Hvast Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Powie mi ktos cos o tym kiju? Nadaje sie na szczupaka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq1gym Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Mam w cascie z serii HMX Salmon&Steelhead model HMXT86MH-2-F. Kupiłem jako kij na szczupaka. Użytkuję go tylko pół sezonu ale jak na razie sprawdza się bardzo dobrze. Największy wyciągnięty szczupły około 5 kg i żadnych problemów z kijem podczas holu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 20 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 HMX to drozsza seria, Eagle jest najtanszy, za nowke zaplacilem 350 zl z 5 letnia gwarancja i dozywotnia producenta. Kij ma cw 10-21 i 260cm, mam nadzieje ze rowniez bedzie sie sprawdzal. Ciekaw jestem jak laduje przynety z dolnego cw i troszke ponizej bo takich glownie uzywam, ale chcialem zeby sprzet byl mocny przy nieoczekiwanym przylowie. Widze ze jest bardzo malo popularny i na wlasnej skorze sie przekonam co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 może byś się jednak skierował ku St, Croix ,twierdziłeś że za 400zł można kupić nówkę sztukę , a kupiłeś najtańszą serię Fenwicka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 20 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 St. Croix TRIUMPH TRS70MLF2 kosztuje w polskim sklepie internetowym dokladnie 356.90 zl. Nie bede zdradzal gdzie, nie chce robic reklamy, google kazdy posiada. Ale jest to wedka 213 cm wiec wybralem 260 Fenwicka z racji wedkowania z brzegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POLONIAb Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Kij jest ok, jeżeli chodzi o blank. 6-8 gram już pięknie leci a przy zapięciu czegoś większego, dość miękka akcja pozwala na spokojny hol. Moje doświadczenie dotyczy tego c.w. ale dłuższego kijka 290 cm. Niestety nie wiem, jaki ma Kolega rodzaj rękojeści bo jest seria Eagle GT S/S z błędem, chyba już na etapie projektowania, jeżeli chodzi o górną nakręcaną część. Błąd polega na tym, że rurka plastikowa na której jest mocowany korek kończy się za szybko i około 2 cm rękojeści opiera się tylko na korku, nieprzylegającym do rękojeści. W konsekwencji łamie się, pęka i kruszy w toku użtykowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hvast Opublikowano 20 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Wlasnie to mocowanie kolowrotka dziwne. Na innym forum wyczytalem ze Penn Slammer nie chcial sie zmiescic a wlasnie ten kolowrotek w rozmiarze 260 mam zamiar uzywac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POLONIAb Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 Aktualnie ja, po jednej nieskutecznej reklamacji, jestem na etapie zmiany na elite tech S/S do 21 gram. cena to niestety drugie tyle ale miałem ten kij w ręku i jakosc nieporównywalna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
angler1212 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 (edytowane) Ten problem z dokręcanym korkiem jest rozwiązany, był to fabryczny defekt. Teraz wszystkie są bez usterki. Ja kupiłem go (2,60) w sklepie dla siostrzeńca na początku tamtego roku. Po jakimś czasie pękł korek przy dokręcaniu młynka. Jako że wujkowi zrobiło się głupio, napisałem do dystrybutora i po dostawie partii bez defektu odebrałem nowy kijek, wszystko cacy A co do samego blanku i jego pracy to kijek wielu swoich odpowiedników (czyt. konkurentów) wykosiłby w tej cenie. Edytowane 20 Stycznia 2013 przez angler1212 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sq1gym Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 HMX Salmon&Steelhead HMXT86MH-2-F przy 5 cm gumie i 3g główce już spokojnie ładuje się przy rzucie. Z multikiem shimano scorpion 1001 xt komfort rzutowy jest już przy obrotówkach mepps wielkości 1-2. Wprawdzie kręciołek trochę za delikatny do tego kija ale czasami używam lekkich i małych przynęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi