Skocz do zawartości

Przyłowy 2013

Forecast

Rekomendowane odpowiedzi

A ja pisałem o łowieniu delikatnym sprzętem ogromnych ryb. Nie widzę innego końca takiego łowienia jak ryba odpływająca z hakiem w pysku a w dalszej kolejności z ropiejącą raną jako pamiątką od wędkarza, który lubi sobie poholować smoka na wklejce.

Edytowane przez FidoAngel

Rozpisujecie się o tołpygach i o prawdopodobieństwie złowienia czy tam podhaczenia ale to przecież taka sama sytuacja jak z karpiem bądź leszczem.

nikogo już nie dziwi leszcz złowiony na małego wobka czy jesienią na gumę.

Ja osobiście w zeszłym roku w czerwcu przy okazji kuszenia sandaczy wyjąłem karpia pełnołuskiego 68cm zapiętego za pysk na kopytko manns predator 7cm i 20g.

Większość dużych ryb które "nie mają zębów" nie pogardzą również małą rybką która kręci im się koło pyska z prostego powodu, dużo w brzuchu a mało energii stracone na polowanie.

A ja pisałem o łowieniu delikatnym sprzętem ogromnych ryb. Nie widzę innego końca takiego łowienia jak ryba odpływająca z hakiem w pysku a w dalszej kolejności z ropiejącą raną jako pamiątką od wędkarza, który lubi sobie poholować smoka na wklejce.

ale chyba nie myślisz że ktoś z ul spinem nastawia się na potwory, ale wpływu na to co zassie przynęte raczej nie mamy :)  a niespodzianki się zdażają czasem 

nie do końca wędkarz jest na straconej pozycji. w zeszłym roku kolega na wklejce do 12g i pletce ok 4kg zapiął i po ok 45min miał przy łodzi karpia ok 15kg(prawidłowo zapiętego na kopytko 5cm) z tym że nie zmieścił się do podbieraczka i po kilku próbach podebrania wypiął się.

no ja złowiłem w tym roku ich sporo powiem szczerze że niektóre były podchaczone lecz większość normalnie za pyszczek na małe 3cm twesterki.w grudniu przy sandaczowaniu trafił mi sie leszcz 50cm na gume dragon 9cm i miał ją w pyszczku do połowy,ogólnie nigdy się na leszcze nie nastawiałem tylko na okonie w tym okresie ale leszcze były największym przyłowempost-53758-0-41485600-1365096220_thumb.jpg

Edytowane przez vojtas

Kiedyś zdarzyło mi się łowić leszcze na spinning z premedytacją. W przypływie lipcowego wędkarskiego marazmu postanowiłem poeksperymentować, trochę ponęciłem, potem uwiązałem troka z małym, czarnym twisterem na końcu, złowiłem kilkanaście sztuk, po czym stwierdziłem, że chyba trzeba jednak wziąć się za normalne łowienie ;)

Kiedyś zdarzyło mi się łowić leszcze na spinning z premedytacją. W przypływie lipcowego wędkarskiego marazmu postanowiłem poeksperymentować, trochę ponęciłem, potem uwiązałem troka z małym, czarnym twisterem na końcu, złowiłem kilkanaście sztuk, po czym stwierdziłem, że chyba trzeba jednak wziąć się za normalne łowienie ;)

Czasami wybierając się ze spinem zabierałem młodszego brata który często pytał dlaczego nie nęcimy patrzyłem na niego z politowaniem ale jednak młody miał dobry pomysł.

Piękne ryby Panowie aż chce się patrzeć ;) mnie się też trafiały sumki i bolki za miast sandałka , jak i leszek kilkukrotnie z opadziku ;))
Gratulacje w pełni a ten karp jednego z forumowiczów to mistrzostwo po prostu   ;)

Edytowane przez Tomekoo