Skocz do zawartości

Przyłowy 2013

Forecast

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...

nie wiem czy sie nadaje do przylowow, ale nie byl ani celem ani nawet dozwolonym targetem ;)

P1020259.JPG

Losos? (chyba trotka odpada) i po mojemu samica, ale znam sie jak wilk na gwiazdach. Zreszta niewazne bo na diaflash'u 15-40 byla gruba walka (wedka to raczej mocna okoniowka juz na szczupaka tak sobie mz sie nadaje) Rybka brudna bo byla jeszcze calkiem silna 2 szybkie fotki i do wody bez cudow do zdjecia. W pierwszej chwili myslalem, ze bedzie metrowka  a byla "80" ;P

• 3 tygodnie później...

Przylowilem karpia w sobote.

Niejaki "Rheinangler" namowil mnie na sprobowanie ciemnych twisterow na lekkich glowkach.
Imitacja robaka.

No to zadzialalo... :o

P1010755.JPG

Branie bylo takie ze "O K....ALE BRANIE". To byl komentarz ;)

I po 10 minutach ciezkich bojow i przeciagania liny skonczylo sie na zejsciu "podbierakowego" kilkadziesiat metrow nizej niz ja stalem by podebrac klocka.

Na kijku Pacific Bay 10 lb nie podciagnalbym tego odkrzuacza pod prad.

Nowa produkcja @yglo sprawdzila sie w 1000 %, przy takich obciazeniach dzielnie amortyzowala harce "odkurzacza" ;)

Hol dlugi i na granicy wytrzymalosci. Ale fotka i zyciowka jest ;)

Pozdrawiam Pstragazy

Guzu

Edytowane przez Guzu

Branie i masa ryby mnie wogole wybily z rytmu. Bo jak to siadlo. i poszlo w kierunku drugiego brzegu w powolnym tempie lokomotywy parowej to mowie do Kolegi : KONIEC ZARTOW. MAMY KABANA . A potem to tylko stalem z rozdzawiona geba :D

Edytowane przez Guzu
  • Like 1

• 3 tygodnie później...

witam wszystkich forumowiczów,wczoraj było troszke ładnej pogody więc postanowiłem wybrać sie nad rzeke prosne w kaliszu powędkować metodą boczny trok,było pare delikatnych uderzeń w przynęte i miałem nadzieje ze złowie chociaż jednego okonia a tu nagle niespodzianka :Dpost-53758-0-54657900-1364626964_thumb.jpgzachęcił go fioletowy mały twesterek relaxa :)

Edytowane przez vojtas

Ładny lesio , a ślad to po sumie nie szczupaku , sum ściaga łuski z ryby która wyrwie sie jemu z pyska i w miejsce ubytku zachodzą inne tworząc takie oto ślady . Po ugryzieniu szczupłego była by blizna