russian80 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 poradzcie panowie jakies dobre niedrogie:) woblerki na okonka, łowie na max 3metrowej wodzie wolnopłynący kanał,lub jeziorko....na bazarku widze woblery okoniowo-jaziowe..ale jakos nie mam do nich przekonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 Jeśli już faktycznie okonie przedkładają na tej wodzie woblera nad gumkę, to polecę najmniejszego, tonącego Invadera Dorado. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafaelo1996 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 Witam Mi rewelacyjnie na jeziorku sie spisywal http://www.piter-fishing.pl/136-gupik-l Siek pamietam podarowal mi go wujek Kolor Zielony W czarne Paseczki z dodatkiem jasnej zieleni . Praca Dosc agresywna bardzo fajnie w niego walily okonie co prawda nie jakeis potezne ale takie 25 fajnie juz bylo ciagnanc ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
russian80 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 moze okonie wolą i gumy,ale sa dni ze na gumy nic,chciałbym załozyc wobka...i nie wiem jakiego.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasiek321 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 Bonito 3,5cm tonący schodzi do 2,5m. Ja łowie na takie jazio-klenie ale okonie też je lubią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dero1990 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 Ojj lubią bonito lubią również polecam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian22777 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 U mnie okoniom smakują Kenarty Divery 4F Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
russian80 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 i juz sobie notuje,i uzupełnie pudeleczko o kilka:) fajnych wobków,a nie ze leżą i nie wiem po co :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skiner Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 (edytowane) okonie to gumeczki, paproszenie, mikro główki, boczny trok ... obrotówki i takie tam drobne wynalazkiprzynajmniej ja tak głównie się do nich dobieramkiedyś całkiem nieźle okonie tłukły mi w małego Salmo slajderano ale to nie jest wobler, z woblerem to miałem jeden ciekawy przypadekjak łowiłem szczupak na 18cm rapale przywalił mi okoń taki tam ponad 1kg (fart, przypadek) wynika z tego, ze jak okoń bierze to nie ma większego problemu aby je łowićcała sztuka w łowieniu okoni polega na tym aby je łowić cały czas (kiedy nie sa na braniu) co by mi ktoś nie zarzucił, ze nic z woblerów nie poleciłem to polecam Salmo minnow 7cm Edytowane 17 Stycznia 2013 przez @Wojti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuballa44 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 Ja polecam Glooga hektora. Dużo opcji kolorystycznych, nie sa drogie (około 12 zł) a szybka i agresywna praca dobrze prowokuje pasiaki do brania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MIGOTKA Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 A znacie może takie na okonka ale schodzace głębiej niż 3 metry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 (edytowane) Russian80 - Moje wobki z jajem ! Tyle co ja na nie okoni nałowiłem to chyba na żadną przynętę jeszcze Nawet jak nic nie brało to one mi dupe ratowały Jeśli zabrzmiało to jak reklama to sorki Edytowane 17 Stycznia 2013 przez Manniek66 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 @ russian80: Bonito, Bonito i raz jeszcze Bonito - modele Sandacz, Okoń i Kleń (Okoń II i Kleń II już nie tak bardzo, w moim przypadku). Przerzuciłem wiele woblerów, ale te dały mi najwięcej okoni. Na płytkiej wodzie dobre są też Rapala Original Floater 5 cm. Z punktu widzenia efektywności, wobki najczęściej przegrywają z gumką lub wirówką, ale złowienie pasiaka na wobler daje mi najwięcej satysfakcji I faktycznie, są dni/ sytuacje, gdy tylko wobler kusi ryby do ataku. Warto więc mieć coś takiego w zanadrzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bajzi Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 Na płytszej wodzie tak do dwóch metrów Dorado Clasic, gdy trochę głębiej zakładam Dorado Hektor zresztą mój ulubiony na którego mam swojego największego pasiaka.Bywało że na Hektora przerzucałem z dwieście okoni gdy dobrze żerowały. Tak naprawdę kluczem do sukcesu jest umiejętne poprowadzenie woblera marka czy model to sprawa drugorzędna. Agresywnie to jest to co tygrysy lubią najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 Dorado Hektor? Masz na myśli Gloog Hektor, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tony Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 Polecam gorąco glooga Hektora, jak dla mnie mistrzostwo zwlaszcza kolor niebieski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawido Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 (edytowane) Ja Ci polecę, jak kilku Kolegów, Sieki - Gupiki (także, oczywiście, -L), Krąpiki, Katy, a wczoraj zaliczyłem jednego na Stynkę, pewniaki zawiodły. Glapce również warto dać szansę, pod kątem fajniejszego garba drzemie w niej potencjał. Malowania: przede wszystkim okoń, potem ukleja i płoć. Nic nowego. :] Edytowane 17 Stycznia 2013 przez Dawido Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bootleg Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 Wobler u mnie jest ostatnią przynętą na okonia. Primo to gumki (wszystkie świstery, raczki, małe kopyta) dalej obrotówka, cykada, a gdzieś na szarym końcu wobler. jeżeli już to zakładam Horneta 4 cm, dalej małe modele Kenarta, dobry jest też wspomniany Gloog Hektor. Miałem też kiedyś fajnego no name długości ok. 4 cm który miał agresywną pracę i dość ostro mieszał wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bajzi Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 Dorado Hektor? Masz na myśli Gloog Hektor, tak? Tak chodziło mi o Glooga, sorko za przejęzyczenie. Najlepiej sprawdza mi się w kolorze STV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
śruba Opublikowano 18 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 A ja Ci polecę jednego wobka który robi rzeź i jest w dobrej cenie. Głównie zakładam go z myślą o kleniach ale po tym sezonie nie wiem czy bardziej nie lubią go okonie a i szczupaczki łowił. Najlepszy naturalny, przynajmniej na wrocławskich wodach: http://www.pilker.pl/index.php?k77,woblery-rapa-wobler-203-4cm-2-8gJak widzisz każdy ma jakieś swoje ulubione kilerki, musisz potestować i znaleźć odpowiedni na swoją wodę. Jak pisali wyżej koledzy zwróć uwagę także na Hektorki Pozdro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafaelo1996 Opublikowano 18 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 ja ostatnio zauwazylem czym dziwniejsza przyneta tym Okonie lepiej biora Mialem przypadek ze na Kolory naturalne Woblerow nie braly zalozylem jakiegos Zółto czarno zielonego I braly jak glupie czasami warto zaufac dziwacznym przyneta ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegorz197503 Opublikowano 18 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 (edytowane) eee to moje okonie jakieś głupie sa bo wala na slidera7 i na gnoma 2 z opadu-najczęścij Natomiast nie sprawdzaja mi sie typowe małe 3-4cm woblerki, no moze jeszcze obrotowka 2-3 jest spoko Edytowane 18 Stycznia 2013 przez grzegorz197503 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 18 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 Dorado Invader 4, Bonito Kleń 3,5, Salmo Hornet 4 i Butcher, oraz włsne glapowate 3,5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia023 Opublikowano 18 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 salmo hornety, rapala shad rap 9 i tail dancer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angler1212 Opublikowano 18 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 Sebile Crankster 45 na płytsze i Rapala Tail Dancer na głębsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi