Trucha Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Poszukujemy 2 -3 chetnych kolegow na lipcowa wyprawe/przygode na rzeke Burnside w Northwest Territories/Nunavut w Kanadzie. Jedziemy tam na lipienia, troc (lake trout) i landlocked arctic char. Absolutny raj dla mucharzy i nie tylko. Jestesmy mala grupa zapalonych polonijnych wedkarzy z okolic Nowego Jorku. Zainteresowanych kolegow prosze o kontakt e-mailowy john.bielecki@comcast.net lub telefoniczny 001-904-806-1768Serdecznie zapraszam.Janusz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 (edytowane) Mała uwaga w kwestii formalnej: lake trouty to raczej palie jeziorowe: http://www.flickr.com/photos/fishasart/5514923289/in/photostream/ Chętnie bym pojechał, ale fundusze nie za bardzo. Powodzenia! EDIT: sam się z rozpędu pomyliłem Edytowane 22 Stycznia 2013 przez krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Poszukujemy 2 -3 chetnych kolegow na lipcowa wyprawe/przygode na rzeke Burnside w Northwest Territories/Nunavut w Kanadzie. Jedziemy tam na lipienia, troc (lake trout) i landlocked arctic char. Absolutny raj dla mucharzy i nie tylko. Jestesmy mala grupa zapalonych polonijnych wedkarzy z okolic Nowego Jorku. Zainteresowanych kolegow prosze o kontakt e-mailowy john.bielecki@comcast.net lub telefoniczny 001-904-806-1768Serdecznie zapraszam.JanuszJest szansa na jakąś relację i zdjecia po powrocie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trucha Opublikowano 23 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 Jest szansa na jakąś relację i zdjecia po powrocie?Jezeli wycieczka dojdzie do skutku, to na pewno podzielimy sie wrazeniami. Ja juz tam bylem w lipcu w roku 2000. Jest obfitosc duzego lipienia i oczywiscie palii (lake trout). Jak by sie uparl, to mozna okolo setki lipieni dziennie wyholowac. Ponadto w lipcu tam praktycznie nie ma nocy, wiec wedkuje sie dopoki sil starczy i nie rzadko wraca sie do kabiny o 2 nad ranem (jak z porzadnej imprezy). Trzymam kciuki, ze uda nam sie zebrac grupe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 Szczerze Wam zazdroszczę - w pozytywnym sensie. Od jakiegoś czasu marzy mi sie Wielkie Jezioro Niedźwiedzie i Mackenzie, tudzież dopływy. W zasadzie od kiedy ojciec blisko 30 lat temu po raz pierwszy czytał mi "Włóczęgi Północy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 A mnie te lake trouty dręczą, od kiedy przecztałem sobie "Przewodnik wędkarski" a na nim zdjecia potworków niewiele ustepujących w rozmiarze feroxom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 Kuba, co większe palie jeziorowe mogą zjeść konkretnego feroxa na śniadanie - vide flickr: fish as art. Gość łowi ryby po 50" + To ryby, które "pamiętają" wojnę w Wietnamie Łowi się je na trola, na wędziska z końcem szczytówki grubości małego palca, na spoony wielkości klapka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba Standera Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 Wiem Z tym feroxem na śniadanie to bym był ostrożny i poszukał "corrib ferox" Ponoć lake trouty muchi też żrą.Spoko, ledwo 30 mi stukneła, jeszcze zdążę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zgoda, 90cm pstrąg to gigant, ale te 130 palie wyglądaja prz takim jak prehistoryczne potwory, takie T-Rexy wśród salmonidów. Coś jak głowacie albo tajmienie. Mam dzwine wrażenie, że taki lake trou mógłby mnie bez większego problemu chapnąć za głowę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hlehle Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 Krzysiek, zapodaj jakieś linki do fotek tych ryb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 No przecie dałem, wisi jak wół http://www.flickr.co...in/photostream/ Polecam całą galerię, nie które foty wbijaja w fotel/zwalają z nóg - w zależności czy sie stoi, czy sie siedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 No przecie dałem, wisi jak wół http://www.flickr.co...in/photostream/ Polecam całą galerię, nie które foty wbijaja w fotel/zwalają z nóg - w zależności czy sie stoi, czy sie siedzi. Ja bym raczej powiedzial ze malo ktore NIE wbijaja w fotel. Kapitalna galeria!Dzieki za link. Pozdrawiam Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 (edytowane) Tu w kolorze:http://www.flickr.com/photos/fishasart/4860791763/in/set-72157624857925693/ Edytowane 23 Stycznia 2013 przez krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 Faktycznie T-REX. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 Kolorystyka okazu wprawia w zaklopotanie ... http://www.flickr.com/photos/fishasart/5182860044/sizes/l/in/set-72157624857925693/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 (edytowane) Ja bym raczej powiedzial ze malo ktore NIE wbijaja w fotel. Kapitalna galeria!Dzieki za link. Pozdrawiam Guzu Harry wyczaił. Na nieszczęście, bo się nakręciłem jak cholera... Ten też niebrzydki:http://www.flickr.com/photos/fishasart/5085056210/in/set-72157624857925693/ Edytowane 23 Stycznia 2013 przez krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 BTW – poczytajcie kometarze. Panowie są tam w zasadzie w pracy. Czasem szepna jakieś ciekawe słówko nt. swoich połowów – np. nt. wieku ryb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 Harry wyczaił. Na nieszczęście, bo się nakręciłem jak cholera... Ten też niebrzydki:http://www.flickr.com/photos/fishasart/5085056210/in/set-72157624857925693/ Masakra ten Harry Co Ty sie z nim masz .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 Krzysiek na jutuba wejdź , jest kilka filmików z tymi paliami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 W robocie nie mam dostępu, a w domu kompa Oby tylko chwilowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cezary.Łoskot Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2013 @Mateush, jak możesz to zapodaj link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 (edytowane) @Mateush, jak możesz to zapodaj linkWpisz na you tube "huge canadian trout" i wyskoczy tego trochę Edytowane 24 Stycznia 2013 przez Mateush Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2013 Holly shit ! Nie dziwie sie chłopakom że oszaleli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi