Skocz do zawartości

Łowy Komancza i Mifka

admin

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 147
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

W relacjach Waszych pojawiaja sie rozne nazwy miejsc ktore nazwaliscie . Czy Zatoka Jurka lub Jerrego to moja zatoka Embarassed . Musze przyznac ze w Kanadzie ja rowniez wiele miejsc ponazywalem po swojemu . Zawsze nazwa ma jakis symbol z przygoda , ryba ... Cale to swoje nazewnictwo uwazam za ciekawe i fajne , to stwarza magie lowiska , piekna sprawa :mellow:

Nie dane nam będzie szybko poprawić wyniki, i opisać koleną historię. Spadł śnieg, jest zimno, ale to nie problem. Wieje silny wiatr i dla własnego bezpieczeństwa siedzimy w domu.

Wzorem przewodnika Andrzeja Zduna szczególne miejsca na Zalewie Szczecińskim nazywany po naszemu, choć mają swoje ciekawe nazwy, jak Wielki Krzek, Wiszowa Kępa, Zajęcze łęgi, Krzecka Mielizna, Koński Smug .......itd.

• 2 tygodnie później...

Ze względu na panujące w Świnoujściu warunki pogodowe : opady śniegu, silny wiatr zmuszeni jesteśmy zakończyć łowy szczupaków w tym roku. Co prawda okres ochronny i zakaz spiningowania na Zalewie Szczecińskim rozpoczyna się 1 marca, także nie wykluczone, że relacje napiszemy i to nie jedną.

6 stycznia 2006 wyprawa na trocie ...

• 3 tygodnie później...

Przeczytałem relacje, obejrzałem fotki i jestem pod wrażeniem :D W Zalewie i kanałach dalej czają się szczupacze potworki, a w końcu ktoś im dobrał się do skóry (i tym razem całe szczęście nie rybacy) :D Bliżej mnie na Jeziorze Wrzosowskim i Zalewie Kamieńskim niestety takich szczupaków coraz mniej co nie znaczy, że już nie ma :mellow: Na jesieni przy sciąganiu siat uwalnialiśmy też takie, a i inne przed pontonem uciekały po pluciznach :D) Mam pytanko :D Na płaskich, płytkich blatach Próbowaliście łowić ? :D Pozdrawiam

Tom

• 3 miesiące temu...

Pierwsza , bardzo krótka wyprawa wędkarska w tym sezonie, na nasze wody - Zalew Szczeciński - udana i mam nadzieję, zapowiadajaca kolejune sukcesy.

Nie mam czasu na wedkowanie, uciekłem z domu wcześnei rano, skor świt...... z jakubkiem dotarliśmy nad wodę, w zdobycznej łodzi, sprawdzamy co żyje w wodzie. Echosonda wskazuje niezliczone ilości drobnicy.....

Jakubek na obrotówke ma metrowca, złapanego na płytkiej wodzie, na zatoce Griszy.... Ja pływam z woblerem od Jurka, w kolorze żarówki seledynowej. Pierwszy raz widzę jak metrówka pływa na ogonie !

Szkoda, że nie zabraliśmy aparatu fotograficznego.

Jak, żona i czas pozwoli, niebawem kolejna wyprawa i metrowiec ..... tym razem sesja zdjeciowa, a moze krótki film.

Pozdrawaim i dziękuję Jurkowi za wspaniałe woblery

• 5 tygodni później...

No kurcze... Miesiąc minął od ostatniego posta w tym temacie. Czyżby to była prawda, że w tym roku tak nie gryzą? Może w kwietniu jacyś sprytni miejscowi wypróbowali granaty, miny i inne niewypały w EDIT: PEWNEJ MIEJSCOWOŚCI (masz rację mifek, po co kusić kłusoli)? Dopiszcie coś bo nie wiem czy płynąć tam... Ostatnio tylko zmarzliśmy/zmokliśmy z heniutkiem i mifkiem.