rzecz trzeba dać ;)

http://www.belonka.pl/category/torby-pokrowce-i-skrzynki-skrzynki-na-pilkery-i-akcesoria

Co o tym sądzicie??