Skocz do zawartości
  • 0

Nowe Lowrance Elite-7 HDI

Kajtelek2

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

czyli podsumowujac dla potomnych:

000-10966-001 - model z USA - bazowo 31 jezyków w tym polski(info do sprzedjacego z ebay, aktualizacja na soft 1.8 - tracimy jezyk polski - brak Geofencingu

000-10966-001 - model na PL - wsio hula

niech ktoś poprawi jak coś nie halo napisalem:)

• 0

000-10966-001 - model z USA - bazowo 31 jezyków w tym polski(info do sprzedjacego z ebay, aktualizacja na soft 1.8 - tracimy jezyk polski - brak Geofencingu

000-10966-001 - model na PL - wsio hula

niech ktoś poprawi jak coś nie halo napisalem:)

napisałeś to samo ?

• 0

faktycznie wdrał się bląd

000-10966-002 - model na PL - wsio hula - aktualizacja na soft 1.8 - tracimy jezyk polski, do wgrania w Parkerze

• 0

z tego co wyczytalem soft 1.8 pozwala

wybrac z listy (graficznej) zainstalowany przetwornik - 50/200HDI, 83/200HDI, 83/200 BroadBand

obsluga map Navionics

wiekszy zoom na mapach Navionics(czytelność)

naprawione inne bledy itp

pakiety jezykowe

teraz nasuwa sie pytanie czy warto robic update?

• 0

Jestem zainteresowany kupieniem Elite 7, proszę o namiary na sprzedawcę i j argument na zejście z ceny ;) Zastanawiam się ile można utargowac przy kupnie tego echa. Ja bardziej jestem za modelem bez DSI ale za to z GPS, uważam że DSI jest dobre ale dla nurków i żeglarzy dla nas wędkarzy tak naprawdę niewielę wnosi, ale to moje indywidualne odczucie.

Elite 7 HDI zakupiona, teraz tylko aby do maja :)

Jeśli ktoś jest zainteresowany na teraz zakupem echa, z chęcią, na priv, polecę sprzedawcę u którego wytargowałem najlepszą cenę (sprzedawca z warszawy).

Ogólnie, spodobało mi się również profesjonalne przygotowanie walizki do covera pod montaż dwóch akumulatorów. Wszystko na gotowo, ładowanie przez złącze w walizce.

• 0

Podstawową różnicą (oprócz oczywiście możliwości podłączenia LSS oraz innych peryferiów)  między elite 7 a HDS 5 jest ekran 7 cali który podzielony nawet na 3 jest cały czas czytelny. Minusem elite 7 jest znacznych rozmiarów przetwornik HDI. Przy 15km/h wyrwał mi standardową sztycę która zamocowana była na pawęży. Przed wyrwaniem cały czas się kręciła i bałem się że przetwornik pójdzie w śrubę. Mocowania na burcie do tej prędkości nawet nie próbowałem. Do prędkości 10km./h nic nie powinno się stać. Sprawę załatwia ta mocniejsza sztyca z Jaxona (używam). bodajże nazywa się AES 220. Wadą tej sztycy jest brak możliwości montażu na burcie, tylko rufa lub dziób.

• 0

Może mniej przycisków , ale menu proste , jak ktoś miał styczność z echem da radę , a tu jeszcze PL menu :) .Seria warta uwagi , na pewno lepiej będzie się sprzedawać niż samo Elite 5 , Elite 5 DSI, ale trzeba kasy dołożyć do zakupu.

Edytowane przez Kajtelek2