Skocz do zawartości

Zapraszam na wyprawe do Kanadyjskiej Arktyki

Trucha

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukujemy 2 -3 chetnych kolegow na lipcowa wyprawe/przygode na rzeke Burnside w Northwest Territories/Nunavut w Kanadzie. Jedziemy tam na lipienia, troc (lake trout) i landlocked arctic char. Absolutny raj dla mucharzy i nie tylko. Jestesmy mala grupa zapalonych polonijnych wedkarzy z okolic Nowego Jorku. Zainteresowanych kolegow prosze o kontakt e-mailowy john.bielecki@comcast.net lub telefoniczny 001-904-806-1768
Serdecznie zapraszam.
Janusz

• Like 2

Mała uwaga w kwestii formalnej: lake trouty to raczej palie jeziorowe:

http://www.flickr.com/photos/fishasart/5514923289/in/photostream/

Chętnie bym pojechał, ale fundusze nie za bardzo. Powodzenia!

EDIT: sam się z rozpędu pomyliłem :)

Edytowane przez krzysiek

Poszukujemy 2 -3 chetnych kolegow na lipcowa wyprawe/przygode na rzeke Burnside w Northwest Territories/Nunavut w Kanadzie. Jedziemy tam na lipienia, troc (lake trout) i landlocked arctic char. Absolutny raj dla mucharzy i nie tylko. Jestesmy mala grupa zapalonych polonijnych wedkarzy z okolic Nowego Jorku. Zainteresowanych kolegow prosze o kontakt e-mailowy john.bielecki@comcast.net lub telefoniczny 001-904-806-1768

Serdecznie zapraszam.

Janusz

Jest szansa na jakąś relację i zdjecia po powrocie?

Jest szansa na jakąś relację i zdjecia po powrocie?

Jezeli wycieczka dojdzie do skutku, to na pewno podzielimy sie wrazeniami. Ja juz tam bylem w lipcu w roku 2000. Jest obfitosc duzego lipienia i oczywiscie palii (lake trout). Jak by sie uparl, to mozna okolo setki lipieni dziennie wyholowac. Ponadto w lipcu tam praktycznie nie ma nocy, wiec wedkuje sie dopoki sil starczy i nie rzadko wraca sie do kabiny o 2 nad ranem (jak z porzadnej imprezy). Trzymam kciuki, ze uda nam sie zebrac grupe.

Kuba, co większe palie jeziorowe mogą zjeść konkretnego feroxa na śniadanie - vide flickr: fish as art. Gość łowi ryby po 50" + To ryby, które "pamiętają" wojnę w Wietnamie  ;)  Łowi się je na trola, na wędziska z końcem szczytówki grubości małego palca, na spoony wielkości klapka.

No przecie dałem, wisi jak wół :D

http://www.flickr.co...in/photostream/

Polecam całą galerię, nie które foty wbijaja w fotel/zwalają z nóg - w zależności czy sie stoi, czy sie siedzi.

Ja bym raczej powiedzial ze malo ktore NIE wbijaja w fotel. Kapitalna galeria!

Dzieki za link.

Pozdrawiam

Guzu

Ja bym raczej powiedzial ze malo ktore NIE wbijaja w fotel. Kapitalna galeria!

Dzieki za link.

Pozdrawiam

Guzu

Harry wyczaił. Na nieszczęście, bo się nakręciłem jak cholera...

Ten też niebrzydki:

http://www.flickr.com/photos/fishasart/5085056210/in/set-72157624857925693/

Edytowane przez krzysiek

• 2 tygodnie później...