Skocz do zawartości

Łowy Komancza i Mifka

admin

Rekomendowane odpowiedzi

@Komancz i @Mifek,

wielkie gratulacje! Piękne ryby.

@Komancz,

taki wynik to wspaniały wyczyn, bez względu na lokalizację. Nawet w skandynawii, czy holandii złowienie dwóch metrówek w ciągu jednego dnia to rewelacja.

Robert, ja tam wierzę w twoje umiejętności, a nie tylko w łowność przynęty. Znalazłeś się w dobrym miejscu, w dobrym czasie z odpowiednio dobraną przynętą.

GRATULUJĘ!!! :mellow:

p.s. informacje dochodziły do mnie z różnych źródeł, pocztą pantoflową. Aż ciężko było mi powstrzymać się przed napisaniem tych dobrych wiadomości na forum...

• Odpowiedzi 147
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Komancz, Mifek. Gratulacje! :D

Widac, ze cos tam u Was w wodzie jeszcze plywa. :D

Co do tego woblera, sprawdzilem go ostatnio, co prawda w wersji mniejszej, ktory nie bedzie schodzil glebiej niz na jakie 3-4m.

Uwazam, ze akcja bardzo ciekawa i nic dziwnego, ze do niego skacza..

Komancz, jasne ze sprzet ryb nie lowi...ale i nim warto sie zajac...pamietam jak kiedys plywalem pol dnia z woblerem, ktorego nieznacznie wykladalo ( nie bylo tego widac), skutkiem czego nie schodzil na zalozona glebokosc.:angry:

Pozdro

Gumo

To sie nieczesto zdarza nawet na rybniejszych lowiskach, moje gratulacje. :D

Wobler troche miedzy Kamatsu a Bomberem, ciekawa kolorystyka, taka okoniowa. Moze to dlatego - gdzies czytalem ze rybacy polowili w Zalewie sieciami okoni az milo... :angry:

Zastanawia mnie, skad te szczupaki. Po mojemu to jakies morskie, które wlazly na zime do Zalewu.

• 2 tygodnie później...

Jakubek łapał na moją wedkę... i na mojego woblera.... tego samego - co go dostałem o Jurka ! Mifek powoził, a jakubek posłuchał sie moich wskazówek.

Ja juz znam szczegóły ... ale nie mogę się doczekać relacji.

Zdjęcia robili koledzy z Poznania Pike i Urso ! W tej chwili jadą do domu. Zdjęć dzisiaj nie dostaniemy !

Niestety dzisiaj matki z nami nie bylo wiec... jakos tak wyszlo ze moj cyfrak nie ma ani klatki z ową rybą... Wszystkie robili podnieceni poznaniacy. Obiecali ze jak tylko dojadą do Domu to je roześlą. Niestety z tego co wiem przed Gorzowem spotkała ich taka mgła, że musieli zwolinić do ok 20/h w związku z czym będą później niż przewisywali...

Zestaw niemal standardowy. Wedeczka Made by Daniel 4 mifek :mellow: Mutlik SL 101H. Linka coś około PP 10 lb. WObler oczywiście znajomy. W ogóle były niezłe jaja z tym szczupłym ale nie chcę uprzedzać relacji Jakubka... Chyba jakoś wytrzymacie :mellow:

Racja, Jurku. Najważniejsza jest praca zespołowa. Komancz, Mifek zwiad i sukces -> Jakubek prosto do celu potrafił się przystosować do środowiska i proszę - jest!

Jakubek, jeszcze raz gratulacje. Bardzo się cieszę. No i ten kosmiczny zaczarowany wobler :D

Pozdrawiam

Remek

Mam nadzieję, że w niedzielę zameldujemy o kolejnych rybach z Zalewu Szczecińskiego. Co prawda mocno wieje, ale jest ochota aby sprawdzic siew trudnych warunkach. Teraz kolej na Griszę - zwykle to Grzegorz jest bardzo konsekwentny i łapie duże ryby. Trzymajcie kciuki za dobrą pogode, choć nam Trockistą zima nie straszna.