Skocz do zawartości

Spinningowe pudło wędkarskie / skrzynka / torba na przynęty - typy i propozycje

pafcio0

Rekomendowane odpowiedzi

Skrzynka zakupiona. Wahałem się trochę nad konfiguracją 3080+8050 ale ostatecznie zdecydowałem się na 2 szt 3080. Niestety na sklepie mieli tylko jedną więc wziąłem to co było :)  Drugą wraz z pudełkami dokupię przez net. Tak jak już kilka osób pisało na forum jakość versusa to ekstraklasa i warta wysokiej ceny. Skrzynka i pudełka są jakby aksamitne w dotyku super spasowane, zamykają się cicho i pewnie. 

Jak dla mnie skrzynka VS 3080 jest bardzo nieustawna. Głęboka i wszystko się miesza. Trudno wyjąc to co się chce. VS 3070 za to mam kilka sztuk i to jak dla mnie najlepszy wybór z Versusa.

Nie bardzo nadaje się tylko do największych przynęt typu Trout 30 cm czy Eel 40 cm.

• Like 3

Jak dla mnie skrzynka VS 3080 jest bardzo nieustawna. Głęboka i wszystko się miesza. Trudno wyjąc to co się chce. VS 3070 za to mam kilka sztuk i to jak dla mnie najlepszy wybór z Versusa.

Nie bardzo nadaje się tylko do największych przynęt typu Trout 30 cm czy Eel 40 cm.

Andrzej te kilka sztuk 3070 wkładasz jeszcze w jakąś torbę czy nosisz luzem?

Andrzej te kilka sztuk 3070 wkładasz jeszcze w jakąś torbę czy nosisz luzem?

Taką z Ikei/Lidla szmacianą za grosze. I w razie czego dryfkotwa jest.

Ostatnio zmniejszam ilość przynęt i  zazwyczaj zabieram wiadro budowlane plus jedno pudło 3070.

W wiadrze twarde a w pudle gumy. 

post-48513-0-59328500-1545484726_thumb.jpg

Edytowane przez godski
  • Like 5

Do vs-3080 dokupiłem w sumie kilkanaście różnych pudełek L, LL, 820 i fly case na drobiazgi. Myślę że spokojnie spakuję się jadąc na sandacze, łososio-trocie ale na większe gumy i woblery szczupakowe miejsca raczej nie wystarczy. Na esoxy z łódki skrzynia 8050 z pudłami 3045 zamiast szuflad byłaby lepszym wyborem.

Edytowane przez mafer

• 2 miesiące temu...

Odgrzebuję żeby nie zakładać nowego  ;)

Posiadam skrzynkę Plano 7592-01, jak małe pudełka o numerze 2-3500 ProLatch można swobodnie dokupić, tak nie mogę namierzyć głównych pudełek, których w zestawie są 4 sztuki. Nie mają osobnych numerków jak te małe. Może macie jakiś pomysł gdzie można je kupić? 

• 7 miesięcy temu...
  • 2 tygodnie później...
  • 6 miesięcy temu...

Ja też polecam produkt z czystym sumieniem . Przez kilka lat użytkowałem intensywnie tej pierwszej , brązowej wersji . Po dłuższym czasie w pudełkach najczęściej używanych poszły zamknięcia . A i to stopniowo i nie nagle . Po jakimś czasie zaczął mi doskwierać ewidentny brak wodoszczelności . Choć to bardziej dotyczyło opadów ciągłych i intensywnych . Teraz przerzuciłem się na torbę Shimano EVA ( pozostałe dwie torby na łódkę mam też z tego materiału ) i zestaw pudełek Meiho . Taniej od lidlowskiego zestawu nie jest zapewniam  :) . Relacja cena/jakość dla osób takiej poszukujących jest bardzo dobra . 

• Like 1

Jako zasobnik pudełek z przynętami torba Shimano , kupiona tu na Forum już jakiś czas temu . Jest podobna do tej 

https://fish.shimano-eu.com/content/fish/eu/pl/pl/homepage/Product-detail.P-EVA_FISH_KEEPER_BOX.html

ale niebieska . Zdaje się , że to był jakiś model JDM . Dopasowałem pudełka Versusa rozmiarem idealnie . Kupiłem 6 sztuk i to pozwala mi na błyskawiczne dopasowanie się do warunków łowisk , na których pływam . Reszta przynęt w zbiorczych opakowaniach mieści się w takiej torebuni , oczywiście z setką innych potrzebnych rzeczy  ;) .

https://www.ceneo.pl/57893841#tab=click .

Wersją mniejszą , kiedy nie potrzeba zbyt wielu przydasi , planuję posiłkować się w tym sezonie . Kupiłem , wykorzystując informację z tego właśnie wątku . 

https://www.decathlon.pl/torba-bakkan-25-l-id_8513325.html

Zakup absolutnie ekonomiczny , z cyklu CCC . Jestem zadowolony , mimo niedociągnięć kosmetycznych i braku fajnego logo  :P  ;) .

Edit: o Daiwie słów kilka tutaj 

http://jerkbait.pl/topic/60081-torba-wędkarska-na-cały-sprzęt/?p=2219805

Edytowane przez malinabar

Versus to mistrzostwo świata. Może nie miejsce na peany o tej marce, bo promocje się nie trafiają. Mój VS 3060 został przetestowany przez szwedzkiego gospodarza. Wypełniony jerkami stał się ofiarą jego gapiostwa. Przejechał go terenowym Mitsubishi. Strzeliło jedno zapięcie i pękła pokrywa. Przynęty nietknięte. Używam do dziś. Działa.

• Like 1

Versus to mistrzostwo świata. Może nie miejsce na peany o tej marce, bo promocje się nie trafiają. Mój VS 3060 został przetestowany przez szwedzkiego gospodarza. Wypełniony jerkami stał się ofiarą jego gapiostwa. Przejechał go terenowym Mitsubishi. Strzeliło jedno zapięcie i pękła pokrywa. Przynęty nietknięte. Używam do dziś. Działa.

Potwierdzam. Również jestem w posiadaniu kilkunastu pudeł, pudełek i pudełeczek. Jakość pracy zatrzasków od lat niezmiennie wysoka. Bardzo dobre i ergonomiczne produkty.

Też polecam tą torbę, ale tylko torbę. Mam co prawda dopiero od 2 miesięcy, ale myślę, że dużo wytrzyma. Nie wiem jakie pudełka kiedyś w niej były, ale te które są teraz to straszne badziewie. Po otwarciu same z siebie się wykrzywiają????. Jedno jest tak koślawe, że ciężko je zamknąć.