Skocz do zawartości

Spinningowe pudło wędkarskie / skrzynka / torba na przynęty - typy i propozycje

pafcio0

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam opinii kolegów którzy używali skrzyń Plano i Versus.

Chciałem kupić dużą skrzynkę na łódkę i teoretycznie wybrałem Plano 787, Plano 797, lub Versus VS-8050.

Niestety nie ma sklepu w Warszawie który miałby w swojej ofercie obydwie do porównania.

Skrzynka ma pomieścić słuszną ilość gum i moje nowe zabawki jerki, oraz oczywiście sporo innego szpeju.

Mam PLANO 777 nie wiem czy jeszcze jest dostępna. Ale po 12 latach używania spisała się na medal .Nic nie pękło i nic się nie pokruszyło.

Przy wyborze też kierowałem się tym aby była bardzo pojemna. Dużym plusem jest to ,że po prawej stronie patrząc od góry ma otwieraną klapę do której bez problemu włożysz dwa średniej wielkości (400) kołowrotki ,myślę że takie mniejsze to nawet trzy wejdą. Niżej jest wyjmowany pojemnik . Od góry masz otwieraną klapę z przegródkami   i  ona po otwarciu ma kolejne miejsce na szpej . Pod spodem masz dwa wyciągane dwupoziomowe pudła . Jestem z niej mega zadowolony.  

VS 8050 też na pewno jest solidnie wykonana no bo to taka pierwsza liga w pudłach . Jej nie używałem ale myślę ,że też posłuży długo .   

Edytowane przez M a r a s

Posiadam versus 8050. Od dwóch sezonów. Skrzynia mega jak dla mnie. Można na niej sidziec. Ma 3 szuflady które można zastąpić pudłami. W górnej komorze można upchac sporo. Woze w niej cały mandzur . Blachy woblery gumy główki miliony pierdol :) polecam ją. Nie jest tania . Jednak pierwsza skrzynia która. Zmieściła wszystko ,jest ład i skład.płaciłem coś około. 470zl

Edytowane przez siarq
  • Like 1

Posiadam versus 8050. Od dwóch sezonów. Skrzynia mega jak dla mnie. Można na niej sidziec. Ma 3 szuflady które można zastąpić pudłami. W górnej komorze można upchac sporo. Woze w niej cały mandzur . Blachy woblery gumy główki miliony pierdol :) polecam ją. Nie jest tania . Jednak pierwsza skrzynia która. Zmieściła wszystko ,jest ład i skład.płaciłem coś około. 470zl

Potwierdzam także użytkuje ja 2 sezony i nie wyobrażam sobie żebym ja zamienił na inną. Wszystko w jednym miejscu ale kolega zapomniał chyba o 1 pudełku bo ma 4 szuflady nie 3 ???? i ja osobiście odrazu wymieniłem je na pudełka bo te szuflady i gumy nimi wypełnione to jakieś nieporozumienie bardzo dużo zniszczyłem, ale oprócz tego bardzo solidna konstrukcja

Edytowane przez lamiglas87
  • Like 2

Maras z tego co się orientuje to w sprzedaży jest model Plano 7771 i jak dla mnie jest za wysoki (77cm) i wąski 22cm.

Siarq czy w versusie możesz regulować przegródki w szufladach i czy nie wypadają z nich przynęty blokując wysuwanie?

Szuflady są 4 ,sorry za wprowadzenie w blad. Mają one gotowe przegrody które można poprzedzielac jeszcze. Ja dwie szuflady zmieniłem na dwa pudła. Z szuflad nic się nie wsypujemy i nie blokuje. Mam w nich główki i jest ok.
  • Like 1

No w zależności kto gdzie i na co łowi . Moimi przynetami w 95% są gumy i była ich cała masa a szufladę je blokowały i przy wyciąganiu je ścinały

Teraz mam 5 pudełek i 4 szuflady i w zależności co mi jest potrzebne zabieram

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez lamiglas87
  • Like 1

Mam b. dobrą opinię o tej skrzynce Versus.Nic się nie popsuło(często siadam na niej).Zamki trzymają.Mam ją 2 lata.Też zacząłem od szuflad,po pół roku zmieniłem na pudła,moim zdaniem wygodniejsze rozwiązanie.W części górnej bez żadnych przegród dużo miejsca na rzeczy wszelakie.W 4 pudła 3045 to już można sporo napakować a zapasowe pudła do szybkiej podmiany przed wypłynięciem .

• Like 1

Wybór padł na Versus 8050, skrzyneczka jest już u mnie w domu :)

Niestety kolejny raz przekonałem się o specyfice zakupów w sklepach internetowych.

Większość oczywiście ma na stanie te skrzynie ale stanie "wirtualnym", w ofercie sklepu jak byk wysyłamy w 24h.

3 dni czekałem na informację o numerze przesyłki, dzisiaj grzecznie podziękowałem za współpracę i towar kupiłem stacjonarnie. Niestety 100zł drożej.

• 4 miesiące temu...

Od niedawna testuję vs-8050 i mogę tylko potwierdzić opinie kolegów. Porządek na łodzi w końcu jest. Pod pokrywą mieszczę echo 7 cali (9 spokojnie wejdzie), przetwornik totalscan,  uchwyty RAM MOUNT (9.125 I 6 cali) prowiant na cały dzień, 0,5 l dowolnego trunku i trochę dupereli.

Co do szuflad to do tej pory nie miałem żadnych problemów z otwieraniem / zakleszczaniem gum , ale nie wypycham ich po brzegi. Zdarzyło się, że skrzynia przewróciła się w bagażniku a szuflady działają bez zarzutu. Przyczepiłem też pasek na ramię i niby daje radę, ale oczami wyobraźni widzę jak strzelają te metalowe bolce. Ktoś tak nosi?

Ja coś takiego mam ławko-skrzynkę zrobioną z pojemnika na szpargały od ciężarózki.mocny szczelny i pasuje na szerokość do mojego pontonu.

http://allegro.pl/skrzynia-skrzynka-narzedziowa-750x350x450-laweta-i6930044054.html

Chłop 100 kg bez problemu usiądzie na środku ? Edytowane przez Paweł O

• 11 miesięcy temu...

Odkopie temat.. tylko bez złotych łopat itp.

Poszukuję spora torbę z przeznaczeniem na całodzienne łowienie.

Chce zmieścić sporo przynęt, jedzenie i może jakieś odzienie.

Na rynku jest tego sporo ale może ktoś jest szczególnie zadowolony z jakiegoś rozwiązania.

Z góry dziękuję.

• 3 miesiące temu...

Panowie krótkie pytanie. Brać 2x vs-3080 czy jedno vs-8050? Czy może po jednym 3080 i 8050? Czy do vs-3080 zmieszczę niezbyt rozbudowany zestaw przynęt na zagraniczny wyjazd np. na sandacze? 3-4 modele gum w 2-3 wielkościach po 2-3 kolory do tego z 10 woblerów główki agrafki i reszta drobnych akcesoriów.