Skocz do zawartości

letnie szczupaki ;)

JJack

Rekomendowane odpowiedzi

Dobry wieczór

Mam takie pytanko...Czy ktoś z kolegów ostatnimi czasy złowił jakiegoś lipcowego szczupaka ?

Jacek

cześć

Ja dziś trafiłem giganta 62 cm. Głupek się nie znał i nie czytał prasy fachowej ani wedkarskich forów bo uderzył w tonącego glooga hektora 5cm, a powinien przynajmniej w 10 cm glidera o makabrycznej masie :D . Kijek 10 lbs wygiął się w pałąk, ale go wycholowałem. :D Poza tym: kilka okonii 18-23 cm, burza, wiatr, fale i deszcz.

pozd JW :D

Dobry wieczór

Mam takie pytanko...Czy ktoś z kolegów ostatnimi czasy złowił jakiegoś lipcowego szczupaka ?

Niedzielę nad zegrzem spędziłem i wynik to tylko okonie.

Ciekawi mnie czy tylko u mnie tak kiepsko ))

Jacek

taaaaaaaaa. mialem w sobote 3 sztuki. najwiekszy dlugi na cale 50 cm. szkoda tylko, że na wodzie typowo pstruchowej... nione byly celem mojej wyprway. z drugiej strony przynajmniej coś sie dzialo, bo kropki mialy mnie gleboko w d... zeby bylo ciekiej dolowilem jeszcze ok 20 okoni 10-30 cm. te akurat zerowaly jak szalone, choć najwieksze wychodzily wylacznie do slawkowej szosteczki :mellow:

wydaje mi sie ze 21st C ktore miala woda to troche za duzo dla kropkow mimo dobrego natlenienia....

U mnie tez szalenstwa nie ma, dlatego przerzucilem sie na lososiowate. Ciekawa sprawa, bo wcale upalow nie ma, temperatura wody OK, glony tez nie dokuczaja. Wydawaloby sie, ze wszystko cacy, a jednak lipa. Nawet na trupa koledzy maja problem cos wyjac ponad 80cm. Dziwne lato. Nastawilem sie w tym sezonie na szczupaki i naprawde sporo czasu na nie poswiecilem, ale ryb ponad 80cm mialem chyba 6 lub 7, co przy nakladzie z mojej strony nie napawa optymizmem...

Pozdrawiam