Skocz do zawartości

Przyłowy 2013

Forecast

Rekomendowane odpowiedzi

Mial byc klen a byl :/ K-leszcz,po kilku minutach szalenstwa wkoncu udalo odpalic sie aparat, i nakrecilo sie wielkie rozczarowanie :) nie jest to przylow poniewaz zaczepil sie za pletwe, ale jak ktos chce posmiac to zapraszam do ogladniecia.

w tamtym roku złapałem za ogon bolka 73 cm, przynętą był spiryt huntera prowadzony ekspresem.. wydaje mi się ze chciał ogonem ogłuszyć wobka i dlatego się zaczepił, tylko ta teoria wydaje się być logiczna...

ryba złapana za ogon walczy z podwójna siła, cale szczęście że go złapałem, gdyby zszedł strach pomyśleć.. hehe ;)

... wydaje mi się ze chciał ogonem ogłuszyć wobka i dlatego się zaczepił, tylko ta teoria wydaje się być logiczna...

Zwyczajnie go najechałeś, zdarza się i przy boleniowaniu, sam miałem taki przypadek, tylko, że zahaczyłem delikwenta za płetwę grzbietową. Obserwowałem wiele, wiele razy ataki boleni na czystej wodzie, nigdy nie widziałem, żeby waliły ogonami ukleje po łbach.

Krąży takich opowieści sporo wśród wędkarzy, dla mnie to taki sam mit jak nietoperz atakujący kudłatych. ;)

Mial byc klen a byl :/ K-leszcz,po kilku minutach szalenstwa wkoncu udalo odpalic sie aparat, i nakrecilo sie wielkie rozczarowanie :) nie jest to przylow poniewaz zaczepil sie za pletwe, ale jak ktos chce posmiac to zapraszam do ogladniecia.

Grunwald1980, dziwnie Ci się linka układa za pierwszą przelotką, czy mi się tylko zdaje?  :)