Skocz do zawartości

Przyłowy 2013

Forecast

Rekomendowane odpowiedzi

Guzu piękny jeleń ;)

Mnie sie dzisiaj przytrafił przyłów życia i chyba najciekawszy hol tego sezonu. Przywalił jak bolek ale po 5 minutach waliki i niepewności pokazał sie amurek. Opad szczeny a potem jeszcze 7 minut tańca w rytmie tanga. Nie mierzony - nie było warunków, poza tym linijke zgubiłem - szybkie strzały z automatu i do wody. Dziadki z drugiej strony brzegu pospadały z krzeseł :lol:

0fbl.jpg

Uploaded with ImageShack.us

5ktj.jpg

x56i.jpg

PS: jak pisałem w wątku Tomyego chwytak posłużył wyłącznie do przytrzymania rybki w wodzi aż sie nie uspokoi bo siły to miała w zapasie...

• Like 5

@maek7 dobry ryb, musiał ładnie dawać bo to waleczny zwierz :)

Ja dziś prócz 2 latawcy w okolicy 55-60cm, przyłowiłem karpia 55cm, nie powiem z początku też pochodził..

Ogólnie dziś fajnie ryba chodziła, prócz lechonów i karpika złowiłem 3 jaśki, i na koniec bolka ok 50

Wybrałem się na szczupaki. Ot, rzucam popperem (6-7 cm jaxon) wzdłuż trzcin, dociągnałem pod brzeg, i jakies 2 metry od brzegu pływa luzem. Odłożyłem wędkę co by gardło zwilzyć, ale patrzę, coś bezgłośnie zassało poppera, i sie szamocze w wodzie. Wyciągam, wzdręga. Pojęcia nie mam dlaczego go zassała, jak zmiesciła kotwiczkę w pysk, i co ją skłoniło do samozacięcia. :P
4CUUWvp.jpg

Wybrałem się na szczupaki. Ot, rzucam popperem (6-7 cm jaxon) wzdłuż trzcin, dociągnałem pod brzeg, i jakies 2 metry od brzegu pływa luzem. Odłożyłem wędkę co by gardło zwilzyć, ale patrzę, coś bezgłośnie zassało poppera, i sie szamocze w wodzie. Wyciągam, wzdręga. Pojęcia nie mam dlaczego go zassała, jak zmiesciła kotwiczkę w pysk, i co ją skłoniło do samozacięcia. :P

4CUUWvp.jpg

jakiś czas temu wyłowiłem takiego samego poperka, zastanawiałem cóż to jest, teraz już wiem ze jaxonik B)

a rybki fajna ^_^

• 2 tygodnie później...

witam dziś byłem na zaporówce SZAŁE i połowiłem kilkanaście okoni później założyłem małego twesterka na 6gr główce i takie coś mi się trafiło :Dattachicon.gifPrzyłow_.jpg

Takie zjawisko moze tlumaczyc tylko jedno , podazanie za owczesna moda a mianowicie piercingiem :)

Dobre :D  

Ja mam już na koncie cztery nietoperki, dwa na spining i dwa jak jeszcze kiedyś z gruntu łowiłem :)  Te dwa ostatnie pierdykneły mi w kija tak że jeden odbił się od niego, wpadł do wody i się utopił. Drugiego przeciągłem prawie przez przelotke szczytową bo myślałem że branie miałem :lol:  :lol:

Dobre :D  

Ja mam już na koncie cztery nietoperki, dwa na spining i dwa jak jeszcze kiedyś z gruntu łowiłem :)  Te dwa ostatnie pierdykneły mi w kija tak że jeden odbił się od niego, wpadł do wody i się utopił. Drugiego przeciągłem prawie przez przelotke szczytową bo myślałem że branie miałem :lol:  :lol:

Ja za starych czasów maiłem 1 na baciku, ten łatwo dał się oswobodzić; no i jeden też miał pecha jak na gruntówce branie i się wkręcił w szczytową...

Teraz to zawsze wieczorami i porankami kilkadziesiąt "brań" (przynajmniej cały czas jest  się skupionym), ale żaden się nie uwiesił, kiedyś tylko jakiś przynętę mi przeniósł kilkanaście metrów w bok i nie mogłem się doczekać kiedy wpadnie do wody.

edit:musiałem edytować bo coś cytat wmieszało mi w post

Edytowane przez PGr1