Skocz do zawartości

Spinningowe pudło wędkarskie / skrzynka / torba na przynęty - typy i propozycje

pafcio0

Rekomendowane odpowiedzi

ktos wie gdzie mozna kupic wentylowane pudla? nie chce mi sie swoich dziurawic, a gdzies tam kiedys na filmie widzialem ze ktorys wedkarz mial takie pudla ktore wygladaly jak ser szwajcarski

Mikado ma takie pudełka. Wpisz w wyszukiwarkę pudełko mikado z otworami i powinno wyskoczyć

• 8 miesięcy temu...

Szukam (być może za słabo, skoro wciąż nieskutecznie) dobrego jakościowo pudełka na gumy 25-30 cm.

Macie jakieś swoje preferencje?

Ja używałem tego. Bardzo fajne pudło. Wyjmujesz przegródki i masz dwie komory rozdzielone po długości.

https://sklepdrapieznik.pl/77908-pudelko-fox-rage-stack-n-store-nbx008-8-compartment-deep.html?gad_source=1&gclid=Cj0KCQiAyKurBhD5ARIsALamXaEh2PSF1LmTImx0d4xD-G0QbUb1M-zoaeAo1JF1FNdQ5mr2i8erbawaAl-FEALw_wcB

• Like 1

Witam. Gdzie mogę nabyć takie dwustronne pudełko, aby z jednej strony była gąbka na wpinanie malutkich haczyków, główek, jigów a z drugiej żeby były przegródki na małe gumeczki.

Takie pudełko jest na stronie Stepanowa ale z dostępnością to już od dawna problem.

post-53552-0-24521500-1701672915_thumb.jpg

post-53552-0-20286700-1701673177_thumb.jpg

Edytowane przez motylW1

Szukam (być może za słabo, skoro wciąż nieskutecznie) dobrego jakościowo pudełka na gumy 25-30 cm.

Macie jakieś swoje preferencje?

Osobiście używam organizerów warsztatowych, a nie klasycznych pudeł wędkarskich.

1. Przez lata używałem NOR: ORGANIZER NARZĘDZIOWY NOR 40 KNO40307 | Kistenberg

2. Ostatnio kupiłem ten, na swimbaity (i wyjąłem przegródki): ORGANIZER NARZĘDZIOWY TAGER CARBO PLUS 40 WYSOKI KTGC403010S | Kistenberg

są też wersje niskie (5 cm wysokości): ORGANIZER NARZĘDZIOWY TAGER CARBO PLUS 40 NISKI KTGC40306S | Kistenberg

• Like 2

• 3 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...

Może kogoś zainteresuje - nabyłem drogą kupna walizkę TAGERCASE 40 KTC40306S, z myślą o dużych swimbaitach i woblerach, ale myślę, że do mniejszych przynęt też będzie ok, ze względu na możliwość dowolnej aranżacji pudełek.

TagerCase_KTG_40256_widok_04_1.png?itok=

w środku 3 pudełka TAGER CARBO PLUS 40 NISKI KTGC40306S, o których pisałem wyżej

Tager_KTGC_40306_403010_S_narzedzia_wido

• Like 2

Może kogoś zainteresuje - nabyłem drogą kupna walizkę TAGERCASE 40 KTC40306S, z myślą o dużych swimbaitach i woblerach, ale myślę, że do mniejszych przynęt też będzie ok, ze względu na możliwość dowolnej aranżacji pudełek.

Gdybyś jeszcze zrobił fotkę - już z przynętami (jak już będą w pudełku), byłoby super :)

• Like 1

Gdybyś jeszcze zrobił fotkę - już z przynętami (jak już będą w pudełku), byłoby super :)

Daj znać, czy się wyświetlaja zdjęcia.

https://drive.google.com/file/d/1vn8k47PVtW9mJYXb-o2TrdV-JPfnIQs7/view?usp=drivesdk

• Like 2

Pytanko: Jakies mega mocne pudla z przegrodkami? Bagaze do samolotu zwykle  ciasno spakowane - nie ma za duzo miejsca by oslaniac pudla. Zwykle biore tego glebokiego foxa 8 przegrodkowego owinietego ciuchami, ale boje sie, ze kiedys go diabli wezma. Szukam czegos by mozna bylo wsadzic haki/kotwice duze i tego typu galanterie a przynety duze w transporcie - przynety zwykle jak juz jestem na miejscu trzymam luzem w miekkiej torbie z plastiku EVA - kotwice jej nie dziurawia a zrobic jej kuku sie nie da - bo jest elastyczna. Jednak na czas transportu wolalbym cos co nie zgniecie sie w razie nacisku. Nie wyobrazam sobie dziadostwa jakie by narobili kilkadziesiat kotwic 1/0-5/0, ktore wysypaly sie z pudla po bagazu - oczami wyobrazni widze bagaz przebity na wylot i niszczacy inne bagaze etc. Na chwile obecna kotwiczki i haki wkladam do kawalka rury pcv fi 10 - nie ma szansy by im sie cos stalo, a po przyjezdzie na miejsce przepakowuje do foxa (ktory na czas podrozy jest wypchany czyms tak by wiaczko bylo wsparte od srodka - ograniczajac mozliwosc zgniecenia. Tylko to oznacza, ze w kazda strone pakuje sie 2 razy... Pudla typu pelikan beda raczej za ciezkie, drogie i nie maja przegrodek.

Pytanko: Jakies mega mocne pudla z przegrodkami? Bagaze do samolotu zwykle  ciasno spakowane - nie ma za duzo miejsca by oslaniac pudla. Zwykle biore tego glebokiego foxa 8 przegrodkowego owinietego ciuchami, ale boje sie, ze kiedys go diabli wezma. Szukam czegos by mozna bylo wsadzic haki/kotwice duze i tego typu galanterie a przynety duze w transporcie - przynety zwykle jak juz jestem na miejscu trzymam luzem w miekkiej torbie z plastiku EVA - kotwice jej nie dziurawia a zrobic jej kuku sie nie da - bo jest elastyczna. Jednak na czas transportu wolalbym cos co nie zgniecie sie w razie nacisku. Nie wyobrazam sobie dziadostwa jakie by narobili kilkadziesiat kotwic 1/0-5/0, ktore wysypaly sie z pudla po bagazu - oczami wyobrazni widze bagaz przebity na wylot i niszczacy inne bagaze etc. Na chwile obecna kotwiczki i haki wkladam do kawalka rury pcv fi 10 - nie ma szansy by im sie cos stalo, a po przyjezdzie na miejsce przepakowuje do foxa (ktory na czas podrozy jest wypchany czyms tak by wiaczko bylo wsparte od srodka - ograniczajac mozliwosc zgniecenia. Tylko to oznacza, ze w kazda strone pakuje sie 2 razy... Pudla typu pelikan beda raczej za ciezkie, drogie i nie maja przegrodek.

tu coś podobnego i tańszego mają - https://www.jula.pl/catalog/artykuly-budowlane-i-farby/przechowywanie/systemy-do-przechowywania-narzedzi/skrzynki-narzedziowe/walizka-ochronna-001594/

Edytowane przez wiwaldi1970