Skocz do zawartości

Łowy Komancza i Mifka

admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 147
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Na Zalewie Szczecińskim można łapac szczupaki do 1 marca - 15 maja.

Z tego co się orientuje to Matka Wszystich wędkarzy pomiszał troszeczke. Chodzi o to, że na Zalewie Okres ochronny na szczubełki trwa od 1.03 do 15.05. Ale na to pewnie sami wpadliści e :mellow:

Esox, już o 9.28 miałem pierwszy raport :mellow:. Ryba bardzo blisko metra. Przed chwilą był następny kontakt pierwszego stopnia ... na koncie już są trzy ... Właśnie chłopaki ratują woblera bo stracici go na sieci rybackiej :( Trzymamy kciuki za udaną akcję ratunkową.

pozdrawiam

Remek

ogólnie było dośc dobrze... Aczkolwiek metrówki nie było... Niestety szlag trafił mojego świezo rozdziewiczonego Wobka Jurkowego :angry: :( :( :( :( :( :( :( Na Dzięn dobry zaliczona nowa życiówka - skromne 94 cm. Pózniej Matka pokazał jak się łowi i trafił najpierw 75 a pozniej poprawil 98 cm. Coz jak ktoś potrafi to nie sztuka :mellow: Niestety później na twardy zaczepie stracilem Jurko-Wobka. W nadziei ze to tylko kolejna sieć najechaliśmy ponownie to samo miejsce z whitefishem 18 sx na koncu jerkowego zestawu z PP50lb. Okazało się , że zawada jest wyjątkowo twarda i ... Niestety 18 sx rowniez spoczął obok TEGO wobka :( :( :( :( :( Później to juz nie było to. Ale jak trafiłem prawdziwą sieć i przynajechaniu strzeliła momentalnie plecionka (tuff line XP 10 albo 15 LB) to się juz zdraznilem. Na szczęscie komancz za chwile zlapał tę samą sięc i Bomber wraz z ostatnim egzemplarzem Jurkowobka po przejsciach został odzyskany. Chwile później moja serdeczna przyjaciółka MUELA powitała sieć ku ogólnej uciesze kilku okonków....

Obszerna realcja powinna pojawić się max do połowy tygodnia... :mellow:

Zakłądając oczywiści , że ktoś to w ogóle będzi echciał czytać :mellow: ;)

jak tak dalej pojdzie to mi si ewobki skoncza. Takich wobkow na razie brak. mialem kilka kocepcji ale nie sprawdzily sie na razie. widzilaem cos podobnego do fartownego wobka w ofercie kamastu ktore w polsce sa jeszczejako tako dostepne .. moze tam sie cos ciekawego trafi...

jak tak dalej pojdzie to mi si ewobki skoncza. Takich wobkow na razie brak. mialem kilka kocepcji ale nie sprawdzily sie na razie. widzilaem cos podobnego do fartownego wobka w ofercie kamastu ktore w polsce sa jeszczejako tako dostepne .. moze tam sie cos ciekawego trafi...

Mifku, mam takie dwa woblery właśnie z Kamatsu (jeden zielony, drugi brązowy - oba holo). Jeśli chcesz oczywiście mogę przesłać. U mnie leżą w pudełku a jak Tobie się przydadzą to na zdrowie.

Pozdrawiam

Remek

Obszerna realcja powinna pojawić się max do połowy tygodnia... :mellow:

Zakłądając oczywiści , że ktoś to w ogóle będzi echciał czytać :mellow: ;)

Co Ty piłeś z Komanczem na łodzi? Porterówkę? Relacja ma być i tyle! Przecież łowicie piękne ryby. Ja w następnym roku będę pisał o szczupakach 70 cm :mellow:

Pozdrawiam

Remek

Niech przyjadą do Warszawki do Łazienek ... to nawet z 50 trza się cieszyć. W każdym razie gratulacje chłopaki! Macie świetną miejscówkę i potraficie je z tamtąd wyciągnąć, sprowokować. Gratulacje! Czekam na pierwszego szczupaka na inny wobler :mellow: :lol: Wiem, że Matka próbuje ... więc to tylko kwestia czasu.

Pozdrawiam

Remek

Witajcie PRZYJACIELE !

Pływanie po Zalewie Szczecińskim było odla odwaznych, wiaterek niczego sobie, dmuchało ostro, mżawka.

Mifek chyba zapomniał jakie ryby były na rozkładzie..... pierwsza ryba Rafała - 94cm. Ja za chwilę poprawiłem 98cm, i za kilka dziesiąt minut miałem 80cm ( Mifek to nie było 75cm ). I to był koniec. Zaczelismy poszukiwac nowego, nowe miejscówki i ine woblery. Mifek przyjechał z kolegą Arturem, pływał na pontonie - odważny cżłowiek, nie dał rady w tych warunkach długo pływać na elektryku. Dostał do łapania odemnie Salmo percha 8SDR PH i złapał sobie rybke ... chyba 85cm. Nie miał miarki i aparatu , my bylismy już daleko.

Relacje pisze Mifek... musi częściej bywac w Świnoujsćiu, w końcu spotka tego swojego metrowca.

Na wodzie nie piliśmy, procentowych trunków, była kawa i słodka herbatka, jednakże bez cytrynki.

Dziękuje,że trzymaliście kciuki.. za tydzień kolejna wyprawa.

Komancz

No właśnie.. hihi ja też przeca ze Świnoujścia jestem... :mellow:

a skomentowałem to mniej więcej tak:

ooo mam coś!!.. eee to nic wielkiego .. popierdółka jakaś...

a Robert:popierdółka?? 90 cm to jeszcze godzinę temu byłaby Twoją życiówką! Sam jesteś popierdółka.. ... czy jakoś tam... :mellow: :mellow: :mellow:

pozdrawiam