Skocz do zawartości

Spinningowe pudło wędkarskie / skrzynka / torba na przynęty - typy i propozycje

pafcio0

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, może ktoś polecić jakąś na prawdę dużą skrzynie na cały ten "szpej" przynętowy i "około przynętowy" - po zmianie umeblowania w moim wędkarskim kąciku mam mało miejsca na ten cały majdan. Krew zalewa jak mam przewalać co rusz pudełeczka z przynętami i co tam jeszcze w szafce jest. Szukać będę czegoś co pomieści ze 300 gum, niemałe wiadereczko woblerów, blach i innego jeszcze szpargajstwa. Może ktoś miał ten sam problem i jakoś go rozwiązał.

może taka:

http://allegro.pl/skrzynka-plano-model-7771-00-i5168196675.html

ale chyba byłaby za mała...

Mam Versus 8050 i jestem bardzo zadowolony. Doskonała jakość wykonania i bardzo dobre materiały. Stałem na niej,a ważę 100 kg. Olbrzymie możliwości konfiguracji używając różnych pudełek i pojemników. Chociaż cena wysoka,ale skrzynia na lata. Versushttps://youtu.be/NfbuIe_fA48

• Like 1

Ja i mój znajomy mamy takie skrzynie: http://sklepwedkarski.pl/product-pol-13566-Skrzynia-wedkarska-Plano-Guide-Series-4-By.html

Mieści się w niej 5 dużych pudełek (w komplecie) dodatkowo na pokrywie jest dość duża i głęboka komora. Na chwilę obecną skrzynie te nam wystarczają w zupełności. Pasują do niej pudełka z Jaxona więc można dokupić kilka i tylko wymieniać w zależności za jaką rybą się uganiamy (ja tak właśnie robię).

Ze swojej strony mogę polecić Plano 787 Mieści naprawdę pokażną liczbę przynęt a jakościowo pudełka porównywalne do Versus Meiho. Góra jest dosyć płytka ale i tak spora ilość miejsca ,  u mnie dwa pudełka Versus 3010 NS, akcesoria wędkarskie, dodatkowe opakowania przynęt w paczkach. Po miesiącu bardzo częstego użytkowania nie stwierdziłem żadnych oznak najmniejszego zużycia.

Ze swojej strony mogę polecić Plano 787 Mieści naprawdę pokażną liczbę przynęt a jakościowo pudełka porównywalne do Versus Meiho. Góra jest dosyć płytka ale i tak spora ilość miejsca ,  u mnie dwa pudełka Versus 3010 NS, akcesoria wędkarskie, dodatkowe opakowania przynęt w paczkach. Po miesiącu bardzo częstego użytkowania nie stwierdziłem żadnych oznak najmniejszego zużycia.

Mam oba pudła Plano- 787 i 7771,mogę powiedzieć,że 7771 jest bardziej praktyczne,wchodzi więcej drobiazgów właśnie ze względu na to,że 787 jest płytkie.

A co do cen w polskich sklepach...

Ja za oba pudła zapłaciłem niecałe 120 dolarów,a kiedy kupowałem,kurs był co nieco niższy.

• 4 miesiące temu...

Ja użytkuje od roku Plano 7771 i szczerze polecam, mimo iż ma kilka niedociagnieć (zaczepy w pudełkach średniej jakości) to jest super jak na moje potrzeby czyli głównie okoniowe i sandaczowe gumy,  w ten mały boczny otwór wchodzą 3 pudełka plano 3500 , dla osób chcących pomieścić dużo jerków jednak odrazdzam z powodu niskich pudełek z waskimi przegródkami gdzie np slider czy fatso 10 nie wejdzie. A na przegródki z zawieszkami które sa na górze skrzynki zawiesimy max 10-15 jerków.  :)

Z czystym sumieniem moge plecic Versusa 8050  nie jest tani ale jest bardzo solidny i pomiesci mnostwo tobolow mialem ten sam problem ciagle jakies pudelka skrzynki plecaki itp. sprzedalem wszystko i kupilem owa skrzynie i jestem mega zadowolony i odrazu robi mi jako siedzenie a lekki nie jestem (105 kg) :) dodam ze lowie praktycznie tylko na gumy i kogotu i miesci sie tam naprawde sporo sprzetu

• Like 1

• 3 tygodnie później...

Od lat pływając łódkami i pontonami używam plastikowej skrzynki.

Upycham tam wszystko co niezbędne. Zapasowe ciuchy, browarek, miarkę , okulary , latarkę i dziesiątki innych dupereli .

Taka skrzynka w przypadku złej pogody jest zbawieniem.

Do tej pory używałem takiej niebieskiej skrzynki na zabawki :D  jak na zdjęciach.

post-48513-0-36834400-1455041884_thumb.jpg

post-48513-0-08571400-1455041912_thumb.jpg

post-48513-0-55619400-1455041939_thumb.jpg

Moja skrzynka ma jednak minusy. Ma wypukły wierzch i nie można na niej usiąść. Jest też ciut za wysoka więc nie wchodzi pod ławkę w pontonie.

Myślałem że rozwiązaniem będzie ta żółta skrzynka na zdjęciach. Ale jest ciut za długa i przyciężka. Poza tym nie mieści mojego ulubionego podwójnego Versusa VS-3080.

W związku z tym spędziłem wiele czasu w necie i w Leroy, Praktikerze i Juli. I nic.

Prawie nic ale o tym później.

Moje założenia:

- zawias albo zawiasy

- mocna tak aby można na niej było usiąść

- wymiary wewnątrz około 40x29x28

Znalazłem jedną skrzynkę spełniającą moje kryteria. Tylko ta cena.

https://www.raven-fishing.pl/zit-koffer/pl/product/3267/

post-48513-0-11846200-1455042599_thumb.jpg

Może ktoś pomoże w poszukiwaniach?

W ostateczności tą z Raven Fishing wezmę.

Ta jest za wysoka:

https://www.raven-fishing.pl/siedzisko-british-box/pl/product/659/

post-48513-0-86611200-1455043057_thumb.jpg

Edytowane przez godski

Oglądałem wszystkie skrzynie w marketach. Tą także. Jest ciężka i ma zabudowaną kratkami od wewnątrz pokrywę co czyni ją za niską w środku.

Najbardziej pancerne skrzynki ma stanley - świetna firma jeśli chodzi o narzędzia budowlane. Bardzo polecam http://www.castorama.pl/produkty/narzedzia-i-artykuly/warsztat-i-organizacja/porzadek-i-magazynowanie/skrzynie-narzedziowe/skrzynka-narzedziowa-stanley-22-z-organizerem.html#product  nie najlepiej rozmieszczone przegródki jeśli  chodzi o narzedzia ale na Twoje potrzeby wystarczy.

Najbardziej pancerne skrzynki ma stanley - świetna firma jeśli chodzi o narzędzia budowlane. Bardzo polecam http://www.castorama.pl/produkty/narzedzia-i-artykuly/warsztat-i-organizacja/porzadek-i-magazynowanie/skrzynie-narzedziowe/skrzynka-narzedziowa-stanley-22-z-organizerem.html#product  nie najlepiej rozmieszczone przegródki jeśli  chodzi o narzedzia ale na Twoje potrzeby wystarczy.

Za długie i nie zmieszczą mojego pudła. Za niskie w środku. Mierzyłem wiele skrzyń 26 cali. Szukam czegoś bardziej w sześcianie. Coś jak ta z Ravena.

Ty się Andrzej przyznaj,że na Syrsan gratów nie możesz pomieścić i dlatego szukasz paki. ;)

Ja nawet jak na dzień na Sulejów jadę to skrzynię zabieram. Zabieram ją wszędzie i zawsze na łódkę. Robię tak już od wielu lat. Żadna torba nie może się z tym równać. 

Nad Gamleby oczywiście była. Aż szkoda zmieniać po latach ale rezerwie jest druga identyczna...  :D\

Skończy się pewnie na tej z Ravena. Tylko szkoda za kastrę z pokrywka tyle bulić. Ta żółta skrzynia na zdjęciach z jakiegoś hiper materiału i metalowymi zapięciami tylko 69 zł.

Edytowane przez godski