Skocz do zawartości

Łowy Komancza i Mifka

admin

Rekomendowane odpowiedzi

W tym woblerze siedza moje zyczenia , magia i fluidy . Proponuje Komanczu odlozyc go na polke [ chyba ze jeszcze sie tam wybieracie :D. Obiecuje ze plemie Komancza [ Komancz,Mifek, Jakubek ,Grisza ] otrzyma iles nowych ...? :D Uwazam ze cala Przygoda jest wyjatkowa ; duze ryby , systematyka , jeden wobler , czterech lowcow , w Polsce !!!, praca zespolowa - czytaj Przyjazn , Wyraznie trzeba podkreslic ze ryby sa WYPUSZCZANE :D i dlatego one tam nadal beda . Naprawde piekna sprawa .

Griszka , czekam na relacje i zdiecia ....moje gratulacje za te Rewelacje :D

• Odpowiedzi 147
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

No tak.. inaczej być nie mogło jak tylko fluidy i podarunek od serca... dzięki bardzo Jerry za te przygody.. (jakby nie było trochę sie przyczyniłeś :D )

a co do wypuszczania do niezła była reakcja mojej kochanej Mamy.... jak zobaczyła zdjęcia z dzisiejszej wyprawy to pierwsze słowa brzmialy mniej więcej - ... i Ty tyle mięsa wywaliłeś do wody????? Chory jesteś? Przed świętami??... ach te nasze Mamusie... :D :D :D

to to już bywa z tym wypuszczaniem :D

p.s. oczywiście to przez to, że kiedyś nie trzeba było matrwić sie o populację ryb...

Grisza, no właśnie tyle mięcha pływa teraz :mellow:

Dobrze zrobiłeś, niech pływa ... na karpia 14kg zrobimy na forum zrzutkę dla Twojej mamy niech się nie martwi.

Pozdrowienia dla mamy! Gdyby ona się dowiedziała ile my inwestujemy w sprzęt to dopiero by się przeraziła ....

Pozdrawiam

Remek

Ciekawy jestem jak to wszystko zniosly morskie kotwice , a w takie sa uzbrojone te woblery . Nic o kotwiczkach nie wspominacie ... Grisza nasze Mamy mysla przez spizarnie i to mozna zrozumiec :mellow: , to ich obowiazek ...musisz to delikatnie wytlumaczyc ...a najlepiej kupic karpika ,hi,hi,hi

zrzutki nie trzeba... jakoś dam radę hihi - karpika na święta zorganizuje (czyt. - kupię) ...

Co do kotwiczek to powiem szczerze, że sam jestem zdziwiony. Jakby nie było trochę przeszły a ich stan jest godny pozazdroszczenia. Tym bardziej że nasze wody są tak trochę morskie. Nie są to na pewno kotwiczki salmoskie... Komancz pewnie potwierdzi, że spisują sią na 6!! zresztą co tu wiele gadac, gdyby Mifek nie popsuł szczupaczka Jakubkowi to miałyby 100% skuteczność!!

Pozdrawiam

Griszka

Hola Hola... Mifek go nie popsul... Mifek niema 3 metrowych rąk co by podbierac szczupaki daleko od łodzi... Poza tym to dzięki Mifkowi Ta ryba - albo przynajmniej podobna - zawisła SKUTECZNIE na końcu Komanczowej wędeczki ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;)

@Grisza,

wielkie gratulacje! Super, że udało ci się przekroczyć ten magiczny 1 metr!

@Komancz,

tobie też należą się wielkie gratulacje bo twoja ryba wcale nie jest dużo mniejsza. To w końcu prawie metr ale ty i tak, już swoje złowiłeś.

Bardzo podoba mi się i jest to godne naśladowania, że dzielisz się z przyjaciółmi swoim magicznym zestawem i zaklętym woblerem! :mellow:

Jurek też ma w tym swój udział. :D

Pozdrawiam ekipę Świnoujście. :D

Koledzy - Przyjaciele!

Przed tym wyjazdem na ryby miałem wielką tremę. Obiecałem Griszy, że złapie metrówke. Cieszę się, że tak się stało.

Grisza i ja jestesmy bardzo zapracowani, relacja będzie na wtorek u Remigiusza.

Sukcesy sa dzięki JURKOWI, gdyby nie jego serce nie było by efektów. Dotychczas łapaliśmy ryby bez echosondy. Wobler jest łowny bo nie mam innego, który by pływął na 6 m. Ten temat poruszę w sprawozdaniu z wyprawy.

Kolejna wyprawa w niedzielę 11 grudnia, następna 18 grudnia ...

Mifek. ;)

z tym zje... braniem to faktycznie tradycja, a ten drugi ma zawsze przesrane. Łowilismy kiedyś sandacze z Griszą na ok. 15 metrach na starej Świnie, ale bliżej Karsibora i nawet coś się chwytało, ale same szpice. Nagle Griszy chciało wyrwać wędke z rączek !!! Spining w pałąk, doi, ale idzie. Gdzieś z 10 m. od łodzi, gdy ryby jeszcze nie było widać ja czujnie podbierak juz do wody...ale padło z haka i d... Wtedy Grześ spojrzał na mnie i wyrzęził przez zęby ch...., ku... zjebałeś mi rybę. Ja ??? :huh: odrzekłem zdziwiony, a kto wepchał ten podbierak do wody !!! Ona się napewno go przestraszyła i uciekła. Potem oczywiście ogólny śmiech itp. Ale w tym momencie urodziła się nam nowa tradycja. Więc jak Grisza mówi, że zepsułeś mi branie, to tak jest i już. :mellow:

Materiał - relacja wysłana do Remigiusza. Jutro rano powinien ją mieć na biurku. Nie wiem jak to Administrator strony przyjmie moje oświadczenie, ale jeżeli tylko pogoda i zdrowie dopisza, relacje bedą się pojawiać ... tak co dwa tygodnie. Na Zalewie Szczecińskim można łapac szczupaki do 1 marca - 15 maja. Ostrzegam przed kolejnymi artykułami z łapania metrówek. Lista chętnych do łapania z nami w Świnoujściu na rok 2006 została zamknięta.

Łowilismy kiedyś sandacze z Griszą na ok. 15 metrach na starej Świnie, ale bliżej Karsibora i nawet coś się chwytało, ale same szpice. Nagle Griszy chciało wyrwać wędke z rączek !!! Spining w pałąk, doi, ale idzie. Gdzieś z 10 m. od łodzi, gdy ryby jeszcze nie było widać ja czujnie podbierak juz do wody...ale padło z haka i d... Wtedy Grześ spojrzał na mnie i wyrzęził przez zęby ch...., ku... zjebałeś mi rybę. Ja ??? odrzekłem zdziwiony, a kto wepchał ten podbierak do wody !!! Ona się napewno go przestraszyła i uciekła. Potem oczywiście ogólny śmiech itp. Ale w tym momencie urodziła się nam nowa tradycja. Więc jak Grisza mówi, że zepsułeś mi branie, to tak jest i już.

SUPER HISTORIA :mellow: Bracia Swinki - piekna sprawa :D

Gratuluje 4 metrowek na 1 wobler. Motyw niepowtarzalny, bez wzgledu na szerokosc geograficzna, nie mowiac o dlugosci... :D

Guzu

Pasjonujace, rzeklbym soap opera :lol:

Mam nadzieje ze w ten weekend równiez pójdziecie i tez metrówke zlowicie.

Bedzie spory najazd na to miejsce, trzeba sie przygotowac. Pewnie trudno bedzie znalezc, bo zalew duzy, ale Polak potrafi :angry: W kazdym razie miejsce na póznojesienna rybe jest - ciekawe czy to sa morskie szczupaki?