Marcy- Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Zgadza się. Ojciec też kupował gdy tych jeszcze nie było. Można dokupić też wąskie pudełka, żeby zastąpić to jedno duże... oczywiście to zależy od przynęt jakich się używa - ja tak uczyniłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Cormoran też ma taką skrzynkę w ofercie. Ja dokupiłem dodatkowe duże pudło. Skrzynka bardzo pojemna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WhiteWillow Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Z tą różnicą, że Cormoran ma w tej górnej komorze nadźgane jakich przegródek i innych plastików, termos już tam raczej nie wejdzie, nie mówiąc o reszcie szpeju, a na tym mi najbardziej zależało - nosić wszystko w jednej skrzynce. Ale skrzynka sama w sobie fajna, cena też lepsza niż za Flambeau. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2014 Ja z Cormorana powycinałem te przegródki. Teraz jest dodatkowe miejsce na dwa spore pudełka. Przynęt nigdy nie za wiele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a.marcin Opublikowano 2 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 (edytowane) Hej, Obecnie mam jakiś plecak wojskowy z systemem molle gdzie można dopinać dodatkowe pierdoły, pojemny i z bardzo wytrzymałego materiału ale na łódce, szczególnie pożyczanej gdzie brak jest gretingów - masakra, bo zawsze pojawia się troszkę wody i plecak podmaka... wiec szukam lepszego rozwiązania. I chyba znalazłem ;-) poluję na Meiho Versus VS-8050 - tylko szukam dobrej lub lepszej ceny..., macałem, jest to wielka skrzynia, super na łódkę, ma szufladki, które można wymienić na pudełka - ja na łódce zdecydowanie wolę szuflady niż pudełka, np. PLANO obecnie już nie robi skrzynek z szufladkami bo myślą że pudełka są praktyczniejsze, co może być prawdą jeśli skrzynia ma stać w domu a pudełka wyciągamy na wyprawy bez skrzyni... po za tym skrzynia PLANO z szufladami jest dość delikatna - ten Versus jest niestety ciężki, ale solidny i może służyć jako siedzisko bez żadnej obawy....: W standardzie nie ma żadnych pudełek tylko 4 szuflady, pod górną pokrywą prawie pusto - tylko po prawej w miejscu pudełka vs-4060 są bodajże dwa rzędy wieszaków na woblery/pilkery/gumy za haki a pod górną szybką brak tych małych pudełeczek na pierdoły. Tu jest sensowny opis wyposażenia opcjonalnego, co ciekawe w PL dystrybuuje te skrzyneczki DRAGON i wszędzie w opisach leje wodę, może i czystą ale nigdzie nie pisze co jest w standardzie ani jakie są opcje a sprzedawcy też nie mają pojęcia - pokazują katalog i mówią że nic więcej nie dostali... polski marketing... taki to wielki problem zrobić coś takiego..: Dodam że przednia szybka się chowa pod szuflady [podobnie jak w jakimś PLANO] i na łódce nie trzeba się obawiać że nadepniemy na niezamkniętą skrzynie - np. PLANO w skrzyni z szufladami nie ma chowanych "drzwiczek" podobnie jak Cormoran powyżej, przez co nie można mieć ciągłego dostępu do szuflad nie narażając "drzwiczek" na zdeptanie a wiadomo, na łódce czasem trzeba się szybko przemieścić... A wymiary wnętrza tego apartamentowca wyglądają tak [nie we wszystkich szufladach - na pewno w jednej a może we dwóch są plastikowe płytki do dodatkowego podzielenia przegródek]: Zamieszkany apartamentowiec:Myślałem jeszcze o modelu VS-7070 lub BM-900 bo jest w nich opcja na dokupienie fajnych uchwytów na kije BM-230 ale w skrzyni brak szuflad więc odpada a dodatkowo problem z dostępnością w PL. Edytowane 2 Września 2014 przez a.marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 2 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 W sklepie pod Berlinem (morritz) były te skrzynki w dobrej cenie. Ale to było kilka miesięcy temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a.marcin Opublikowano 2 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 O nich Ci chodzi www.moritz-bb.de/ ? Kawalek za Berlinem. Niestety nie będę przejeżdżał w pobliżu. ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IMMORTAL Opublikowano 2 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2014 Ja używa Plano 1374: Po roku wypełniania go sandaczowymi przynętami (waga całej skrzyni 15kg) klips trzymający górną pokrywę sam się otwiera. Na szczęście nie całkowicie. Używa ktoś PANARO RW-501V lub RW-502B? Ciekawi mnie czy też jest z nim taki problem? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a.marcin Opublikowano 3 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2014 Hmm, to tym bardziej się przekonuję do zainwestowania w Meiho, a co do Panaro to ja bym zakładał że będzie słabsze od Plano ale nie wiem nie używałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert67 Opublikowano 6 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2014 Myślałem jeszcze o modelu VS-7070 lub BM-900 bo jest w nich opcja na dokupienie fajnych uchwytów na kije BM-230 ale w skrzyni brak szuflad więc odpada a dodatkowo problem z dostępnością w PL. A mnie niestety szuflady "bokiem wyszły" . Niby wygodne takie rozwiazanie jednak, w praktyce walka z otwarciem czy zamykaniem szuflady wypełnionej gumami to średnia przyjemność . I proszę nie myśleć, że pakowałem je po brzegi .Bardzo często na skutek przemieszczenia się "silikonowego towaru" otwarcie zaklinowanej szuflady staje się katastrofą. Zwłaszcza kiedy na świeżej miejscówce staram się zachowywać jak najciszej...frustracja gotowa .Całe szczęście, z mojej skrzynki dało się usunąć szuflady (bez ich niszczenia) i to miejsce mimo, że niezupełnie pasujące, wypełniły pudełka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a.marcin Opublikowano 7 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 Ok ale powiedz jakiej firmy miałeś tą skrzynię z szufladami? bo Meiho to raczej wysoka półka i szuflady są dobrze spasowane a w tej skrzyni którą chcę kupić, tak pisałem bez problemu mozna zamieniac szuflady na dedykowane pudełka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert67 Opublikowano 7 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 Ok ale powiedz jakiej firmy miałeś tą skrzynię z szufladami? bo Meiho to raczej wysoka półka i szuflady są dobrze spasowane a w tej skrzyni którą chcę kupić, tak pisałem bez problemu mozna zamieniac szuflady na dedykowane pudełka Aaa...I tu przyjdzie mi się poddać . Rzeczywiście półka Lidl .Ale, tak myślę jeszcze...czy kwestia wyłącznie w spasowaniu szuflad . Bo luzem wrzucone silikony mają tendencje do tworzenia zbitej masy w przegrodzie na skutek potrząsania, przechyłów itd. I w takim przypadku właśnie, tworząc bezładną formę utrudniają przesuniecie szuflady. Wolę jednak pudełka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a.marcin Opublikowano 7 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2014 Masz rację, gumy mogą się zabijać i blokować ale temu mozna zdradzić dzielac przegródki i nie przesadzać z ilością lub dla gum zastosować dedykowane pudełko w miejsce szuflad. Moja amunicja składa się w 80% z woblerow, trochę blach, obrotowek i kilka gumek.... Nie mam na celu przekonywać Cie do szuflad :-) ja po prostu zawsze mialem pudełka i ciągłe zamykanie i otwieranie na łódce mocno irytuje - zobaczymy ;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrufa8 Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2014 (edytowane) Witam, planuje kupić skrzynkę na wszystkie pierdółki, które idą ze mną na łódkę.(zaczyna mnie denerwować przemoczona torba....)W oko wpadło mi parę modeli, liczę na rady i obiektywne wrażenia z ogólnego użytkowania, jeśli ktoś ową skrzynkę posiada. Lecimy: Flambeau 8010Flambeau 8050 Plano 1374,FIre fox fs800Panaro 502B. Macie jakieś ciekawe propozycje, będę wdzięczny. Głownie chodzi mi o dobre wykonanie, żeby się trzymało kupy i nic nie latało na wszystkie strony, jak k-don cormorana itp. czyli plastik fantastik.Najlepiej żeby wchodziły tam 4 duże pudła, o minimalnej grubości 4 cm. Skrzynia Versusa odpada, mimo świetnego wykonania, ułożenie przegród w szuflada kompletnie nie przystosowane pod moje potrzeby. Liczę na was Edytowane 25 Września 2014 przez mrufa8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gooral Opublikowano 25 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2014 Mam 2 sztuki panaro poprzedni mode kilka latl. Wsrod znajomych kolo5 wszyscy zadowoleni. Wady jedyne to brak miejsca na naprawde duze przynety bo gum 20cm tam za duzo nie wsadzisz bo tylko dolne przegrodki szerokie. Mz super skrzynka. Ps w 2 jest mz gorsze wieko bo w poprzednim modelu bez kieszeni bylo wiecej miejsca na kombi erki etc. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrufa8 Opublikowano 26 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2014 ok, dzięki muszę podjechac do FM, sprawdzić czy mają na stanie i pomacac.Co do wielkości gum, u mnie max 11cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maweric Opublikowano 26 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2014 Podepnę się i zapytam o ocene użytkowników skrzynki jaxon RH-162 chodzi mi o wykonanie i plastic . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 26 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2014 Versus odpada hm...Posiadam model VS 3080 w górnej części masz sporo przegrod mieści sie tam bardzo dużo gum ,dolną część możesz sobie skonfigurować dowolnie zakupując pudełka z tej samej stajni,zostaje ci jeszcze sporo miejsca np. na przynety w ori.opakowaniach,do tego wieszaki na woblery,i trochę miejsca na większe graty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puszek7 Opublikowano 26 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2014 Plano 7771-00 super skrzynia. Mam już 2 lata i nic nie jest jej straszne. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrufa8 Opublikowano 28 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 Adriano, jeśli mam inwestować 600zł w skrzynie, to wolałbym żeby była idealna, a nie pakować jeszcze wiecej kasy w jej konfiguracje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 28 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 Adriano, jeśli mam inwestować 600zł w skrzynie, to wolałbym żeby była idealna, a nie pakować jeszcze wiecej kasy w jej konfiguracje. nie 600 tylko 288zł ,dokupisz sobie 4-5 pudełek u Mefisto vs820ND bądź NDM za 20zł i masz super skrzynkęwww.centrumwedkarzy.pl/category/skrzynki-versus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrufa8 Opublikowano 28 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 hmm, dzięki za info, musze to przemyśleć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wormson Opublikowano 3 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 PUDEŁKO SKRZYNKA PLANO 8616 polecam mam i sie spisuje rewelka plus za głebokość na pierdoły i wieksze gumy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wgn@22 Opublikowano 5 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 (edytowane) Plano 1444 Magnum Guide Series,pakowna 3 poziomy możliwość rozbudowy o dodatkowe pudełka,dużo miejsca konfiguracja przegródek dowolna.jestem zadowolony i polecam...Można do tego jeszcze 4 pudełka dołożyć... Edytowane 5 Października 2014 przez wgn@22 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 5 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2014 PUDEŁKO SKRZYNKA PLANO 8616 polecam mam i sie spisuje rewelka plus za głebokość na pierdoły i wieksze gumyhttp://www.youtube.com/watch?v=vInX6fZ-PPw 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi