jbk Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 W wielu wątkach o smarowaniu kołowrotków pada stwierdzenie że strach przed uszkodzeniem nie pozwala niektórym serwisować swoje maszynki. Jako że od kilku dni pada i za bardzo nie ma gdzie łowić postanowiłem przeprowadzić pierwsze smarowanie nowego Vanquisha i przy okazji pokazać że nie taki diabeł straszny Warto zaopatrzyć się w schemat. Mnogość informacji może trochę przerazić ale po zmazaniu niepotrzebnych danych do poprawnego złożenia kołowrotka okazuje się że częsci to nie dali za wiele za taką kwotę Kołowrotek został rozłożony i umyty . Teraz zostało go tylko złożyć Kołowrotek operacje przeżył i czuje się dobrze 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Ja bym go jeszcze przesmarował .Nawet oprówkę kolega rozłożył, to już szacun. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 W stelce też nie ma więcej części .Generalnie wygląd stelki FD. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 19 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Przesmarowany smarem od Sławka Sobolewskiego - przy okazji wielkie dzięki , a oliwka ...Abu - chyba nie zaszkodzi .Oporówka nie jest aż taka skomplikowana. Trochę sami się nakręcamy tą złożonością młynków .@Jozi Vanquisha kupiłem między innymi dlatego że tak skromnie wygląda. No i lżej kręcił w sklepie niż Fe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Skromnie, dzisiaj miałem rozłożoną stelkę FD i w vanquishu nie widzę innych części jak w stelce .Ten smar jest super, też moja dostała, pięknie kręci, jeszcze zlikwidowałem lekki luz na kole, taka żonglerka podkładkami różnej grubości tak poniżej 0,1mm bo mnie lekko drażnił . Teraz jest miodzio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 19 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 U mnie jeszcze nowizna to luzów nie ma i raczej nie powinien dostać bo lekkie życie u mnie bedzie miał. Jest do kija 12 lb.Muszę się za zapasową szpulą rozejrzeć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 U mnie jeszcze nowizna to luzów nie ma i raczej nie powinien dostać bo lekkie życie u mnie bedzie miał. Jest do kija 12 lb.Muszę się za zapasową szpulą rozejrzeć.U mnie chodzi z kijem 8-10lb więc ma jeszcze lżej ale trochę kręciła a luz miała od początku taki 0,1mm i trochę mnie to drażniło więc się doczekała poprawy .Teraz ma ledwie wyczuwalny.Ze szpulą to będzie pewnie kilka drobnych jak nic . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 19 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 No tanio nie będzie Muszę się zastanowić czy orginalną czy tunningową Yameya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Chyba w cenie za dużej różnicy nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Tego smara to za duzo widze kolega nie dał.....lub zdjecia nie pokazuja dokładnie..mimo ze on(smar) przezroczysty,to jakos maławo.tylko na pinionie go widac i to nie za wiele..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Generalnie wygląd stelki FD.I w FE to samo siedzi.Generalnie budowa korpusu Vanquisha jest IDENTYCZNA jak w obu wymienionnych Stelkach. Ilość łożysk i miejsca w których są osadzone również taka sama. Oporówka również identyczna. Jedyna różnica to taka że w Stellach FD i FE koło przekładni jest pokryte dodatkową tą złotą powłoką HD - i to by było na tyle z różnic korpusów Jedno łożysko mniej w rolce i jedno mniej tam gdzie wałek na którym osadzona jest szpula "wychodzi" z piniona. Vanquish na prawdę bardzo dobrze się zapowiada,miałem okazję zobaczyć na żywo obie wielkości i mnie osobiście na pewno nie zawiodły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Wesz różnice niewielkie, podobnie jak miałem na warsztacie firebooda 2500 praktycznie i prawie jak stelka FD .Tak jak mówisz, rotor ma dodatkowe łożysko i właśnie ta przekładnia, firebood ładnie kręcił, ale stelka zdecydowanie bardziej miękko,Mała subtelna różnica, w cenie też . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 No i jedno łożysko mniej w rolce,Na sucho Vanquish kręci wyraźnie lepiej od FD czy FE,wydaje mi się że to po części przez ten nowy rotor,ciekawe jak to wyjdzie nad wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 No i jedno łożysko mniej w rolce, Na sucho Vanquish kręci wyraźnie lepiej od FD czy FE,wydaje mi się że to po części przez ten nowy rotor,ciekawe jak to wyjdzie nad wodą Nie może kręcić lepiej od stelki.Moja po serwisiek ręci lepiej jak była nowa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 To moje subiektywne odczucie.Mimo że sam posiadam jego znacznie droższą siostrzyczkę szczerze przyznaję że na sucho sprawiał lepsze wrażenie. Druga sprawa to taka jak wypadnie nad wodą,ale jeśli o to chodzi to większych zmartwień bym raczej nie miał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 To moje subiektywne odczucie.Mimo że sam posiadam jego znacznie droższą siostrzyczkę szczerze przyznaję że na sucho sprawiał lepsze wrażenie. Druga sprawa to taka jak wypadnie nad wodą,ale jeśli o to chodzi to większych zmartwień bym raczej nie miał.Obyśmy tylko takie problemy w życiu mieli . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dardzin Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 (edytowane) Skoro jesteśmy już przy rozbiórce "bliźniaczych" kołowrotków to może kogoś zainteresuje: klik Edytowane 20 Stycznia 2013 przez dardzin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 20 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Tego smara to za duzo widze kolega nie dał.....lub zdjecia nie pokazuja dokładnie..mimo ze on(smar) przezroczysty,to jakos maławo.tylko na pinionie go widac i to nie za wiele..... Smarowany był po sesji zdjęciowej abym za bardzo aparatu w smarze nie ubabrał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Ciekaw jestem jak by tak wsadzić do niego to złote koło przekładni od Stelli w tym rozmiarze z 2010... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Ciekaw jestem jak by tak wsadzić do niego to złote koło przekładni od Stelli w tym rozmiarze z 2010... Może jeszcze kilka innych i byłaby "prawie" Stella . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 25 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Nie psujcie Vanquisha ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadet Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 JBK Jaki smar masz na mysli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 29 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Ten: http://jerkbait.pl/topic/18982-smar-do-kolowrotka-na-niskie-temperatury-ktory-wybrac/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 @jbk a mógłbyś wyrazić się o luzie na ośce , tzn czy wogóle taki występuje w vanku . @Leśniak mnie troche w innym poście nie to , że przestraszył ale..... zastanawiam się , czy skupić się tylko i wyłącznie na stellce jeżeli chodzi o shimka czy pozostać przy daiwkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jbk Opublikowano 10 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2013 Jeśli chodzi o luz wzdłużny osi to - występuje wynosi ...0.4 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi