Skocz do zawartości
  • 0

SLIDER

lokoko83

Pytanie

Witam,

Z racji, że nie odnalazłem takiego  tematu to pozwoliłem sobie założyć.

Kupiłem sobie slidera wersję pływającą i wszystko by się zgadzało z pudełkiem ale po przetestowaniu poprzez zanurzenie w misce wody okazało się że tonie.

Mam pytanko do posiadaczy sliderów 7 cm.

Czy wersje pływające w rzeczywistości toną a nazwa pływający określa zakres pracy do 0,5 m.

I jeszcze sprawa, na jaką głębokość schodzą wersje tonące.

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

To sie zdarzało - kupiłem kiedyś na jakiejś wyprzedaży chyba naście małych tonących i... 1/3 pływała.

2 razy miałem tak z dużymi

raz z fatso, które o dziwo zamiast pływać tonęło.

Gdzieś ktoś powkładał w złe pudełka i tyle...

• 0

Wersja pływająca nie powinna tonąć. W stanie spoczynku powinna unosić się na powierzchni. Podczas prowadzenia schodzić na opisaną głębokość zanurzenia, ale przy pauzie wychodzić na powierzchnię.

Pływająca przy wrzuceniu do wody, tak jak w Twoim przypadku powinna utrzymywać się na powierzchni.

• 0

proponuje abyś zważył slidera elektroniczna waga (F - 17g i S - 21g)

czy jest na nim oznaczenie jaka to wersja (jest na nim naklejka z literka S lub F)?

czy przynęta była oryginalnie zapakowana? masz dowód zakupu? czy możne kopiłeś go na aukcji?

normalnie prowadząc slidera 7cm nie da rady zejść do 2m,

przyjmij, że pracuje do 1m

• 0

@lokoko83

skup sie raczej na tym jak prawidłowo lub jakie sa metody skutecznego prowadzenia Slidera

poczytaj, pooglądaj co robi tonący slider jak go zatrzymujesz na chwile podczas prowadzenia

(jest to przynęta, której podobno nie da się źle prowadzić ale w dobrych rekach możne być jeszcze bardziej skuteczna)

moim zdaniem i na 1,5m i na 4m wodzie Będziesz miał z niego pożytek