KALI Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Witam. Mam pytanie. Czy ktoś w Polandzie dorabia rolki prowadzące żyłkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Witam. Mam pytanie. Czy ktoś w Polandzie dorabia rolki prowadzące żyłkę.Precyzyjna robota ale dobry tokarz bez problemu dorobi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KALI Opublikowano 19 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Mam takiego. Tylko chodzi mi o dobry materiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Wujek google Ci powie coś o dobrych materiałach.Jakiś fosforobrąz lub coś innego.Czytaj i szukaj .http://www.dostal.com.pl/metale-kolorowe-braz.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KALI Opublikowano 19 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Dzięki. Ale byłbym wdzięczny za opinie jakiegoś Guru(bez złośliwości) tuningowo-serwisowego. Może ktoś kombinował w tym temacie i miałby chęć podzielenia się wiedzą. Jeśli to nie tajemnica zawodowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Najlepiej znaleść oryginalną.Daj ogłoszenie w dziale kupię, poczekaj może ktoś co kombinował.Od czego to jest rolka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KALI Opublikowano 19 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Z oryginałem jak jest wszyscy wiemy. Albo serwis nie ma lub nie uznaje reklamacji bo "zużycie to coś normalnego" . Albo kołowrotek już nie najmłodszy. Mam Team Dragona 920i i dwa Byrony Alice 3000. Kręciołki po tuningu i serwisowane na bieżąco i najsłabszym elementem jest rolka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Nie da się tej rolki wygładzić? Włożyć na śrubę skręcić nakrętką, drugą skontrować, w tokarkę wkręcić śrubę i pastą polerską wyrównać.Jeśli oczywiście problemem jest wytarty rowek. Dobrze smarowana rolka nie powinna się przetrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KALI Opublikowano 19 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Nie bardzo jestem w stanie wyobrazić sobie polerowanie czegoś tak małego i delikatnego tym sposobem. Rolki były dobrze smarowane. Tylko ilość sezonów użytkowania zrobiły swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2013 Zlec tokarzowi aby zrobił Ci taką samą ze stali chirurgicznej albo tytanu. Na pewno będą lżejsze i wytrzymalsze od zwykłej rolki. Rowek rolki najlepiej żeby był szlifowany a następnie polerowany na wysoki połysk, ale bez szlifowania też może być trochę to upierdliwy proces. Tylko musisz dorwać tokarza który ma doświadczenie z małymi precyzyjnymi elementami a nie pana Zdzisia który toczy koła do pociągów. Nawet można się pokusić zlecenie wykonania takiego detalu zegarmistrzowi który posiada tokarkę zegarmistrzowską. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorS Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Witam, Z Dragonem to zadzwoń do serwisu. Dobry kontakt i myślę, że nie zrobią problemu.Często dorobienie tak małego elementu przez tokarza wyniesie znacznie drożej niż zakup oryginału i nie opłaca się robić jednej sztuki.Rachunek ekonomiczny na pewno nie będzie korzystny - ale nie wszystko co robimy musi się opłacać , satysfakcja jest bezcenna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KALI Opublikowano 20 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 No właśnie chodzi mi o tą opłacalność. Po sztuce będę miał do testów. Ale myślałem o większych ilościach w celu obniżenia kosztów i co by tokarz cosik zarobił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@slider@ Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Koszt wytoczenia takiej rolki na szybko bez jakiś bajerów nie powinien przekroczyć 20zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rutra Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Niech zrobi to jak najdokładniej a wypolerujesz sobie sam zwykłą wiertarką a jak nie dasz rady to idź do jubilera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonmelon Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 WitamJestem tu nowy, tak więc witam na Waszym forum.Nie mam nic współnego z wędkarstwem, ale powiedzmy, że znam sie na materiałach.Szukam swojej małej niszy, padło na rolki kabłąka (ktoś mnie podpuścił).Jestem w stanie robić rolki, conajmniej tak dobre jak oryginał (skromny jestem), próbuje więc wybadać ewentualny target.Mogę wykonać rolki stalowe, tytanowe, ceramiczne, czy nawet aluminiowe (choć niechetnie), interesuje mnie wieksza ilość (choć mogą być różne rozmiary).Rolki brązowe, mosiężne nie lezą w sferze mojego zainteresowania.Jest tu jakiś niezalezny serwis, lub sklep zainteresowany taką współpracą? Detalem nie kcę sę zajmować, czy też logistyką, kanałąmi sprzedaży.Opinie o mnie można znaleść na knives.pl, na brytaniehttp://brytan.com.pl/forum/read.php?7,17804http://brytan.com.pl/forum/read.php?7,21130to dowód, że człowiek niezwiązany z środowiskiem potrafi wykonać całkiem dobrze jakiś detal.Proponuję wykonanie serii próbnej rolek, wg rysunku, w technologii jakiej sobie zawinszujecie.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2013 kcę czy chcę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi