Kajtelek2 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 (edytowane) Panowie nowości od Lowrance ,kiedy będą w PL i jaka cena? . tu ceny w U.S.A. http://www.lowrance.com/en-US/Products/Elite/ Edytowane 20 Stycznia 2013 przez Kajtelek2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Nizdęb Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 (edytowane) Szkoda że nie powstanie jakiś dobry model ale bez wyświetlacza, myślę że w wyższych modelach to całkiem spora część ceny. Obraz można by rzucić na to co kto ma, smartfon, tablet czy nawet laptop i obsługiwać dotykowo. Soft fajnie zintegrowany z możliwościami takiego iOS daje niezłe możliwości, i wcale nie chodzi o wrzucenie live obrazu dna na fb Mam nadzieję że to kwestia czasu. Z resztą taki smartfon 4 czy 5" na szyi czy ipad pod ręką zawsze będzie wygodniejszy od echa w torbie czy przymocowanego na stałe. Edytowane 20 Stycznia 2013 przez Nizdęb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mdziam_78 Opublikowano 21 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2013 (edytowane) Już są dostępne: http://www.sonarsklep.pl/echosonda-ploter-gps-lowrance-elite-przetwornikiem-50200455800-khz-zestaw-przenosny-gratis-p-991.html Ale czy to możliwe, że są worldwide? Że można zza wielkiej wody bez bólu zasycać? Edytowane 21 Stycznia 2013 przez mdziam_78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kajtelek2 Opublikowano 22 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 (edytowane) Dziś dostałem odp, cena w PL 4300zł ,gdzie cena w U.S.A. 699$ Edytowane 22 Stycznia 2013 przez Kajtelek2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 paawelek83 Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 za te pieniądze wolał bym hds'a. tam jest możliwość rozwoju jednostki o np LSS a na elite ma się tylko to co się kupuje w standardzie a DSI do mnie nie przemawia w przeciwieństwie do LSS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kajtelek2 Opublikowano 22 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 (edytowane) Masz rację HDS 5 lepsze opcja. Za 699$ jeszcze oki zakup,ale za 4300zł u polskich sprzedawców to przeginka,niezłą mają nabitke cen. Edytowane 22 Stycznia 2013 przez Kajtelek2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marviz Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 (edytowane) HDS 5 + LSS to wydatek ponad 7500zł więc nie wiem gdzie tu ta oszczędność. Humminbird już wypuścił 798ci HD SI (normalny sonar, downscan, sidescan, GPS) z lepszą rozdzielczością ekranu (chociaż ta panorama w nowym Lowrance mi się bardziej podoba) za 900$/5600zł. (http://www.sonarsklep.pl/echosonda-798-sidi-hd-kolor-combo-gps-humminbird-fishing-system-p-130.html) Kupowanie samego HDS'a wg. mnie to taka sobie opcja, a jeśli chce się go rozbudować o LSS to są tańsze rozwiązania. Nie mówię tu o skomplikowanych systemach na łodzi gdzie liczą się poszczególne rozwiązania producentów ale pod względem zwykłego wędkarstwa. Poza tym w Humminbird jest bardziej kompaktowy, nie trzeba instalować dodatkowego modułu. Edytowane 22 Stycznia 2013 przez marviz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mdziam_78 Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Kolego Marviz,Primo po pierwsze: chodzi o możliwość rozbudowy urządzenia, podstawa HDS5 to wydatek ok 3500zł, LSS2 możesz, ale nie musisz dokupić za pk 3000zł. Do Elite7 choćbyś chciał to nic nie dokupisz i o to chodziło Pawłowi. Primo po drugie: po jakim kursie liczysz dolara pisząc 900$=5600zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Nizdęb Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 Kolego Marviz,Primo po pierwsze: chodzi o możliwość rozbudowy urządzenia, podstawa HDS5 to wydatek ok 3500zł, LSS2 możesz, ale nie musisz dokupić za pk 3000zł. Do Elite7 choćbyś chciał to nic nie dokupisz i o to chodziło Pawłowi.Primo po drugie: po jakim kursie liczysz dolara pisząc 900$=5600zł?Pewnie chodziło o to że u nas 5600zl a w USA $900. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mdziam_78 Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2013 To nie zrozumiałem. Może tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bierjoza Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Sprzęt b. fajny, widziałem Elite7 HDI, bawiłem się ale tylko na sucho. Połączenie tardycyjnego echa z DSi na pewno pozwoli zobaczyć więcej. Ważne tez, że ma wbudowny BSM (wczesniej był tylko w HDS). Wg mnie echo z BSM a bez to dwa światy. Przetwornik trochę duży - chińskie uchwyty będą sie pewnie łamały jak sie popłynie szybciej niż jakieś 8 km/h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wurth5 Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 W Polsce można już kupić odsyłam do sklepu http://www.best-sonar.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 wurth5 Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 5 kosztuje koło 6tyś. o 7 nie pytałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kajtelek2 Opublikowano 2 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Mają duży narzut prawie 2tyś. zł zabraniają na modelu Elite 7HDI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 francisco scaramanga Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Mają duży narzut prawie 2tyś. zł zabraniają na modelu Elite 7HDI Z punktu widzenia klienta proponowałbym aby założyć wątek lub nawet zakładkę "Najtańsze i najdroższe" polskie sklepy wędkarskie.Mam już pretendenta który wysunąłby się na pierwsze miejsce pod względem super wysokich cen.Zaoszczędziło by to na pewno czasu na zbędne śledzenie poszczególnych pozycji na allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 saw Opublikowano 2 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 Mają duży narzut prawie 2tyś. zł zabraniają na modelu Elite 7HDI Możesz to uzasadnić doliczając do ceny producenta, transport, cło, VAT, marże "Parker Poland" dystrybutora na PL? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kajtelek2 Opublikowano 3 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 Zdrowa cena za Elite 7 HDi to max 3 tyś zł ,a nie 4tyś zł.Lidziska będą sciągać z zagranicy bo taniej,niż bulić tu w kraju drugie tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 danek Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 A jest chętny na ściąganie zagramanicy Danek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Nizdęb Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 Zdrowa cena za Elite 7 HDi to max 3 tyś zł ,a nie 4tyś zł.Lidziska będą sciągać z zagranicy bo taniej,niż bulić tu w kraju drugie tyle. A jest chętny na ściąganie zagramanicy Danek Jak jest z blokadami? Pomijam język i jednostki miary, zastanawiam się nad blokadą przez GPS. Właśnie, może ktoś w dwóch słowach wyjaśnić na czym ona polega, czy da się obejść i co tracę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 saw Opublikowano 3 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2013 Zdrowa cena za Elite 7 HDi to max 3 tyś zł ,a nie 4tyś zł.Lidziska będą sciągać z zagranicy bo taniej,niż bulić tu w kraju drugie tyle.Musisz wziąć pod uwagę 2 rzeczy, wersja ze stożkiem 55/200 jest droższa od wersji 83/200 to jedna rzecz. Druga to taka że kiedy sprowadzasz towar z USA płacisz cena produktu + dostawa + cło + VAT. Wyjdzie +/- 3800zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bierjoza Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Jak jest z blokadami? Pomijam język i jednostki miary, zastanawiam się nad blokadą przez GPS. Właśnie, może ktoś w dwóch słowach wyjaśnić na czym ona polega, czy da się obejść i co tracę? Jak jest z blokadami? Pomijam język i jednostki miary, zastanawiam się nad blokadą przez GPS. Właśnie, może ktoś w dwóch słowach wyjaśnić na czym ona polega, czy da się obejść i co tracę?o ile mi wiadomo Elite 7 nie ma blokady Geofencing prawdopodobnie na razie. Pierwsze HDSy tez nie miały a teraz mają.Co do cen: skoro w USA musi byc tanio ( tam wszytko jest tańsze niż w Europie ale to temat na długą rozmowę) to gdzieś muszą zarabiać. Odbijają sobie w Europie. Wysokie ceny u nas to nie tyle marże sklepów i dystrybutora a raczej wynik polityki handlowej producenta. Co tracisz w urzadzeniu w którym w jakis tam sposówb usunięto blokadę regionalną? - Tracisz gwarancję i najczęsciej mozliwośc wykonywania update oprogramowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 bierjoza Opublikowano 4 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 5 kosztuje koło 6tyś. o 7 nie pytałem 5 kosztuje koło 6tyś. o 7 nie pytałemGdzie Ty za taką kasę to widziałeś!!!! Po co piszesz głupstwa. Najtańsza Elite 5X kosztuje poniżej 2 tyś. Taka z GPS ok 2800. Elite 7x ok 3 tyś a Elite 7 z GPS od ok 4 tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kajtelek2 Opublikowano 14 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 a Tak wygląda Elite 7 HDI http://www.thehulltruth.com/marine-electronics-forum/484953-lowrance-elite-7-hdi-first-impressions.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 Dość mocno napaliłem się na ten model, akurat bez gps. Po targach wiatr i woda, gdzie mam nadzieję pobawić się trochę tym urządzeniem, będę zamawiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 14 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 Sprzęt b. fajny, widziałem Elite7 HDI, bawiłem się ale tylko na sucho. Połączenie tardycyjnego echa z DSi na pewno pozwoli zobaczyć więcej. Ważne tez, że ma wbudowny BSM (wczesniej był tylko w HDS). Wg mnie echo z BSM a bez to dwa światy. Przetwornik trochę duży - chińskie uchwyty będą sie pewnie łamały jak sie popłynie szybciej niż jakieś 8 km/h. Co to jest bliżej to BSM mniemam że jakiś skrót powiązany z broadband sounder coś tam ? Co to daje w praktyce ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kajtelek2 Opublikowano 14 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2013 (edytowane) Ciekawe ile,prądu będzie ciągnąć Elite 7 HDI,ale chyba więcej niż model Elite 5 DSI,więc trzeba bedzie mieć baterie 20Ah ,żeby popływać ze 2 dni na wodzie bez ładowania.Z tym systemem BSM się nie spotkałem a co to za bajer co on daje? Edytowane 14 Lutego 2013 przez Kajtelek2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Kajtelek2
Panowie nowości od Lowrance
,kiedy będą w PL i jaka cena?
tu ceny w U.S.A. http://www.lowrance.com/en-US/Products/Elite/
Edytowane przez Kajtelek2Odnośnik do komentarza
Top użytkownicy dla tego pytania
75
64
45
43
Popularne dni
11 Cze
20
26 Lis
15
19 Maj
15
30 Sty
13
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 75 odpowiedzi
Paprykarz 64 odpowiedzi
rower26 45 odpowiedzi
ptychoo 43 odpowiedzi
Popularne dni
11 Cze 2013
20 odpowiedzi
26 Lis 2014
15 odpowiedzi
19 Maj 2015
15 odpowiedzi
30 Sty 2015
13 odpowiedzi
Popularne posty
SzymonK
Wszystko zależy od ukształtowania dna, wielkości zbiornika, ilości czasu jaką jesteś w stanie przeznaczyć na zbieranie logów, ale po kolei. Kolega ptychoo trochę teoretyzuje odnośnie szerokości stoż
Klamot
Czy jest gdzieś zapisane, że nie można udostępniać instrukcji obsługi w języku PL? Jeżeli nie, to jestem skłonny pomóc i zeskanować potrzebne strony. Mam Elite 7 Chirp ale z tego co widzę, to instrukc
malinabar
A tutaj super filmik porównujący Elite 5 i 7 Ti na jednym pokładzie . Język wprawdzie mało internacjonalny , ale materiał fajny . Aż dziw , że nasi fachmani sprzętowi jeszcze czegoś takiego nie skleci
Opublikowane grafiki
971 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi