Kajtelek2 Opublikowano 20 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2013 (edytowane) Panowie nowości od Lowrance ,kiedy będą w PL i jaka cena? . tu ceny w U.S.A. http://www.lowrance.com/en-US/Products/Elite/ Edytowane 20 Stycznia 2013 przez Kajtelek2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marviz Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 aha kolejna sprawa to jak powinno być mierzone napięcie aku?-w spoczynku czyli bez podłączonych odbiorników-pod obciążeniem(co od razu powoduje niższe wskazania) i takie wskazania podaje echosonda na wyświetlaczu? Podepnę to pod logikę aby weszło to w nawyk. Jakikolwiek odczyt napięcia, czy to pod obciążeniem czy w spoczynku nie może przekroczyć zalecanej wartości przez producenta (przy większych prądach są to nawet niższe granice, np. 9,5V). Więc, pod obciążeniem nie może tej granicy przekroczyć, jak też i w spoczynku. Bierze się to stąd że poniżej tej wartości krytycznej następuje często nieodwracalny proces, więc co z tego że w spoczynku ma 12V skoro przez 30 min wcześniej pracował pod obciążeniem wysysając napięcie do 8V, przez ten czas gdy pod obciążeniem pracował poniżej tej wartości krytycznej następuje właśnie zasiarczanie. Czemu piszę też o spoczynku? Bo samowyładowanie akumulatora też następuje dość szybko i zapominalscy którzy na 5 miesięcy odstawiają akumulator bez doładowywania mogą go załatwić nawet bez dotykania, taki akumulator który samoczynnie rozładował się poniżej 10,5V może być już do wyrzucenia. Paweł - co do twojego aku... Jest coś poważnie nie tak skoro trzyma tylko 3h. Ja obstawiam właśnie efekt samorozładowania bo bardzo obeznani w temacie sprzedawcy w sklepach wędkarskich mają w dupie akumulatory i stoją u nich za ladą przez rok i dalej są "nowe", tylko trzeba je naładować. Ja swoją pierwszą żelówkę kupiłem w sklepie wędkarskim i oddałem ją bo po dojściu do producenta i przesłaniu im numeru seryjnego okazało się że akumulator był ... 5 letni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 inter Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 panowie - powiem tak , wczoraj pierwszy raz zwodowalem elite 7 - i jestem pod wrazeniem ! odczyty sa bardzo dokladne plywalem na wodzie max 20 m glebokiej , fajnie w dolkach lapie wieksze ryby i jakos mam wrazenie ze przy uzyciu down scan i zwyklej to dopiero wychodzi jak powinna dzialac echosonda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 panowie - powiem tak , wczoraj pierwszy raz zwodowalem elite 7 - i jestem pod wrazeniem ! odczyty sa bardzo dokladne plywalem na wodzie max 20 m glebokiej , fajnie w dolkach lapie wieksze ryby i jakos mam wrazenie ze przy uzyciu down scan i zwyklej to dopiero wychodzi jak powinna dzialac echosonda Kurcze ja już tez nie mogę doczekać się pierwszego wodowania...aby do 1-go Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 tornado Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Warto trochę wcześniej popływać i zapoznać się z urządzeniem a nie tracić czasu na nauki podczas wędkowania.Wiem po sobie warto długo się pobawić w domu z symulatorem aby w nawyk wlazło całe możliwe ustawienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 john_1 Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Witam ,ja swoja 7hdi otrzymam na poczatku lipca . Zdecydowalem sie na zakup w stanach i czekam na przyjazd kolegi ktory mi ja przywiezie, mam natomiast pytanie czy ktos ma informacje czy moze aktualizacja dostepna na stronie lowrance nie niesie z soba geofencingu? Poniewaz wiem ze dotychczas sprzedawane sa bez ale podobno w hds-ach prawdopodobnie wrzucili zabezpieczenie z ktoras z rzedu aktualizacja ot taki bonus gdyby ktorys z kolegow po kiju mial instrukcje po polsku i mogl podrzucic na emaila john_1@wp.pl to bylbym wdzieczny. Mam jeszcze pytanie czy kabel zasilajacy jest standardowo zawartoscia pudelka z echosada lub przetwornikiem bo mnie to nurtuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 AnrzejT Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Aktualizacja 1.8 nie ma geofencingu (sprawdzone) zniknal za to jez Polski.W moim pudelku (tez z US) byl kabel zasilajacy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 john_1 Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Aktualizacja 1.8 nie ma geofencingu (sprawdzone) zniknal za to jez Polski.W moim pudelku (tez z US) byl kabel zasilajacy.Wielkie dzieki za odpowiedz Andrzeju. Nie moge sie juz doczekac zeby poplywac i potestowac ale wiele sezonu nie strace czekajac do lipca bo mamry i swiecajty lodem skute i dlugo jeszcze beda przy tej pogodzie, 1 maja chyba na bojerach w tym roku nie na lajbie . Andrzej a czy zauwazyles jakies istotne zmiany po instalacji upgrade-u, w sesie czy warto go instalowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 godski Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Lód moim zdaniem puści do 1 maja. U mnie pod Warszawą jest taka duża żwirownia. Tak z 10 hektarów z dołkiem 13 m. Zero lodu. Byłem dzisiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 AnrzejT Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Warto .W pierwszej wersji softu byl jakis blad (cos z GPS-em) wiec jakbys chcial robic wlasne mapy to moze byc maly problem.W wersji 1.8 doszla jeszcze opcja wyboru przetwornika(to chyba tyle z zauwazalnych zmian) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lewyspec Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Witam kolegów, mam prośbę szczegolnie do "kanadyjczyków". kolega wraca za miesiąc i chce przywieżć tą sondę do kraju, co ma szukać - które oznaczenie lub soft - jak to sprawdzić żeby, kupić model z którego będziemy mogli się po polsku tutaj cieszyć? Jeszcze pytanie gdzie najlepiej w kanadzie ją kupić. pozdrawiam i dziękuję z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 redrik Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 (edytowane) Witam kolegów, mam prośbę szczegolnie do "kanadyjczyków". kolega wraca za miesiąc i chce przywieżć tą sondę do kraju, co ma szukać - które oznaczenie lub soft - jak to sprawdzić żeby, kupić model z którego będziemy mogli się po polsku tutaj cieszyć? Jeszcze pytanie gdzie najlepiej w kanadzie ją kupić. pozdrawiam i dziękuję z góry Mówisz i masz .http://www.thefishinhole.com/index.cfm?action=product&se=27401W cabelas.ca też sąPozdrawiam Edytowane 17 Kwietnia 2013 przez redrik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Mówisz i masz .http://www.thefishinhole.com/index.cfm?action=product&se=27401W cabelas.ca też sąPozdrawiamPodany przez Ciebie link prowadzi do wersji Broadband czyli bez Downscanu. Myślę że jak ktoś decyduje się na ten model to po to żeby również dsi było. Na thehulltruth gościu klnie bo ktoś mu sprzedał wersję broadband i nie był tego świadomy a bardzo zależało mu na DSI, teraz musi dokupić dodatkowo przetwornik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 john_1 Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Witam, Ponizej podaje link do sklepu w usa w ktorym osobiscie kupowalem, nie wiem jak bedzie wygladala przesylka do canady ale mysle ze temat do ogarniecia. Ceny nizszej nie znalazlem 619,99 $. Trzeba by tylko sprawdzic kwestie przesylki co canady i czy nie bedzie jakichs podatkow. http://www.boatersland.com/lowrance-elite-7-combo-1.html PozdrawiamJanusz Witam kolegów, mam prośbę szczegolnie do "kanadyjczyków". kolega wraca za miesiąc i chce przywieżć tą sondę do kraju, co ma szukać - które oznaczenie lub soft - jak to sprawdzić żeby, kupić model z którego będziemy mogli się po polsku tutaj cieszyć? Jeszcze pytanie gdzie najlepiej w kanadzie ją kupić. pozdrawiam i dziękuję z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 redrik Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Podany przez Ciebie link prowadzi do wersji Broadband czyli bez Downscanu. Myślę że jak ktoś decyduje się na ten model to po to żeby również dsi było. Na thehulltruth gościu klnie bo ktoś mu sprzedał wersję broadband i nie był tego świadomy a bardzo zależało mu na DSI, teraz musi dokupić dodatkowo przetwornik. Link który podałem to też normalny sklep i na stanie za 699$ maja wersje s DSI.W Cabelas maja także ale troszeczkę drożej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lewyspec Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Dzięki chłopaki, a jak z tymi blokadami coś kolega musi sprawdzać w tej kanadzie, jakieś sybole ? czy inne.? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 -PYTOON- Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Można na niej logi nagrywać do DrD? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2013 Można na niej logi nagrywać do DrD?jak najbardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nrt80 Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2013 http://tech.groups.yahoo.com/group/DrDepth/message/3728 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kajtelek2 Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Pierwsze testy na sucho, czekam na wyjazd majowy i pierwsze rybki przy pomocy elity. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 janih Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 a czy nie uwazacie ze Elite 7 ma za waski stożek na płytsze wody(2-3M)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 termin Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 elite w tradycyjnym sonarze obsluguje czestotliwosci 83/200 czyli 60 i 20 stopni. Na plytkiej wodzie szukanie ryb i tak mija sie z celem. Wazny jest natomiast kazdy maly uskok dna ktory waski stozek dokladniej pokaze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 miklas_64 Opublikowano 2 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2013 Pierwsze testy na sucho, czekam na wyjazd majowy i pierwsze rybki przy pomocy elity. Witam, moja Elitkę wczoraj przetestowałem, wszystko pięknie pokazuję i nawet 5 zębatych padło, ale nic wielkiego, chciałbym poinformować, że bardzo mało prądu wczoraj pożarła, po 10-cio godzinnym wędkowaniu, włączona była cały czas, na czuwaniu nie była, spadło tylko 1,2V przy aku 12Ah, czyli spokojnie na 2 dni wędkowania mi wystarczy, a przy oszczędzaniu energii powinno wystarczyć na 3 dni, pozdrawiam miklas_64 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 john_1 Opublikowano 12 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 Witam wszystkich, Sezon rozpoczęty a jak wasze wrażenia z funkcjonalności i jakości elite 7 ? Czy ktoś miał może z nią jakieś problemy czy też same superlatywy ? PozdrawiamJanusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 rower26 Opublikowano 12 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 Witam wszystkich, Sezon rozpoczęty a jak wasze wrażenia z funkcjonalności i jakości elite 7 ? Czy ktoś miał może z nią jakieś problemy czy też same superlatywy ? PozdrawiamJanuszWitam, Mi dzisiaj się wyłączyła raz. Tak sama z siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kajtelek2 Opublikowano 12 Maja 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2013 (edytowane) Ja jestem bardzo zadowolony z Elite 7 HDI , udało się połączyć i powstał sonar 3 w 1 , teraz powinni zrobić Mark 5 Pro z GPS-em bo takiego brakuje w ofercie. Edytowane 12 Maja 2013 przez Kajtelek2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Kajtelek2
Panowie nowości od Lowrance
,kiedy będą w PL i jaka cena?
tu ceny w U.S.A. http://www.lowrance.com/en-US/Products/Elite/
Edytowane przez Kajtelek2Odnośnik do komentarza
Top użytkownicy dla tego pytania
75
64
45
43
Popularne dni
11 Cze
20
26 Lis
15
19 Maj
15
30 Sty
13
Top użytkownicy dla tego pytania
siarq 75 odpowiedzi
Paprykarz 64 odpowiedzi
rower26 45 odpowiedzi
ptychoo 43 odpowiedzi
Popularne dni
11 Cze 2013
20 odpowiedzi
26 Lis 2014
15 odpowiedzi
19 Maj 2015
15 odpowiedzi
30 Sty 2015
13 odpowiedzi
Popularne posty
SzymonK
Wszystko zależy od ukształtowania dna, wielkości zbiornika, ilości czasu jaką jesteś w stanie przeznaczyć na zbieranie logów, ale po kolei. Kolega ptychoo trochę teoretyzuje odnośnie szerokości stoż
Klamot
Czy jest gdzieś zapisane, że nie można udostępniać instrukcji obsługi w języku PL? Jeżeli nie, to jestem skłonny pomóc i zeskanować potrzebne strony. Mam Elite 7 Chirp ale z tego co widzę, to instrukc
malinabar
A tutaj super filmik porównujący Elite 5 i 7 Ti na jednym pokładzie . Język wprawdzie mało internacjonalny , ale materiał fajny . Aż dziw , że nasi fachmani sprzętowi jeszcze czegoś takiego nie skleci
Opublikowane grafiki
971 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi