Skocz do zawartości
  • 0

Nowe Lowrance Elite-7 HDI

Kajtelek2

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Szkoda że nie powstanie jakiś dobry model ale bez wyświetlacza, myślę że w wyższych modelach to całkiem spora część ceny. Obraz można by rzucić na to co kto ma, smartfon, tablet czy nawet laptop i obsługiwać dotykowo. Soft fajnie zintegrowany z możliwościami takiego iOS daje niezłe możliwości, i wcale nie chodzi o wrzucenie live obrazu dna na fb ;) Mam nadzieję że to kwestia czasu. Z resztą taki smartfon 4 czy 5" na szyi czy ipad pod ręką zawsze będzie wygodniejszy od echa w torbie czy przymocowanego na stałe.

ipad_waterproff.jpg

Edytowane przez Nizdęb

• 0

Już są dostępne: http://www.sonarsklep.pl/echosonda-ploter-gps-lowrance-elite-przetwornikiem-50200455800-khz-zestaw-przenosny-gratis-p-991.html

Ale czy to możliwe, że są worldwide? Że można zza wielkiej wody bez bólu zasycać?

Edytowane przez mdziam_78

• 0

HDS 5 + LSS to wydatek ponad 7500zł więc nie wiem gdzie tu ta oszczędność. Humminbird już wypuścił 798ci HD SI (normalny sonar, downscan, sidescan, GPS) z lepszą rozdzielczością ekranu (chociaż ta panorama w nowym Lowrance mi się bardziej podoba) za 900$/5600zł. (http://www.sonarsklep.pl/echosonda-798-sidi-hd-kolor-combo-gps-humminbird-fishing-system-p-130.html)

Kupowanie samego HDS'a wg. mnie to taka sobie opcja, a jeśli chce się go rozbudować o LSS to są tańsze rozwiązania. Nie mówię tu o skomplikowanych systemach na łodzi gdzie liczą się poszczególne rozwiązania producentów ale pod względem zwykłego wędkarstwa. Poza tym w Humminbird jest bardziej kompaktowy, nie trzeba instalować dodatkowego modułu.

Edytowane przez marviz

• 0

Kolego Marviz,

Primo po pierwsze: chodzi o możliwość rozbudowy urządzenia, podstawa HDS5 to wydatek ok 3500zł, LSS2 możesz, ale nie musisz dokupić za pk 3000zł. Do Elite7 choćbyś chciał to nic nie dokupisz i o to chodziło Pawłowi.

Primo po drugie: po jakim kursie liczysz dolara pisząc 900$=5600zł?

• 0
Kolego Marviz,

Primo po pierwsze: chodzi o możliwość rozbudowy urządzenia, podstawa HDS5 to wydatek ok 3500zł, LSS2 możesz, ale nie musisz dokupić za pk 3000zł. Do Elite7 choćbyś chciał to nic nie dokupisz i o to chodziło Pawłowi.

Primo po drugie: po jakim kursie liczysz dolara pisząc 900$=5600zł?

Pewnie chodziło o to że u nas 5600zl a w USA $900.

• 0

Sprzęt b. fajny, widziałem Elite7 HDI, bawiłem się ale tylko na sucho. Połączenie tardycyjnego echa z DSi na pewno pozwoli zobaczyć więcej. Ważne tez, że ma wbudowny BSM (wczesniej był tylko w HDS). Wg mnie echo z BSM a bez to dwa światy. Przetwornik trochę duży - chińskie uchwyty będą sie pewnie łamały jak sie popłynie szybciej niż jakieś 8 km/h.

• 0
Mają duży narzut prawie 2tyś. zł zabraniają na modelu Elite 7HDI

Z punktu widzenia klienta proponowałbym aby założyć wątek lub nawet zakładkę "Najtańsze i najdroższe" polskie sklepy wędkarskie.

Mam już pretendenta który wysunąłby się na pierwsze miejsce pod względem super wysokich cen.

Zaoszczędziło by to na pewno czasu na zbędne śledzenie poszczególnych pozycji na allegro.

• 0
Zdrowa cena za Elite 7 HDi to max 3 tyś zł ,a nie 4tyś zł.Lidziska będą sciągać z zagranicy bo taniej,niż bulić tu w kraju drugie tyle.

A jest chętny na ściąganie zagramanicy ;)

Danek

Jak jest z blokadami? Pomijam język i jednostki miary, zastanawiam się nad blokadą przez GPS. Właśnie, może ktoś w dwóch słowach wyjaśnić na czym ona polega, czy da się obejść i co tracę?

• 0
Zdrowa cena za Elite 7 HDi to max 3 tyś zł ,a nie 4tyś zł.Lidziska będą sciągać z zagranicy bo taniej,niż bulić tu w kraju drugie tyle.

Musisz wziąć pod uwagę 2 rzeczy, wersja ze stożkiem 55/200 jest droższa od wersji 83/200 to jedna rzecz. Druga to taka że kiedy sprowadzasz towar z USA płacisz cena produktu + dostawa + cło + VAT. Wyjdzie +/- 3800zł

• 0
Jak jest z blokadami? Pomijam język i jednostki miary, zastanawiam się nad blokadą przez GPS. Właśnie, może ktoś w dwóch słowach wyjaśnić na czym ona polega, czy da się obejść i co tracę?

o ile mi wiadomo Elite 7 nie ma blokady Geofencing prawdopodobnie na razie. Pierwsze HDSy tez nie miały a teraz mają.

Co do cen: skoro w USA musi byc tanio ( tam wszytko jest tańsze niż w Europie ale to temat na długą rozmowę) to gdzieś muszą zarabiać. Odbijają sobie w Europie. Wysokie ceny u nas to nie tyle marże sklepów i dystrybutora a raczej wynik polityki handlowej producenta. Co tracisz w urzadzeniu w którym w jakis tam sposówb usunięto blokadę regionalną? - Tracisz gwarancję i najczęsciej mozliwośc wykonywania update oprogramowania.

• 0

Sprzęt b. fajny, widziałem Elite7 HDI, bawiłem się ale tylko na sucho. Połączenie tardycyjnego echa z DSi na pewno pozwoli zobaczyć więcej. Ważne tez, że ma wbudowny BSM (wczesniej był tylko w HDS). Wg mnie echo z BSM a bez to dwa światy. Przetwornik trochę duży - chińskie uchwyty będą sie pewnie łamały jak sie popłynie szybciej niż jakieś 8 km/h.

Co to jest bliżej to BSM mniemam że jakiś skrót powiązany z broadband sounder coś tam ? Co to daje w praktyce ?

• 0

Ciekawe ile,prądu będzie ciągnąć Elite 7 HDI,ale chyba więcej niż model Elite 5 DSI,więc trzeba bedzie mieć baterie 20Ah ,żeby popływać ze 2 dni na wodzie bez ładowania.Z tym systemem BSM się nie spotkałem a co to za bajer co on daje?

Edytowane przez Kajtelek2